Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 12 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Volledige vrijspraak voor voormalig KPMG-topman Van Everdingen
Voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen, projectontwikkelaar Fred Meijer en twee medeverdachten zijn vrijdag door de rechtbank Amsterdam volledig vrijgesproken in de zaak rond vermeende fraude bij de bouw van het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen.
Lees verder »
EY onderzoekt misdraging werknemer tijdens skireis
EY heeft momenteel te maken met een nogal gênante kwestie rond een skiweekend voor personeel.
Lees verder »
Advertorial: Checklist: Veilig omgaan met persoonlijke data

Een hack, phishing of een datalek voorkomen? Deze checklist met 10 praktische tips helpt jou en je collega’s bij het beschermen van (gevoelige) gegevens.

Download gratis >

Advertorial: OPLEIDING: De (accountant)adviseur als businesscoach

Bijna 90% van de ondernemers verwacht van zijn (accountant)adviseur een grotere rol als sparringpartner. In de 8-daagse opleiding van Fiscount gaan we op zoek naar jouw businesscoachkwaliteiten en hoe je die kunt ontwikkelen en/of verbeteren, zodat je beter invulling kunt geven aan jouw nieuwe rol als sparringpartner van jouw cliënt.

Accountantskamer: Scheiden doet lijden
Wat doe je als klein accountantskantoor wanneer één van je senior medewerkers aankondigt dat hij voor zichzelf wil beginnen? Wat doe je wanneer je aankondigt dat je als senior accountant bij een klein accountantskantoor ontslag gaat nemen en voor jezelf gaat beginnen? Een ochtend Accountantskamer stond bij beiden niet op de agenda. Maar maandagochtend 8 […]
Lees verder »
Bubbelen
1 april was de dag voor een volgens sommigen misplaatste 1 aprilgrap. De week die volgde zag gerechtelijke uitspraken over KPMG, een schandaaltje bij EY en AFM-topvrouw Merel van Vroonhoven die de AFM wil verruilen voor het bijzonder onderwijs.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samenwerken met uw cliënten in de cloud – een logische stap

Het gaat lekker met het bedrijf van uw cliënt. De omzet groeit en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook dat de administratie complexer wordt. Wat nu? Geef uw cliënt 6 goede redenen om met u samen te werken. Download de whitepaper en deel dit met uw (potentiële) cliënten. =>

Lees verder »
Fiod mocht stukken BDO niet in beslag nemen voor fraudeonderzoek
De Fiod is te ver gegaan toen het bij een inval in 2016 bij BDO in Eindhoven documenten en bestanden in beslag nam in verband met een fraudeonderzoek naar vermogensbeheerder Box Consultants.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Dit zijn de tien meest innovatieve accountants van Nederland

Uit een recordaantal van tachtig deelnemers heeft de jury de tien kantoren geselecteerd die kans maken op de Exact Cloud Award 2019.

Lees verder »
Belastingdienst ziet weinig in invoering UBO-register
Het UBO-register gaat amper helpen bij de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme omdat het voorstel fraudegevoelig is en handhaving op de juistheid slechts beperkt effectief zal zijn. Dat is het zeer kritische oordeel dat de Belastingdienst over het omstreden eigendomsregister formuleert in de uitvoeringstoets bij het wetvoorstel.
Lees verder »
AA doorgehaald na advies aan klant over faillissementsfraude
De Accountantskamer heeft een AA met een eigen mkb-accountantskantoor een doorhaling uit de registers van drie maanden opgelegd omdat hij een klant adviseerde over faillissementsfraude.
Lees verder »
KPMG declareerde te hoog en onredelijk voor fraudeonderzoek bij Havenbedrijf
KPMG heeft zoveel in rekening gebracht voor een fraudeonderzoek bij het Havenbedrijf Rotterdam dat de kosten voor het onderzoek bijna net zo hoog waren als de fraude zelf.
Lees verder »
Accountant bracht ruim 30.000 euro aan kosten terecht bij klant in rekening
Een overeenkomst tussen een middelgroot accountantskantoor met zeven vestigingen en een voormalige klant voor het uitvoeren van reguliere accountancywerkzaamheden is uitgelopen op een fors conflict over de door de accountant in rekening gebrachte kosten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Drent & Bosker: Fiscale software draagt direct bij aan de kwaliteit van onze dienstverlening

Bij de aanschaf van zijn aangiftesoftware heeft Drent & Bosker bewust gekozen voor een cloudoplossing omdat dit diverse voordelen met zich meebrengt. Daarnaast waren de gebruiksvriendelijkheid van de software en het dashboard doorslaggevende factoren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
SBR Nexus: standaardisering informatiestromen kredietverstrekking en -bewaking maakt kredietverlening toegankelijker

Het lijkt erop dat er nu echt stappen worden gezet rond SBR en ondernemingsfinanciering.  Met de spreekwoordelijke druk op de knop kunnen kredietrapportages worden verstuurd  zodat de hele keten van accountant tot ondernemer en financierder in een keer beschikken over de correcte, eenduidige informatie. In gesprek hierover met Sander Middendorp en Mark Bisschop van SBR […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Spitsuursessie: De Mandatory disclosure richtlijn
NBA Opleidingen
24 april 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Cursus Onderneming en echtscheiding
Fiscaal Vanmorgen
13 mei 2019
VACATURES
Assistent accountant (met enige ervaring)
Bordan
Junior-Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Vacature toekomstig senior-fiscalist
Full.Finance Consultants
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN