Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 12 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA vertilt zich flink aan fusie agrarisch familiebedrijf en krijgt doorhaling opgelegd
Een AA is fors de fout ingegaan bij een opdracht om de juridische fusie te onderzoeken van een agrarisch familiebedrijf dat nertsen, varkens en rundvee houdt en daarover te rapporteren. De accountant accepteerde de opdracht in de wetenschap dat hij geen ervaring had met de complexe vraagstukken waarvan hier sprake was en heeft bij de […]
Lees verder »
Attractiepark Toverland wint zaak over BTW-tarief parkeren
Een flinke meevaller voor eigenaar Jean Gelissen van attractiepark Toverland bij Venlo. Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft zich uitgesproken over een jarenlang slepende kwestie met de fiscus over het BTW-tarief dat van toepassing is op parkeerkaartjes bij het Limburgse pretpark.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Financieringsservice

Veel van jouw klanten hebben moeite met het vinden van een passende financiering voor hun bedrijf. Steeds vaker vragen zij jou om hen daarbij te helpen. En wij helpen jou om de beste financieringsoplossing voor je klant te vinden. We gaan niet op jouw stoel zitten, wij haken slechts aan daar waar jij ons nodig hebt, om te ontzorgen, te begeleiden, als sparringspartner of om op te leiden.

Lees verder »
NBA komt met nieuwe verplichte kennistoets
De NBA stelt voor 2019 een nieuwe kennistoets verplicht die vanaf december 2019 online beschikbaar is. Leden krijgen tot medio 2020 de tijd om de toets te voltooien, meldt de beroepsorganisatie. De kennistoets is bedoeld voor openbaar, intern- en overheidsaccountants die werkzaamheden verrichten ten behoeve van wettelijke en/of vrijwillige controles van de jaarrekening in 2019.
Lees verder »
DRV Accountants en Adviseurs groeit vooral door overname
DRV Accountants & Adviseurs zag haar omzet in het verslagjaar 2018 toenemen van € 49,5 naar € 54,9, een stijging van 11 procent. De omzetgroei is grotendeels toe te schrijven aan de overname van het Oosterhoutse kantoor BRG Accountants & Belastingadviseurs per 1 januari 2018.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Alléén in juli 100 euro lustrumkorting AV-dag

Maak gebruik van de lustrumactie in juli: 100 euro korting op een kaartje van de AV-dag!
Onderwerpen als:
– Auto van de zaak
– Hack je brein
– Voorkom ruzie bij de kist
– BTW-actualiteiten en nog veel meer

Prijs 245 euro | max. 6 PE-punten | 24 september 2019 | Papendal

Lees verder »
Doorhaling voor AA failliete zorginstelling
De Accountantskamer heeft een voormalig accountant van een failliete zorginstelling een doorhaling opgelegd voor de duur van drie jaar. De tuchtrechter acht bewezen dat hij onder meer zonder grondslag goedkeurende controleverklaringen heeft afgegeven. De AA – al eerder drie maanden doorgehaald – heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak.
Lees verder »
Voormalige accountant Greenchoice negeerde fraudesignalen
De voormalige externe accountant van energieleverancier Greenchoice en moederbedrijf Energie Concurrent deed weinig of niets toen er duidelijke signalen waren dat er sprake was van fraude bij het bedrijf en krijgt daarvoor een waarschuwing opgelegd door de Accountantskamer. De tuchtrechter noemt het onbegrijpelijk dat de accountant geen of onvoldoende aanvullende controlemaatregelen heeft ingezet bij de […]
Lees verder »
‘Tuchtklacht partner Grant Thornton draait om belastingontduiking en fraude’
De tuchtklacht die onlangs bij de Raad van Tucht van de NOB is ingediend tegen fiscaal adviseur en partner van Grant Thornton Frank Gijzen is gebaseerd op vermeende fraude en belastingontduiking. De onlangs afgezwaaide bestuursvoorzitter Frank Ponsioen wordt bovendien medeplichtigheid en intimiderend en misleidend gedrag verweten, meldt het AD.
Lees verder »
Kort geding paardenhandelaar tegen accountantskantoor na FIOD-onderzoek tevergeefs
Een paardenhandelaar die de Belastingdienst en de FIOD achter zich aan heeft vanwege onjuiste aangiftes IB en OB heeft zonder succes een kort geding aangespannen tegen het accountantskantoor dat de aangiften verzorgde. De paardenhandelaar eiste een voorschot op de reeds geleden schade van een kwart miljoen euro, omdat hij naar eigen zeggen in acute liquiditeitsproblemen […]
Lees verder »
Minister noemt door Grant Thornton geadviseerde financiële constructies schokkend
De financiële constructies die Grant Thornton volgens Trouw adviseerde aan thuiszorgorganisatie Privazorg noemt minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport schokkend. Dat antwoord De Jonge op Kamervragen over de kwestie van het Kamerlid Kerstens (PvdA).
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Bilanx: ‘Meer tijd om cliëntdata te analyseren en proactief te adviseren’

In de huidige ‘always on’-wereld zijn mensen gewend dat ze op elk moment toegang hebben tot informatie, zelf in controle zijn van wat ze doen en wanneer. Daarom vindt Bilanx het belangrijk hun cliënten de tools aan te kunnen bieden om ook op het gebied van HR en salarisverwerking zelfsturend te kunnen zijn.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Externe verslaggeving voor kleine en micro-BV
NBA Opleidingen
24 september 2019
Webinar Optimalisatie accountancy dashboard
Muis Software
18 juli 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
12 september 2019
VACATURES
Relatiebeheerder
RS Finance
Amsterdam
Assistent Accountant
Van Velzen
Accountant
ABAB
Uden
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN