Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 17 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Forse stijging productiviteit bij Countus, omzet terug op niveau 2009
Countus zag in 2018 de omzet stijgen tot 46 miljoen euro, meldt het top 30-kantoor. Daarmee is het accountantskantoor na enkele jaren van vrijwel gelijkblijvende omzetten weer terug op het niveau van 2009. De productiviteit bij Countus zat net als eerdere jaren flink in de lift. De omzet per fte is in 2018 gestegen met […]
Lees verder »
BTW voor privégebruik auto aftrekbaar van belastbare winst voor inkomstenbelasting
Een ondernemer heeft bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant succes in een zaak over de aftrekbaarheid van de BTW-correctie vanwege het privégebruik van zijn auto van de zaak. Uit de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag van 16 december 1973 (ECLI:NL:GHSGR:1974:AX4090, BNB 1975/207) volgt dat wegens de bijtelling voor privégebruik van de auto verschuldigde omzetbelasting ten laste […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen vragen om een andere aanpak. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? Lees het in de whitepaper.

Lees verder »
Accountants niet blij met late publicatie positief AFM-rapport
De AFM wekt onder accountants flinke ergernis met het overwegend positieve rapport over de accountancysector dat donderdag werd gepubliceerd. De toezichthouder zou het rapport al opgesteld hebben voordat minister Hoekstra van Financiën op de Accountantsdag in november vorig jaar meldde dat de veranderingen in de sector te traag gaan
Lees verder »
Van der Vegte nuanceert ‘ergernis’ over AFM-rapport
NBA-voorzitter Marco van der Vegte nuanceert het beeld dat het FD donderdag schetste dat de accountancysector ongelukkig zou zijn met de timing van het deze week uitgebrachte AFM-rapport over controlekwaliteit.
Lees verder »
ADVERTORIAL
TRAINING: Fraude en de Accountant in Business

Voor accountants in business is in 2019 het PE-onderwerp Fraude door de NBA verplicht gesteld. Om op een unieke manier in deze PE-verplichting te voorzien hebben PLUC en Next Level de training “Fraude en de Accountant in Business” ontwikkeld met daarin een bijzondere twist. Deze training bevat het onderdeel leugendetectie.

Lees verder »
Tuchtrechtelijk veroordeelde RA krijgt wel zijn geld terug van voormalig zakenpartner
Een RA die geld leende aan een klant en samen met hem in zaken ging kreeg een waarschuwing van de Accountantskamer, maar heeft bij de civiele rechter nu wel succes. De voormalige zakenpartner en zijn moeder moeten de RA meer dan 37.000 euro terugbetalen.
Lees verder »
AFM publiceert handvatten voor kwaliteitsverbetering controleteams na groot onderzoek Big Four
Voorbeeldgedrag van leidinggevenden, tijd voor reflectie en portfoliomanagement zijn drie belangrijke factoren die bijdragen aan de kwaliteit van wettelijke accountantscontroles. Dat blijkt uit onderzoek van de AFM onder medewerkers, managers en partners van de Big Four. De AFM publiceert praktische handvatten om een kwaliteitsgerichte cultuur bij accountantsorganisaties te bevorderen en te verankeren.
Lees verder »
Accountantskamer: overleden ondernemer, faillissement, € 700 k zoek, berooide weduwe en samenstelverklaringen van accountant
Ondernemer overlijdt, zijn bedrijf gaat failliet en zijn weduwe blijft zonder pensioen achter. Dat is kort de tragische samenloop die 6 mei j.l. leidde tot een zaak bij de accountantskamer.
Lees verder »
NBA start vanaf juli met vernieuwd slotexamen
De NBA gaat vanaf juli een vernieuwd slotexamen invoeren. De vernieuwing vloeit voort uit het onlangs vastgestelde rapport over het Geïntegreerd Slotexamen. De structuur, de inhoud en de organisatie van het afsluitende examen gaan hierdoor veranderen.
Lees verder »
Ruim 500 meldingen bij fraudepanels OOB-kantoren
De NBA heeft de eerste uitbreiding toegevoegd aan het online Dashboard Accountancy. Er is informatie toegevoegd over de rol van de accountant bij fraude. Zo blijkt dat bij OOB-accountants vorig jaar ruim 500 mogelijke fraudegevallen zijn onderzocht door gespecialiseerde fraudepanels.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Raad jouw klant een coach aan!

All you need is a Qredits-coach.!…en dan kun je als ondernemer de hele wereld aan. Gekscherend gezegd natuurlijk. Maar er zit een kern van waarheid in. Van de ondernemers die bij Qredits gefinancierd is zijn er na drie jaar nog 86% actief. Een geweldig percentage in vergelijking met de getallen van de KvK, waar nog […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (2)
Fiscount
20 mei 2019
Cursus Schenk- en erfbelasting (incl. aangifte erfbelasting)
Fiscaal Vanmorgen
21 mei 2019
Krijg GRIP op jouw processen op Het Event van NU
Muis Software
21 mei 2019
VACATURES
Jaarrekening Medewerker
RS Finance
Amsterdam
Vacature toekomstig senior-fiscalist
Full.Finance Consultants
Apeldoorn
Consultant salarisadministratie in de accountancy
Quoratio
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN