Weekendeditie | Brandbrief, bezopen kwestie & wisseling van de wacht bij PwC

8 months ago


Text only:

Bekijk deze nieuwsbrief online


vrijdag 22 juni 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES
  
 Geachte heer/mevrouw ,Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
  
 
Straalbezopen kwestie, tuchtklacht ongegrondLigt het op het pad van een accountant-adviseur om iemand met een verklaring op een koopovereenkomst te knopen die gesloten is terwijl de koper straalbezopen was? Die vraag werd aan de Accountantskamer voorgelegd. Zaaknummer 17/1843.
Lees meer
  
Jonge accountants willen af van checklist-cultuurDe Vereniging van Accountancy Studenten (VAS) heeft een lijst opgesteld van 11 maatregelen die de kwaliteit van het accountantsberoep moeten verbeteren en jongeren voor het vak moeten behouden. Belangrijkste kernpunten daarin zijn dat jonge accountants meer in de gelegenheid moeten worden gesteld hun stem te laten horen en dat de op regels en checklisten gerichte […]
Lees meer
 


Wissel ervaringen uit met collega-kantoren
Advertorial

Neem een kijkje achter de schermen van ambitieuze accountantskantoren. De Exact Live Accountancy Tour is een bron voor inspiratie voor ambitieuze accountants die willen groeien.
· Doe inspiratie op voor efficiënt kantoorbeheer en digitale accountancy
· Ontdek het Exact-groeimodel voor accountants
· Schrijf je gratis in.
-> Bekijk de sessies 
Prepared by client list: wel aanwezigheid stukken checkenEen accountant die in zijn ‘prepared by client’-list vraagt of van alle ingehuurde freelancers beschikten over een bepaald document (een VAR WUO verklaring in dit geval), moet ook checken of dat stuk werkelijk bij de aanleverde documenten zit en of de voorgestelde gang van zaken overeenstemt met de praktijk. Dat stelt de Accountantskamer naar aanleiding […]
Lees meer
  
Nieuwe voorzitter en raad van bestuur PwC NederlandAd van Gils is met ingang van 1 juli benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van PwC Nederland. Het nieuwe team bestaat verder uit Agnes Koops, Jolanda Lamse, Renate de Lange, Maarten van de Pol, Marc Borggreven en Marc Diepstraten.
Lees meer
 


Spoedreparatie fiscale eenheid
Advertorial

Dit raakt vooral de rente aftrek op leningen tussen moeder- en dochterbedrijven die deel uitmaken van een fiscale eenheid voor de Vpb. Het komt in de praktijk vaak voor en de gevolgen voor het Nederlandse MKB zijn zeer groot. Arthur Hofman vertelt u op 3 juli hoe u de gevolgen van het arrest en de spoedreparatie voor uw klanten helder in kaart kunt brengen. Na afloop van de cursus weet u welke maatregelen u kunt nemen om de fiscale positie van uw klanten te optimaliseren. 
Waarschuwing voor betaling na frauduleuze e-mailEen RA heeft van de Accountantskamer een waarschuwing gekregen omdat hij – naar later bleek – op basis van een frauduleus e-mailbericht (‘spoofing’) voor een stichting een groot bedrag naar het buitenland heeft overgemaakt. Bovendien heeft hij later het bestuur onder druk gezet om geen tuchtklacht in te dienen.
Lees meer
  
Bartjan Zoetmulder nieuwe voorzitter NOBDe Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft op haar algemene ledenvergadering Bartjan Zoetmulder als nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt Maurice de Kleer op, die na drie jaar reglementair is afgetreden.
Lees meer
  
Brandbrief: voor eind jaar box3-stelsel aanpassenZes belangenorganisaties, waaronder Novak en Register Belastingadviseurs, roepen het kabinet op de vermogensrendementsheffing met spoed te regelen. Zij zijn vinden dat de vermogensrendementsheffing in de huidige vorm strijdig is met het recht op eigendom, zoals vastgelegd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). En ook dat ‘gewone Nederlanders’ onnodig worden benadeeld.
Lees meer
  
NBA-leden kiezen Van der Vegte als voorzitterMarco van der Vegte (50) is maandag op de ledenvergadering van de NBA gekozen als nieuwe voorzitter. Hij kreeg 250 van de 284 uitgebrachte stemmen. Van der Vegte volgt Pieter Jongstra op, die drie jaar voorzitter is geweest.
Lees meer
  
‘Shell ontwijkt miljarden aan dividendbelasting dankzij deal met fiscus’De Nederlandse schatkist zou de afgelopen jaren miljarden euro’s aan dividendbelasting zijn misgelopen, doordat aandeelhouders van Shell deze belasting niet hoeven te betalen. Dat schrijft dagblad Trouw zaterdag, met een verwijzing naar afspraken die het olie- en gasbedrijf met de Belastingdienst heeft gemaakt in 2005. President-directeur van Shell Marjan van Loon reageert “stomverbaasd” en noemt de berichtgeving “tendentieus”.
Lees meer
  
Belastingmoraal verloedert; risicovolle aangiften ‘naar de kelder’De belastingmoraal verloedert als gevolg van de problemen bij de Belastingdienst. De ICT- en vooral personele problemen leiden tot minder controles op ondernemers. Dat blijkt uit gegevens van de Belastingdienst die aan de Kamer zijn gestuurd. 
Lees meer
  
Reorganisatieleed zette belastingambtenaar aan tot mega-verduisteringHet Openbaar Ministerie eist vijf jaar cel tegen een medewerker van de Belastingdienst die bijna €20 miljoen euro achterover drukte. Van het geld nog steeds geen spoor, meldt Omroep Gelderland. De fraude werd gepleegd door een ex-belastingambtenaar en een Griekse restauranthouder, die samen met een Turkse zwager ‘een goeie slag’ dachten te slaan.
Lees meer
  
‘MKB komt er fiscaal helemaal niet bekaaid vanaf’Het is een misvatting dat MKB-ondernemers veel minder dan werknemers profiteren van de lastenverlichting die het kabinet heeft beloofd. Dat stellen Pieter van Dalen en Jesse Hoekstra in een bijdrage aan het Economisch Statistisch Bulletin (ESB).
Lees meer
  
Hoger beroep tegen berisping in AquaServa-zaak slaagt nietDe accountant die vorig jaar door de Accountantskamer werd berispt vanwege het opstellen van een ondeugdelijk onderzoeksrapport in de zaak rond het failliete drinkwaterbedrijf AquaServa, heeft zonder succes beroep aangetekend bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
Lees meer
 


Automatiseren: van online boekhouden tot data-analyse
Contentpartner

De boekhoudwereld is in ontwikkeling. Het registeren van gegevens gaat steeds meer automatisch. Door bedrijfsprogramma’s aan elkaar te koppelen, kunnen ze met elkaar communiceren. Dit levert veel tijdswinst op, maar ook veel data. En met die data kun je jouw kantoor beter sturen. Maar hoe begin je met automatiseren en hoe kom je aan de […]

 


`Klanten blijven tegenwoordig niet meer bij je voor een jaarrekening’
Contentpartner

De grootste verandering in de accountancymarkt sinds hij eind jaren ’90 als accountant startte is wat Cyril Haeve betreft het type gesprek wat nu gevoerd wordt met klanten. In dat “nieuwe” gesprek kan Haeve zijn passie voor het vak kwijt. ‘Zonder vertrouwen en een goed gesprek weet je nooit echt wat een klant nodig heeft […]

 


Schakelprogramma AA
Opleiding

Heb jij de ambitie om Accountant Administratieconsulent (AA) te worden? Als AA-Accountant ben je na het Schakelprogramma AA uitstekend in staat om als adviseur in het MKB op te treden. Via het Schakelprogramma AA stroom je na een jaar door naar de post-hbo-opleiding AA Oriëntatie Accountancy MKB. Met het schakelprogramma en de post-hbo AA rond […]

 


Zorg voor juiste indeling in sector, bpf en cao en voorkom veel narigheid achteraf!
Opleiding

Pensioenfondsen zijn actief in het opsporen van werkgevers die bij hun fonds thuishoren, met forse naheffingen van premies als gevolg. Er wordt ook streng gecontroleerd op de naleving van cao’s. Berucht zijn de controles namens de SNCU op naleving van de uitzend-cao. Er bestaat ook het misverstand dat als de Belastingdienst een werkgever voor de […]

 


(Ervaren) Assistent Accountant – Veghel
Vacature

De functie Je gaat werken binnen onze afdeling Accountancy. Samen met je collega’s ga je aan de slag met het samenstellen en controleren van jaarrekeningen. Je werkt op ons moderne kantoor in Veghel of op locatie bij de klant. Onze ideale kandidaat Je werkt inmiddels zo’n 2 tot 3 jaar in de Accountancy. Naast je […]

 


Teamleider / Relatiebeheerder
Vacature

Donderdagochtend, 07.30 uur Zoals elke dag ben ik op tijd op kantoor, dat vind ik prettig. Terwijl de koffiemachine loopt, overdenk ik de werkdag die voor me ligt. Ik start dadelijk met mijn tweewekelijks planningsoverleg met de partners. Als teamleider zit ik feitelijk tussen de partners / accountants en de assistent-accountants in. Het coaching-on-the-job van […]

 
 Verspreid het nieuwsHeeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
   
  
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden
 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019