Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 24 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Zoeken naar fraude: onhaalbaar of inherent aan accountantsvak?
In de accountantsbranche laait een discussie op over de rol van de accountant bij het opsporen van fraude, schrijft het FD. Hoort dat wel of niet bij de werkzaamheden van accountants?
Lees meer
 
 
Gepensioneerde accountant verduisterde drie ton
Een 81-jarige voormalig accountant draait voor een half jaar de gevangenis in. Hij heeft als penningmeester in een periode van bijna zes jaar ruim drie ton aan stichtingsgelden in eigen zak gestoken. Tanken op kosten van de KNVB werd hem fataal.
Lees meer
 
Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt! Advertorial

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

 
‘PwC rekende mega-uurtarief voor afwikkeling Carillion’
Partners van PwC hebben in het Verenigd Koninkrijk een uurtarief tot € 1.289 opgestreken voor de afwikkeling van het veelbesproken faillissement van bouwconcern Carillion. Dat heeft PwC zelf medegedeeld aan Britse parlementsleden.
Lees meer
 
 
Nieuwe beroepsclub voor administratiekantoren en eenpitters
Drie door de wol geverfde professionals uit het fiscale domein hebben een nieuwe beroepsorganisatie opgericht: de Federatie Belastingraadgevers (FBR). De federatie doet vooral aan kennisdeling voor kleine administratiekantoren en eenpitters.
Lees meer
 
Kennismakingsabonnement papieren AV-magazine Advertorial

Maak nu kennis met het papieren kwartaalmagazine van AV vol achtergrondartikelen.
Voor 15 euro ontvangt u twee edities. Het abonnement stopt automatisch.

 
Ruzie over reclame: wie zijn de beste boekhouders?
Wie zijn de beste boekhouders? Die van Maarse & Rinkel, of van Acconavm? Of die van Alfa Accountants? Dat blijft onbeslist, maar van de kort geding-rechter in Amsterdam moet Maarse & Rinkel wel deze bewering, die met grote letters op een kantoorpand in Aalsmeer is aangebracht, verwijderen.  Dit blijkt uit een uitspraak van Rechtbank Amsterdam. […]
Lees meer
 
 
BTW-tarief voor parkeren bij Hoge Veluwe blijft hoog
Op de parkeervergoeding van de auto op parkeerterreinen bij park de Hoge Veluwe blijft het algemene BTW-tarief van 21 procent van toepassing. Dat heeft de Hoge Raad onlangs geoordeeld.
Lees meer
 
 
Invoering AVG belangrijkste onderwerp salarisprofessional
De invoering van de aangescherpte privacywet AVG op 25 mei  is volgens 89% van de salarisprofessionals veruit het belangrijkste onderwerp dit jaar binnen hun vakgebied. Meer dan de helft (56%) van hen verwacht dat dit ook in 2019 een belangrijk thema blijft. De invoering van deze wet maakt het werk complexer: bijna 6 op de […]
Lees meer
 
 
Accountant vrijuit in fraudezaak rond paardenproject
Een accountantskantoor is vrijgesproken van betrokkenheid bij een fraudezaak waarbij voor tonnen aan niet-verrichte werkzaamheden is gedeclareerd. Ook al zou de fraudeur advies hebben gehad van het kantoor, zo overweegt de rechtbank in Haarlem, dan nog was de fraude zijn eigen verantwoordelijkheid.
Lees meer
 
 
Ook bij anti-kraak verhuurdersheffing
Anti-kraakwoningen en panden die vallen onder de Leegstandswet zijn ook heffingsobjecten voor de verhuurderheffing. De Hoge Raad heeft dat uitgesproken.
Lees meer
 
Accountant zoekt accountant (3): zo voert u een sollicitatiegesprek als werkgever Contentpartner
In het eerste hoofdstuk van onze driedelige gids “Accountant zoekt accountant” gaven we u meer tips over hoe u uw kantoor aantrekkelijker kunt maken voor jonge en beloftevolle accountants. Het tweede deel vertelde u dan weer meer over de schrijfstrategie achter de ideale wervingstekst. Heeft uw vernuftige vacaturetekst intussen een schare briljante kandidaten opgeleverd? Mooi zo! Nu kunt u […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn