Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 22 september 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wat zegt de top 30 over de Prinsjesdagstukken?
Dinsdag 19 september werden de Miljoenennota en bijbehorende stukken gepresenteerd. Wat zeggen de top 30 accountantskantoren over de Prinsjesdagstukken?
Lees meer
 
 
Belastingplan 2018 (1): Afschaffing BTW-landbouwregeling | Inkeerregeling vervalt
Het Belastingplan 2018 en bijbehorende Prinsjesdagstukken zijn dinsdag 19 september door minister Dijsselbloem aangeboden aan de Tweede Kamer. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
Lees meer
 
Valkuilen bij het gebruik van Excel voor accountants- en administratiekantoren Advertorial

Het gebruik van Excel voor diverse processen is generiek en dit geldt ook voor de valkuilen. Veel kantoren kiezen er in de beginfase voor om gebruik te maken van Excel om uren en declaraties te managen.De praktijk leert echter dat aan de voordelen van Excel een einde komt wanneer een organisatie volwassener en complexer wordt.
Lees alles over die valkuilen en over hoe u dit kunt voorkomen in deze whitepaper! =>

 
Belastingplan 2018 (2): 10% regeling voor ex-partners komt terug
Twee uitspraken van de Raad van State zijn aanleiding voor het kabinet om de in 2012 geschrapte 10%-regeling weer nieuw leven in te blazen in het Belastingplan 2018.
Lees meer
 
 
Belastingplan 2018 (3): Hogere kansspelbelasting
Een tijdelijke verhoging van het huidige tarief van 29% voor de kansspelbelasting naar 30,1% is een van de fiscale voorstellen in het Belastingplan 2018.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Belastingplan 2018 (4): Aanscherping definitie geneesmiddelen
Het Belastingplan 2018 en bijbehorende Prinsjesdagstukken zijn dinsdag 19 september door minister Dijsselbloem aangeboden aan de Tweede Kamer. Aanscherping van de definitie van geneesmiddelen is een van de fiscale wijzigingen.
Lees meer
 
 
Kabinet: pensioenpotjes beter samenvoegen dan afkopen
Pensioenfondsen en verzekeraars kunnen binnenkort kleine pensioenen beter samenvoegen dan uitkeren. Dat staat in een wetvoorstel van het kabinet.
Lees meer
 
Alle ins en outs van het (nieuwe) huwelijksvermogensrecht door Bernard Schols Advertorial

Bernard brengt u op 5 oktober volledig op de hoogte van het nieuwe huwelijksvermogensrecht. Daarnaast bespreekt hij de actuele ontwikkelingen in het huidige huwelijksvermogensrecht met u. Kortom, naast vernieuwen en actualiseren, ook opfrissen van uw kennis. U krijgt antwoord op o.a. de volgende vragen:

• Wat is de omvang van de nieuwe beperkte wettelijke gemeenschap?
• Waarom zijn er in het nieuwe systeem meer privé-schuldeisers?
• Welke soorten huwelijkse voorwaarden zijn er?
• Wat is een insluitingsclausule?
• Hoe ga ik om met een nieuw uitgevoerd verrekenbeding?

 
Wetsvoorstel UBO-register weer uitgesteld
Het concept wetsvoorstel voor invoering van het UBO-register gaat pas begin 2018 naar de Tweede Kamer. Dat heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën de Tweede Kamer schriftelijk laten weten. Hij koerst erop dat het Nederlandse UBO-register in de zomer van 2018 operationeel is.
Lees meer
 
 
ABN AMRO lanceert kredietlabel MKB, ook voor accountants
ABN Amro heeft een nieuw online kredietlabel gelanceerd: New10. ABN AMRO mikt met het nieuwe merk ook op samenwerking met accountants. De kredietverlener voor het MKB wil niet alleen meer, maar ook sneller en goedkoper geld uitlenen dan concurrenten.
Lees meer
 
 
Elk kwartaal samenstellingsverklaring niet meer verplicht voor notaris
Notarissen zijn voorlopig niet meer verplicht een samenstellingsverklaring te overleggen bij de kwartaalcijfers. Dat heeft het Bureau Financieel Toezicht (BFT) laten weten.
Lees meer
 
Innovatieve kantoren: #hoedanprecies Contentpartner
Nog een paar dagen te gaan en het is de Vierde Dinsdag in September. Tijd voor de jaarlijkse AV-dag. #hoedanprecies is een belangrijk uitgangspunt. Niet vertellen dat de accountant ‘meer moet adviseren.’ Wel vertellen en laten zien hoe moderne kantoren deze uitdagingen oppakken.
 
Kijkt een accountant met andere ogen dan een ondernemer? Contentpartner
Een ondernemer wil ondernemen, bezig zijn met zijn vak. Misschien wel zijn passie. En gedoe? Dat wil hij liever niet. Volgens het oude cliché houdt die accountant juist wel van gedoe, van de jaarrekening, fiscale aangifte, correcte kostenallocatie en juiste toepassing van waarderingsgrondslagen. Kortom twee verschillende planeten of valt dat mee? Stefan van Halteren van […]
 
Accountancy kring 2017-2018 Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties Accountancy kringen. In het nieuwe programma van de SRA-Accountancy kring komen o.a. aan de orde: de wijzigingen in de Wwft, uitfasering pensioen in eigen beheer, actualiteiten DGA & echtscheiding, actualiteiten EV, aandachtspunten samenstelpraktijk en pensioenactualiteiten. Sluit u nu aan bij één van de 14 regionale kringen en verdien 15 PE-Punten. […]
 
Actualiteiten BTW en BTW-compensatiefonds Opleiding
Verdiepingscursus op 3 en 10 oktober. Joep Swinkels praat u in 2 middagen bij over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van BTW en BTW-compensatiefonds, inclusief de BTW besparende modellen. U krijgt een compleet programma met veel praktijk, waarbij per onderdeel ook actuele jurisprudentie, beleidsbesluiten en actuele ontwikkelingen worden besproken. Inleiding Gemeenten veranderen en krijgen […]
 
Samensteller Jaarrekening – Heb jij een heldere kijk op financiële dienstverlening? Vacature
ABIN accountants en adviseurs is op het gebied van Accountancy, Belastingadvies, Audit en Financieel Interimmanagement een van de toonaangevende accountantskantoren in de regio. De afgelopen vijftien jaren zijn wij uitgegroeid tot een slagvaardige organisatie met onze focus op het leveren van kwaliteit! Vanaf onze vestigingen in Noordwijk en Voorburg verlenen wij hoogwaardige financiële diensten voor […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn