Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 7 juni 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Tuchtklacht tegen fiscalist en partner Grant Thornton om belastingontwijkingsconstructie’
Fiscaal adviseur en partner van Grant Thornton Frank Gijzen wordt ervan verdacht een strafbare constructie te hebben opgezet met als doel de fiscus te omzeilen, meldt zakenblad Quote. Uit stukken die bij de NOB zijn ingediend zou blijken dat tegen Gijzen om die reden een tuchtklacht is ingediend.
Lees verder »
Wetswijzigingen voor kleine ondernemers
Op 1 juli gaan twee wetswijzigingen in voor kleine ondernemers en per 1 januari veranderen er meer regels voor het MKB. De Ondernemer zette ze alvast op een rij.
Lees verder »
Advertorial: Deze slimme software verrast alle accountants

Te laat betaalde facturen een bron van zorgen? Ga voor optimaal debiteurenbeheer met ruimte voor persoonlijk contact! Payt automatiseert uw debiteurenbeheer met cloud software, gekoppeld aan vrijwel alle boekhoud-, administratie- en facturatie-software. Ruim 150 accountantskantoren vertrouwen dagelijks op ons. Meer weten? Download onze brochure >

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Handtekening onder valse verklaring: berisping voormalig AA
Een voormalig AA die zijn handtekening had gezet onder een valse verklaring omtrent uitgeleende gelden, is door de Accountantskamer berispt. Zijn handelen zou een doorhaling hebben opgeleverd als hij nog ingeschreven was geweest.
Lees verder »
Omzetstijging accountantskantoren blijft achter
De omzet van accountantskantoren is in het eerste kwartaal van dit jaar met 4,8% gestegen ten opzichte van de eerste drie maanden van 2018, meldt het CBS. Daarmee blijft de omzetstijging achter bij die in de rest van de zakelijke dienstverlening.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Checklist: ben je klaar voor Toetsing?

De jaarlijkse toetsing bezorgt veel accountants pijn in hun buik. Van de toetsing hangt veel af. Maar hoe weet je nu zeker dat jouw kantoor hier klaar voor is? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Deze checklist kun je gebruiken in de periode voorafgaand aan de toetsing. Volg alle stappen en jouw kantoor is tip top in orde voor de toetsing!

Lees verder »
Waarschuwing AA na onzorgvuldige en tekortschietende advisering aan restauranteigenaren
Een AA heeft een waarschuwing opgelegd gekregen bij de Accountantskamer omdat het kantoor waar hij vennoot is zich schuldig maakte aan onzorgvuldige en tekortschietende advisering van een klant, ook al was de AA daar niet persoonlijk bij betrokken. De AA is volgens de tuchtrechter tekortgeschoten in het waarborgen van toereikende begeleiding van en toezicht op […]
Lees verder »
Zorg- en informatieplicht Alert
Per 1 juli aanstaande moeten alle ondernemingen die jaarlijks 50.000 kWh energie en/of (een equivalent van) 25.000 m3 aardgas of meer gebruiken, voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Nu denkt u misschien: waar komt dit nu ineens vandaan en waarom weet ik er niets van af?
Lees verder »
1 jaar AVG: Eén boete en een regen aan klachten
Een jaar geleden werd de privacywet ingevoerd. Sindsdien kan een bedrijf of overheidsorgaan flinke boetes krijgen voor het schenden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
Lees verder »
Geen succes voor ‘intimiderende en bedreigende’ voormalige accountant in zaak tegen RA fiscus
Een voormalige accountant die zich volgens de Belastingdienst intimiderend en bedreigend opstelde tegenover een medewerker heeft weinig succes met zijn tuchtrechtelijke tegenaanval tegen de leidinggevende van de medewerker. De leidinggevende is plaatsvervangend directeur MKB bij de fiscus en tevens registeraccountant.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
CaseWare lanceert WWFT+: app voor snelle risicobeoordeling klant

Op een efficiënte en snelle manier uw klantrisico’s in beeld, conform de wettelijke vereisten. Dat biedt de nieuwe cloud-app WWFT+ van CaseWare.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De zelflerende robot is dit jaar blijven zitten

De kreten robotic accounting, Artificial Intelligence (AI), machine learning, PSD2, RGS en UBL houden de gemoederen sinds jaren bezig. Maar wat is de vooruitgang ten opzichte van vorig jaar? Kunnen we nu eindelijk eens in die luie stoel gaan zitten en de robots al het werk laten doen? Wanneer krijg je als accountant of adviseur de […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten in de praktijk
Fiscaal Vanmorgen
19 juni 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
12 juni 2019
Adviseren? Ik ben accountant!
Fiscount
20 juni 2019
VACATURES
Marketeer Accountancy – Amsterdam
Visma
Amsterdam
Senior/ gevorderd assistent accountant voor de samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Apeldoorn
Vacature toekomstig senior-fiscalist
Full.Finance Consultants
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN