Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 16 augustus 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant krijgt boete voor nalaten Wwft-melding
Een accountant is door de rechter in Amsterdam veroordeeld tot een boete van € 7.000 voor het als feitelijk leidinggevende van een bedrijf niet melden van drie verdachte transacties in het kader van de Wwft. Hij heeft niet aan de meldplicht voldaan en geen deugdelijk cliëntenonderzoek gedaan.
Lees verder »
Tien accountantskantoren bij 40 beste zakelijke dienstverleners
Bij de 40 zakelijke dienstverleners met de hoogste klanttevredenheid zitten tien accountantskantoren, meldt Consultancy.nl op basis van onderzoek van het Erasmus Centre for Business Innovation en Management Team. Daarmee presteert de accountancybranche samen met de ICT-sector het best op het gebied van klantwaardering.
Lees verder »
ADVERTORIAL
3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Lees verder »
Hypotheek moet voor behoud renteaftrek tijdig van oude naar nieuwe woning
Hypotheekrente aftrekken voor een voorgefinancierde lening is ook mogelijk als daarvoor een al bestaande hypotheek – op de vorige eigen woning – wordt benut. Wel is dan van belang dat de lening aan de nieuwe woning moet worden toegewezen voordat de oude woning in box 3 terechtkomt. Dat concludeert advocaat-generaal (AG) Wattel in een advies […]
Lees verder »
Accountantskantoor in de fout met betalingen van failliet transportbedrijf
Het accountantskantoor van een failliet transportbedrijf moet in de nasleep van het faillissement ruim € 30.000 aan ontvangen betalingen terugstorten aan de curator. Daar komen nog vergoedingen voor proces- en beslagkosten bovenop. Het kantoor – IJssel Accountants uit Rotterdam – heeft ten onrechte betalingen ontvangen toen de transporteur het faillissement al had aangevraagd, oordeelt de […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
De Nationale Salarisdag: 27 november 2019

Update en upgrade je salariskennis op de eerste Nationale Salarisdag van Salaris Vanmorgen. De salarisdag geeft een schat aan vakinformatie om 2020 goed te starten. Met plenaire actualiteitensessies en verdiepende workshops. Workshops over actualiteiten loonheffingen, mobiliteit en pensioen.
27 november 2019|BCN Arena Amsterdam|prijs 345|50 NIRPA punten

Lees verder »
Advies AG aan Hoge Raad: verplicht NBA-lidmaatschap mag
De Orde van Registeradviseurs Nederland (OvRAN) dreigt ook bij de Hoge Raad bot te vangen met de klacht dat het verplichte lidmaatschap van de NBA concurrentiebeperkend is en in strijd met de vrijheid van vereniging. De advocaat-generaal (AG) stelt in zijn conclusie, die vaak wordt gevolgd door de Hoge Raad, dat de verplichting niet in […]
Lees verder »
Onderzoek fraude PVV kost Zeeland bijna € 60.000
Het onderzoek dat KPMG heeft uitgevoerd naar fraude met provinciegeld door de Zeeuwse PVV heeft meer dan € 58.000 gekost: ruim anderhalf keer een modaal jaarsalaris. Uiteindelijk bleek dat de PVV voor € 816,75 aan onterechte declaraties heeft ingediend.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (4): Ambitie en generaties
Contactlenzen in en ze zag er weer tip-top uit, vond Els. Ze keek nog eens kritisch in de spiegel en zag dat de kraaienpoten bij haar ogen  toch alweer iets meer zichtbaar werden.
Lees verder »
AA niet tuchtrechtelijk verantwoordelijk voor handelen belastingadviseur
Een accountant kan niet tuchtrechtelijk verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele beroepsfouten van een collega die als Register Belastingadviseur staat ingeschreven. Dat oordeelt de Accountantskamer in een recente uitspraak.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 handige software features voor het verwerken van je facturen

Steeds meer accountants en administratiekantoren maken gebruik van factuurverwerkingssoftware. Het lijkt een kwestie van vraag en aanbod, want inmiddels zijn er tientallen aanbieders van zulke oplossingen. De keuze voor de juiste software wordt daarmee een enorme uitdaging. Om je te helpen, zetten wij 3 handige softwarekenmerken voor het verwerken van facturen op een rijtje.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
12 september 2019
MUIS Software on tour 2019 (Heemskerk)
MUIS Software
17 september 2019
Workshop NLP
NBA Opleidingen
13 september 2019
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant Samenstel
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Gevorderd Assistent Accountant- Roosendaal
DRV
Roosendaal
Relatiebeheerder- Emmeloord
de Jong & Laan
Emmeloord
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN