Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 5 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Aegon moet nabestaanden overleden accountant Emmen alsnog betalen
Aegon moet de nabestaanden van accountant Dirk Hekman uit Emmen alsnog bijna 700.000 euro betalen in verband met de levensverzekering die hij had afgesloten, heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geoordeeld.
Lees verder »
Juriste wint zaak over BSN in BTW-nummer
Privacy-juriste Isabelle Wárlám is door de rechtbank Amsterdam in het gelijk gesteld in een procedure tegen de Belastingdienst over haar BTW-nummer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samenwerken met uw cliënten in de cloud – een logische stap

Het gaat lekker met het bedrijf van uw cliënt. De omzet groeit en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook dat de administratie complexer wordt. Wat nu? Geef uw cliënt 6 goede redenen om met u samen te werken. Download de whitepaper en deel dit met uw (potentiële) cliënten. =>

Lees verder »
Veel weerstand tegen aanpak excessief lenen bij eigen bv
Onder fiscalisten is weinig enthousiasme te bespeuren over het wetsvoorstel om vanaf 2022 belasting te heffen over leningen boven de vijf ton bij de eigen bv.
Lees verder »
‘Wetsvoorstel excessief lenen bij eigen bv contraproductief’
Het wetsvoorstel om vanaf 2022 belasting te heffen over leningen boven de vijf ton bij de eigen bv is een schoolvoorbeeld van contraproductieve wetgeving, vindt emeritus hoogleraar fiscale economie Leo Stevens.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2019; wat te doen met een miljoen?

Talloze belastingtarieven wijzigen en nieuwe begrippen zijn boxhoppen, boxflitsen en de open FGR. Straks is de hypotheekrente voor de eigen woning nog maar aftrekbaar tegen 37%. Is aflossen dan voordeliger of sluit de DGA de hypotheek over naar zijn BV? Jeroen Knol bespreekt op 8 mei alle fiscaal juridische mogelijkheden en risico’s die zijn ontstaan.

Lees verder »
Geruzie over erfenis met voormalige schoonzus leidt niet tot veroordeling RA
Een RA die als executeur optreedt bij de erfenis van zijn ouders heeft het flink aan de stok gekregen met zijn voormalige schoonzus. Die verwijt hem onder andere 322.000 euro aan vermogen van zijn ouders te hebben verduisterd bij het verzorgen van hun administratie.
Lees verder »
NBA van start met Dashboard Accountancy
De NBA heeft het eerder aangekondigde Dashboard Accountancy online gezet. Daarmee wil de organisatie de prestaties van openbare accountantskantoren permanent zichtbaar maken.
Lees verder »
Beroepsfout juriste ABAB, maar geen schadevergoeding voor gedupeerde klant
Een senior juriste van ABAB heeft een beroepsfout begaan door een onjuist standpunt van een curator over het pandrecht van een klant van ABAB niet te betwisten, heeft het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch onlangs geoordeeld. Toch hoeft het accountantskantoor niet de door de voormalige klant (Previtech) geëiste schadevergoeding van € 145.094,38 te betalen.
Lees verder »
Weg vrij voor afdwingen einde slapend dienstverband
De rechter heeft een einde gemaakt aan een situatie waarbij een ernstig zieke werknemer niet werd ontslagen en daardoor haar transitievergoeding dreigde mis te lopen
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Liefde op de werkvloer: reden voor ontslag?

Waar meerdere collega’s werken, is er altijd de kans dat er een liefde opbloeit. Zijn (gevoelige) relaties op de werkvloer reden voor ontslag? Kan het vertrek van één van beide worden geëist op het moment dat zo’n liefde overgaat ?

Lees verder »
Zaak rond donaties accountantskantoor aan Hindoe-stichting terug naar hof
De Hoge Raad heeft een rechtszaak over donaties van een accountants- en fiscaal advieskantoor aan een stichting terugverwezen naar het gerechtshof. Het advieskantoor wil de donaties terug omdat het verkeerd is ingelicht over het eigendom van een stuk grond.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Financiering van werkkapitaal kent meerdere aspecten

Werkkapitaal, ook wel bedrijfskapitaal genoemd, is het verschil tussen de vlottende activa zoals voorraden, debiteuren en liquide middelen en de vlottende passiva, zijnde crediteuren en overige kortlopende schulden. Van der Weg: ‘Als bedrijven groeien, hebben ze vaak te weinig werkkapitaal om die groei te kunnen financieren. Dat komt doordat je als ondernemer veel op rekening […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
De zzp-er en zijn fiscale positie
NBA Opleidingen
10 april 2019
De do’s en don’ts bij fiscale procedures
Fiscount
6 mei 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
VACATURES
Klantadviseur
ABAB
Helmond
Finance Consultant – the next level!
Bos Adviesgroep
Medior-Accountant
De Hooge Waerder
Alkmaar, Beverwijk, Heerhugowaard
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN