Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 30 augustus 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Belastingplan 2020: vpb niet, zelfstandigenaftrek wel omlaag
De verlaging van de winstbelasting voor ondernemingen wordt een jaar uitgesteld, meldt het FD op basis van Haagse bronnen. Tegelijk gaat de zelfstandigenaftrek in stappen met € 2.000 omlaag.
Lees verder »
Mondelinge overeenkomst accountancymaatschap en klant zorgt voor hoogoplopend conflict
Spreek duidelijk af wat je als accountantskantoor voor een klant aan werkzaamheden uitvoert en tegen welke vergoeding je dat doet. Die les kan worden getrokken uit een zaak waar het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zich onlangs over boog.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bezoek de gratis demosessie over Visma eAccounting Accountancy

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancy software? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demosessie. Schrijf u nu in

Lees verder »
Accountantskantoor schond zorgplicht bij prognose zorgaanbieder
Een accountantskantoor is tekortgeschoten in de zorgplicht bij het opstellen van een rapport over een zorgaanbieder in het kader van de aankoop van een woonzorginstelling door een bedrijf. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem geoordeeld. Eerder liepen een RA en een AA die bij het kantoor werken, tuchtrechtelijk al tegen een doorhaling van drie maanden […]
Lees verder »
NBA wil onderzoek naar rol Grant Thornton bij Privazorg
De NBA wil dat er nader onderzoek wordt gedaan naar de rol van Grant Thornton bij de financiële misstanden rondom zorgorganisatie PrivaZorg. Daarover zijn inmiddels Kamervragen gesteld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom je het administratiedossier multidisciplinair zou moeten inzetten

Traditioneel gezien worden checklists verbonden met de jaarrekening & tussentijdse cijfers, maar het Visionplanner administratiedossier komt pas echt tot zijn recht bij multidisciplinair gebruik.
Dit whitepaper vertelt over de toegevoegde waarde van het administratiedossier voor de diverse rollen binnen een kantoor.

Download whitepaper

Lees verder »
‘Naar Europees Hof om forfaitair rendement box 3’
Cor Overduin, partner bij Grant Thornton, staat de Bond voor Belastingbetalers bij in de strijd tegen de box 3-heffing. Die strijd is ook na de Hoge Raad-uitspraak van juni nog lang niet gestreden. Hij denkt dat er een zaak moet komen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. ‘Het is toch van […]
Lees verder »
Bijtelling kan bij overstap onverwacht hoog uitpakken
Wie er in de loop van het jaar voor kiest om een nieuwe (elektrische) leaseauto ook privé te rijden kan voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Daarvoor waarschuwt belangenclub Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). De vereniging pleit voor meer flexibiliteit bij de Belastingdienst.
Lees verder »
Een nieuwe dresscode in de accountancy: stropdas weg, pak weg, waar is het eind?
Het was nog maar in 2014 dat in De Accountant een vurig pleidooi werd gehouden voor het in ere houden van de stropdas. “Laten we de teloorgang van de stropdas tegengaan en de das de eer (terug)geven die het verdient.” Toch is de trend naar steeds meer en vaker dragen van casual kleding duidelijk waarneembaar.
Lees verder »
Eindhovens ziekenhuis naar Hoge Raad om fiscale eenheid BTW
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gaat in cassatie bij de Hoge Raad omdat het 4,9 miljoen euro aan BTW wil terugvorderen van de Belastingdienst, meldt het Eindhovens Dagblad. Het ziekenhuis verwacht dat veel andere ziekenhuizen en scholen in het land belangstelling hebben voor de uitspraak omdat er veel met soortgelijke structuren wordt gewerkt, maar jurisprudentie […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Bilanx: ‘Meer tijd om cliëntdata te analyseren en proactief te adviseren’

In de huidige ‘always on’-wereld zijn mensen gewend dat ze op elk moment toegang hebben tot informatie, zelf in controle zijn van wat ze doen en wanneer. Daarom vindt Bilanx het belangrijk hun cliënten de tools aan te kunnen bieden om ook op het gebied van HR en salarisverwerking zelfsturend te kunnen zijn.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Welke ontwikkelingen beïnvloeden het werk van de accountant?

De wereld om ons heen verandert. Grote technologische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie en robotica, zorgen voor veranderingen in ons dagelijks leven. Ook in de accountancywereld zie je dat technologie een steeds belangrijker rol gaat spelen.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
MUIS Software on tour 2019 (Heemskerk)
MUIS Software
17 september 2019
Cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Fiscaal Vanmorgen
18 september 2019
Workshop NLP
NBA Opleidingen
13 september 2019
VACATURES
(Gevorderd) Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Senior assistent-accountant controle- Groningen
de Jong & Laan
Groningen
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN