Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 3 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kamervragen over afname OOB-accountants
Tweede Kamerleden Eppo Bruins en Carla Dik-Faber (beiden ChristenUnie) hebben een reeks schriftelijke vragen gesteld over de afname van het aantal accountantskantoren met een OOB-vergunning.
Lees verder »
Jaarcijfers Baker Tilly 2018: groei in audit, krimp in advies, geen OOB-controles meer
Baker Tilly heeft in 2018 een omzet van € 100,3 miljoen gerealiseerd, tegen € 99,4 miljoen in 2017. Het kantoor meldt bovendien te stoppen met OOB-controles, waaruit het in 2018 ook maar vier ton omzet haalde.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW in de praktijk voor zorginstellingen

De tijd waarin men dacht, ‘wij zijn een zorginstelling en hebben dus niets met btw te maken’ ligt ver achter ons. Btw heeft grote impact op de financiële vraagstukken binnen de zorg. Hoe zit het met vrijstellingen, inzet van personeel en samenwerkingsverbanden? Franklin Soetens bespreekt op 14 mei de nieuwste ontwikkelingen en leert u de voordelen beter te benutten.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Moeten werkgevers slapende dienstverbanden beëindigen en transitievergoedingen betalen?

Het in stand houden van zogenoemde ‘slapende dienstverbanden’ houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Werkgevers houden zieke werknemers ook na 104 weken ziekte in dienst om zo te voorkomen dat zij de transitievergoeding moeten betalen. Mag dat? En zijn er ontwikkelingen die een ander licht op deze zaak werpen? Hierna ga ik in op […]

Lees verder »
Accountant wen er maar aan. Publieke discussies heel lastig te winnen
Moeten accountants leren leven met het feit dat hun beroep altijd onder het maatschappelijk vergrootglas ligt en dat zij daarmee altijd de gebeten hond zijn? Of moeten issues zoals fraude, corruptie en continuïteit van de onderneming nadrukkelijker een plek krijgen in de controleprotocollen van accountants? 
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2019

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2019 is bestemd voor zowel de ondernemer, de accountant, de belastingadviseur als de fiscalist. Nu met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Bijdrage accountants aan AFM-toezicht 16% omhoog
Accountants gaan dit jaar gemiddeld 16% meer betalen voor het doorlopend toezicht door de AFM. Dat blijkt uit het Besluit bekostiging financieel toezicht, dat door het ministerie van Financiën is gepubliceerd.
Lees verder »
OM gaat in beroep tegen oud-topman KPMG Van Everdingen
Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de recente vrijspraak van voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer.
Lees verder »
Resultaatafhankelijke beloning accountant strijdig met beroepsregels, maar overeenkomst niet nietig
Ook al maakte Syncount Accountants & Belastingadviseurs uit Bodegraven een resultaatafhankelijke beloningsafspraak die strijdig was met de beroepsregels, dan nog had de partij waarmee die afspraak werd gemaakt de overeenkomst niet mogen vernietigen wegens dwaling.
Lees verder »
SRA doet voorstel voor onafhankelijke auditcommissie MKB
In haar position paper voor de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) doet SRA het voorstel om een onafhankelijke auditcommissie MKB in het leven te roepen. Hiermee kan ongewenste concurrentie op prijs in de markt en ‘underbilling’ worden voorkomen en concurrentie op kwaliteit worden bevorderd.
Lees verder »
Deponering digitale jaarrekening KvK mogelijk onvolledig
In de administratiesoftware en online service ’Zelf Deponeren Jaarrekening’ van de Kamer van Koophandel is een wetswijziging uit 2018 niet verwerkt, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daardoor kan het voorkomen dat micro-, kleine en middelgrote rechtspersonen niet alle wettelijk vereiste informatie (hebben) kunnen opnemen in de digitaal bij de KvK te deponeren jaarrekening.
Lees verder »
Lakeman treft regeling met ABN AMRO over schade door rentederivaten
Pieter Lakeman heeft met ABN AMRO een regeling getroffen voor een MKB-bedrijf dat in de problemen kwam door een rentederivaat. Onlangs speelde hierover nog een kort geding.
Lees verder »
RA tussen twee vuren bij ruziënde familieleden, klachten ongegrond
Een RA die accountantswerkzaamheden verrichtte voor een agrarisch concern waarvan de vennoten (een man en zijn ouders, broer en zus) onderling fikse onenigheid kregen werd vervolgens zelf door de zoon onder vuur genomen bij de Accountantskamer.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, adviseer bouwbedrijven om processen te automatiseren

Er wordt volop gebouwd en gerenoveerd in Nederland, maar tegelijk groeit de vraag naar personeel. Bouwbedrijven waarbij de opdrachten binnenstromen, denken er misschien niet direct aan om nu te investeren in automatisering, maar daar kunnen ze wel sterk van profiteren. Als boekhouder of accountant kun jij hen hierbij begeleiden. Lenneke Pool, partnermanager bij Twinfield, legt […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 tips over de nieuwe Wet arbeid in balans: voorbereiding is het halve werk

Nieuwe regels voor rond arbeidsovereenkomsten. Eerder schreef ik al over de Wet arbeid in balans (WAB) en de 6 belangrijkste wijzigingen. Deze wet treed, mits de Eerste Kamer ook instemt, per 1 januari 2020 in werking.  Werkgevers kunnen nu al rekening houden met de nieuwe wet. De 5 belangrijkste tips op een rij. Dossieropbouw en […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Geen succes bij tuchtrechter voor werknemers accountantskantoor met flink gedecimeerde pensioenen  
Medewerker accountantskantoor leent twee ton aan klant. Hof: verwijtbaar handelen
Onderzoek naar samenwerking accountants met notarissen
Belastingdienst krijgt recordaantal van 9,5 miljoen aangiften binnen
OPLEIDINGEN
Krijg GRIP op jouw processen op Het Event van NU
Muis Software
21 mei 2019
Werken met modellen in het ondernemingsrecht
Fiscount
13 mei 2019
Trends, innovatie en oplossingen voor accountantskantoren
Unit4
21 mei 2019
VACATURES
Assistent accountant (met enige ervaring)
Bordan
Vacature toekomstig senior-fiscalist
Full.Finance Consultants
Apeldoorn
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN