Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 5 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Een aangifte-plus-opdracht is toch geen samenstelopdracht?
Volgens de regelgeving is een aangifte-plus-opdracht geen samenstelopdracht. Maar een recente uitspraak van de Accountantskamer brengt ons aan het twijfelen. De Accountantskamer denkt blijkbaar anders over regels, dan waarvoor die bedoeld zijn.
Lees verder »
Waarschuwing RA om geopende poststukken van andere ondernemers blijft overeind
Een RA bij wiens kantoor langere tijd poststukken van andere ondernemers werden geopend heeft bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) geen succes met zijn poging om de waarschuwing teniet gedaan te krijgen die hij in juli vorig jaar bij de Accountantskamer kreeg opgelegd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
5 Redenen waarom u servicemanagement zou moeten omarmen

Selfservice zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Dit omvat alle manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. Hoe? Download de whitepaper >>

Lees verder »
Veel kleinere accountantskantoren haken nog niet aan bij technologische vernieuwing
Een aanzienlijk deel van de kleinere accountantskantoren kan momenteel lastig aanhaken bij technologische vernieuwing in de audit vanwege aanzienlijke investeringen die zij vanwege schaalgrootte niet of met moeite kunnen doen. Een kleine groep kantoren voert de troepen aan op het vlak van technologische (datagedreven) vernieuwing, een grote groep kijkt vooral de kat uit de boom.
Lees verder »
De nuances in de jaarcijfers van accon avm
Groene cijfers of zwarte cijfers of wanneer je niet direct in kleuren denkt, positieve cijfers. Daar is ieder kantoor naar op zoek. Het lijkt er een beetje op dat de cijferopstellers van accon avm niet kleurenblind zijn, maar toch wel liever groen of zwart zien in plaats van rood, oranje of een onbestemde grijstoon.
Lees verder »
Fou-Khan Tsang: Zaterdagamateurs, accountants en ICT
Mensen die mij een beetje kennen, weten dat een van mijn ochtendroutines het lezen van Het Financieele Dagblad is. Is een artikel interessant, dan plaats ik dat op Twitter of LinkedIn. Dat zit meestal tussen het smeren van de boterhammen en het douchen in.
Lees verder »
Voormalig RA vrijuit bij dubbelrol in leenovereenkomst tussen broers
Een voormalig RA die als adviseur van zowel een klant als diens broer heeft opgetreden en daarbij een pand van de een heeft verkocht toen die een leningovereenkomst met de ander niet nakwam, heeft correct gehandeld. Dat oordeelt de Accountantskamer over een recente klacht.
Lees verder »
Waarschuwing forensisch accountant PwC om gebrekkige wederhoor was terecht
Zowel een tuchtrechtelijk veroordeelde forensisch accountant van PwC als de klagende partij hebben geen succes met hun hoger beroep tegen een uitspraak die de Accountantskamer in juli vorig jaar deed. De waarschuwing die de accountant kreeg opgelegd omdat hij steken liet vallen bij de noodzakelijke wederhoor in een door hem opgesteld persoonsgericht onderzoek naar een […]
Lees verder »
accon avm omzet 2018 stabiliseert
De omzet van accon avm nam vorig jaar met een krappe € 600.000 toe van € 87,4 miljoen naar € 88 miljoen. Daarmee lijkt een einde te komen aan de jaren van forse krimp. In 2017 werd Van Noord accountants (rond 50 werknemers) overgenomen.  Het kantoor wil nu inzetten op kwaliteitsverbetering en verdere digitalisering van […]
Lees verder »
Accountantskamer corrigeert uitspraak KPMG-accountant
De Accountantskamer heeft de uitspraak waarmee aan RA Jacco Visser, partner bij KPMG, een doorhaling van drie maanden is opgelegd, gecorrigeerd. In de uitspraak was eerder vermeld dat hij gedurende drie maanden niet opnieuw kan worden ingeschreven. Dat onderdeel is nu geschrapt in een hersteluitspraak.
Lees verder »
Kabinet wil verbod op contante betalingen vanaf € 3.000
Ministers Hoekstra (Financiën) en Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) hebben een plan van aanpak opgesteld om witwassen te bestrijden. Daarbij wordt ook ingezet op het verbeteren van de signalering van fraude door accountants. Verder komt er een verbod op contante betalingen vanaf € 3.000.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Lijfrente bij de eigen bv – bezint eer gij begint

Drie jaar geleden heeft Paula het bedrijf van haar vader overgenomen. Ze heeft er haar eigen draai aangegeven, met als resultaat dat de onderneming beter loopt dan ooit tevoren. Het fiscale jasje van de IB-onderneming begint te knellen en een bv lijkt haar wel wat. Vooral omdat ze op termijn plannen heeft om de zaak […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 vragen aan | Jolanda Spruijt: ‘Mijn kpi’s voor succes? Goede service en automatisering’

In 2014 is Jolanda Spruijt voor zichzelf begonnen en startte OAMKB Groningen. En met succes. Aan het einde van haar eerste jaar als zelfstandig ondernemer had ze al 60 klanten. ‘Ons unique selling point is de combinatie van heel goede service leveren en het inzicht en de toegankelijkheid van Yuki. Klanten die de administratie eerst […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Webinar Optimalisatie accountancy dashboard
Muis Software
18 juli 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
10 juli 2019
De weg vinden in de ICT jungle
Fiscount
5 september 2019
VACATURES
Relatiebeheerder- Dronten
de Jong & Laan
Dronten
Junior-Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Assistent Accountant
Van Velzen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN