Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 23 augustus 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rechtbank: verhuur van deel eigen woning niet belast
De rechtbank Noord-Holland heeft geoordeeld dat de inkomsten uit verhuur van een deel van de eigen woning zijn belast in box 1 noch in box 3. Daarmee gaat de rechter in tegen het oordeel van het gerechtshof Amsterdam, dat vorige maand nog anders oordeelde.
Lees verder »
‘Vier op vijf accountantskantoren hebben naleving AVG niet op orde’
Vier op de vijf accountantskantoren voldoen nog niet volledig aan de eisen van privacywet AVG. Dat concludeert PinkWeb uit onderzoek. ‘Hoewel informatiebeveiliging meer aandacht krijgt, blijkt er nog veel ruimte te zijn voor verbetering.’
Lees verder »
Advertorial: SnelStart Aangenaam 2019

Op 28 november is het weer tijd voor SnelStart Aangenaam, hét jaarlijkse event voor bij SnelStart aangesloten administratie- en accountantskantoren. Een inspirerende dag met interessante sprekers, de nieuwste ontwikkelingen van SnelStart, kennissessies door softwarepartners van SnelStart, en natuurlijk netwerken en verbinden.

Advertorial: 3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Snappen we (accountants) onze eigen regelgeving nog wel?
Het begint een terugkerend thema te worden. Snappen we zelf onze eigen regelgeving nog wel of maken we het (onnodig) ingewikkeld? Het lijkt er op dat ook de Accountantskamer daar last van heeft. Of ze hebben onopgemerkt een uitzonderlijke uitspraak gedaan.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (6): Burn-out
Susan vleide zich nog een keer tegen Rick aan. Wat lag die hoekbank toch lekker. Vrijdagavond, de avond waarop ze samen series keken. Drie, vier en heel soms vijf afleveringen achter elkaar. De laatste weken waren ze verslingerd geraakt aan Black Mirror.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bezoek de gratis demosessie over Visma eAccounting Accountancy

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accounancy software? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demosessie. Schrijf u nu in >>

Lees verder »
NBA-lid klaagt over dubbele toezichtnota
Accountant Gert Slijkhuis heeft bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een klacht ingediend over het betalen van dubbele toezichtkosten. Hij betaalt aan de AFM en aan de NBA, terwijl de eerste het toezicht uitbesteedt aan de tweede, is zijn redenering.
Lees verder »
General Electric wijst boekhoudfraude ‘groter dan Enron’ van de hand
General Electric heeft voor zeker 38 miljard dollar boekhoudfraude gepleegd. Dat claimt Harry Markopolos, de klokkenluider die eerder Bernard Madoff als fraudeur ontmaskerde. Het Amerikaanse megaconcern werd zeven maanden lang onderzocht door Markopolos, resulterend in een dik rapport. General Electric ontkent de beschuldigingen.
Lees verder »
Fiscus krijgt 64.000 BTW-aangiften te laat binnen
Afgelopen kwartaal waren circa 64.000 ondernemers te laat met hun BTW-aangifte en de bijbehorende betaling. De Belastingdienst komt daarom met tips die speciaal gericht zijn op startende ZZP’ers.
Lees verder »
‘Interne accountant moet zich vaker laten horen in energietransitie’
In de energietransitie van bedrijven is een centrale rol weggelegd voor de intern accountant, zegt emeritus hoogleraar Leo Stevens in het Financieele Dagblad. Die kan zowel binnen als buiten het bedrijf bewaken dat plannen blijven aansluiten bij de realiteit. ‘Zij moeten zich vaker laten horen.’
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 vragen aan… | Accountancy via de cloud: de basis voor het bedrijfsmodel van Practical Accounting

Accountancy via de cloud kent voor Practical Accounting geen geheimen: het vormt vanaf de start in 2012 de basis voor het bedrijfsmodel. Dat spreekt veel klanten aan, merkt partner Menke Neurink. ‘Juist daardoor kunnen wij veel meer bieden dan alleen de boekhouding en zijn we meer dan slechts een accountantskantoor. Dat vinden wij én onze […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Masterclass Privacy en werknemers – 10 oktober 2019 – 3 PE punten
The Legal Company
10 oktober 2019
Scherp op loonheffingen in de financiële administratie voor de niet-salarisprofessional
Fiscount
11 september 2019
Wwft informatiebijeenkomsten
NBA Opleidingen
24 september 2019
VACATURES
Junior Manager Audit bij AuditNL West bij AuditNL West B.V.
AuditNL West
Zoetermeer
Gevorderd Assistent Accountant Samenstel
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Controleleider- Oosterhout
DRV
Oosterhout
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN