Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 18 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Speculeren over ‘Brexit’ in 6 scenario’s
Het risico op een chaotisch vertrek van de Britten uit de EU is toegenomen nu het Britse Lagerhuis tegen de overeenkomst heeft gestemd die premier Theresa May heeft gesloten met de Europese Unie. Maar ook de kansen op een uit- of afstel van Brexit zijn gegroeid. Een samenvatting met verschillende scenario’s.
Lees verder »
Extra voorlichtingscampagne Brexit voor MKB
De overheid begint op 28 januari een extra informatiecampagne om bedrijven op de gevolgen van de Brexit te wijzen, zo vertelde minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) in Nieuwsuur.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het samenstelseizoen is weer in volle gang!

Is jouw kantoor al klaar om de jaarrekeningen aan te leveren? Met Visionplanner maak je voor iedere klant precies die jaarrekening die hij nodig heeft. Snel en efficiënt waar het kan. Uitgebreid en mooi opgemaakt voor klanten die dat op prijs stellen.
Download een voorbeeld van het uitgebreide financieel verslag.

Lees verder »
ICT-sector vraagt overgangsregeling voor data-uitwisseling na ‘no deal’-Brexit
De Brexit gaat niet alleen gevolgen hebben voor fysiek verkeer, ook digitaal verkeer komt onder druk te staan, waarschuwt branchevereniging Nederland ICT. Nu er geen Brexit-akkoord komt, vervallen per 29 maart de huidige afspraken voor de uitwisseling van data tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Wat daarvoor in de plaats komt blijft waarschijnlijk nog lang […]
Lees verder »
Privacyregels probleem na ‘harde’ Brexit
Privacyregels gaan voor grote problemen zorgen na een harde (‘no deal’ Brexit. Daarvoor waarschuwt branchevereniging Nederland ICT. Persoonsgegevens mogen zonder akkoord namelijk niet zomaar meer naar het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder »
Brexit, BTW en Blue Stilton
Hoe moet het nu verder? Niemand die het antwoord weet en ons kabinet gaat uit van ‘prepare for the worst, hope for the best’. Maar hoe werkt het straks in de praktijk? Jouw klant importeert Blue Stilton, een heerlijke typisch Engelse kaas. 
Lees verder »
Tweede Kamer voelt niks voor decreet noodwet Brexit
De noodwet die het kabinet wil lanceren om de gevolgen van Brexit in goede banen te leiden, stuit op grote weerstand in de Tweede Kamer. Deze ‘Verzamelwet Brexit’ geeft ministers en staatssecretarissen tijdelijk de bevoegdheid per decreet te regeren. Bewindslieden kunnen tot een jaar na de Brexit bestaande wetgeving aanpassen, zonder instemming van het parlement.
Lees verder »
Brexit-paniek: tuinders willen compensatie bij eventuele ‘no deal’
Ondernemersorganisaties trekken bij het kabinet aan de bel nu de Brexitdeal op een voor de Britse premier Theresa May historische nederlaag is uitgedraaid in het Britse parlement. Zo eisen tuinders boter bij de vis als er een harde Brexit komt, meldt RTLZ.  
Lees verder »
Brexit: fiscus wijst op vergunning btw-verlegging
De Belastingdienst heeft ondernemers die regelmatig goederen afnemen vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) in een brief gewezen op de mogelijkheid om een vergunning voor btw-verlegging bij invoer aan te vragen, meldt Accountant.nl.
Lees verder »
‘Verkeerschaos dreigt bij no-dealbrexit’
Een no-dealbrexit stelt het Nederlandse bedrijfsleven voor een aantal uitdagingen. Een daarvan is chaos in het verkeer rondom Rotterdam, waarschuwt Deltalinqs. In die organisatie zijn ondernemers in het havengebied verenigd.
Lees verder »
AFM: Brexit en verbetering accountancysector speerpunten
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) richt zich in 2019 op het beheersen van de gevolgen van Brexit voor de Nederlandse kapitaalmarkten. Maar een duurzame verbetering van de kwaliteit van accountantscontroles staat ook nog op het speerpuntenlijstje, maakt de toezichthouder bekend. Ook witwassen en andere financieel-economische criminaliteit staat hoog op het lijstje.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Slim boekhouden: In- en verkooptransacties nieuwe stijl besparen klant en accountant veel tijd!

Real time up-to-date administratie zorgt ervoor dat de accountant zijn rol als business coach van de ondernemer helemaal waar kan maken. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe gaan ondernemer en accountant bijv. om met inkoop- en verkoopfacturen? Vergelijk oude en nieuwe werkwijzen en je ziet meteen waar de winst ligt. Tijd, gemak, […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Workshop NLP Effectief communiceren
NBA Opleidingen
31 januari 2019
Associate degree Accountancy
HAN
4 februari 2019
Fiscale actualiteiten 2019
Fiscount
5 februari 2019
VACATURES
Manager audit Rotterdam
Baker Tilly Berk
Rotterdam
Klantadviseur
ABAB
Helmond
Financieel Administratief Medewerker
RS Finance
Purmerend
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN