Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
vrijdag 1 april 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Fou-Khan Tsang: Help, Robots are coming! Or not!

In de laatste maanden kon je geen krant openslaan of er stond wel iets in over robotisering. Elk gevestigd instituut heeft er inmiddels wel iets over geschreven en natuurlijk zijn er grote voor- en tegenstanders. 

Lees meer
 
 
Jurroen Cluitmans over zijn nieuwe accountancy-opleiding: Accountancy-opleiding met anderhalf been in de praktijk

Een nieuwe AA-opleiding, vooral bedoeld voor studenten die opleiding en werk met elkaar willen combineren. Niet alleen voor afgestudeerden van een bacheloropleiding Accountancy, maar ook voor anderen. In gesprek met Jurroen Cluitmans noemt hij als voorbeeld een student van de Hotelschool die na het afsluiten van die studie toch een accountantsopleiding wil volgen en inmiddels aan zijn eerste baan bij een lokaal accountantskantoor is begonnen.

Lees meer
 
Accountancy Vanmorgen nummer 1 2016 is verschenen Advertorial

 In nummer 1 onder andere:
- De Accountancy Hype Cycle: innovatie in accountancy
- Bedrijfsopvolging en 'war on talent' als kansen voor kantoren
- Eigenwoninglening
- Fusies en overnames van accountantskantoren
Neem een jaarabonnement (€ 49,50) op ons kwartaalblad: aanmelden

 
Ingrid Leene en Hans Dekker: Groen licht wetsvoorstel afschaffen Pensioen in Eigen Beheer

De vaste Kamercommissie voor Financiën heeft vorige week groen licht gegeven aan staatssecretaris Eric Wiebes om het wetsvoorstel tot afschaffing van het Pensioen in Eigen Beheer (PEB) verder voor te bereiden. Het wetsvoorstel kent o.a. een afkoopvariant voor huidige PEB-regelingen. Zo’n afkoopvariant is echter niet per definitie financieel/fiscaal aantrekkelijk.

Lees meer
 
 
'Geheel vrijlaten van pensioenkeuzes is vragen om moeilijkheden'

Het geheel vrijlaten van pensioenkeuzes gaat in tegen de wens van veel pensioendeelnemers en is vragen om moeilijkheden. Dat is een van de conclusies uit het onderzoek van Netspar, een netwerk dat het debat over de gevolgen van vergrijzing voor het (spaar-)gedrag van mensen, de houdbaarheid van hun pensioenen en het overheidsbeleid stimuleert.

Lees meer
 
 
Standaard 4410 wordt definitief ingevoerd voor samenstelling van jaarrekeningen van micro-entiteiten

De tijdelijke commissie standaard 4410 heeft haar rapport uitgebracht over de toepassing van de standaard over samenstellingsopdrachten en de bijbehorende documentatie-eisen. Het rapport toont aan dat de verplichtstelling van standaard 4410 voor micro-ondernemingen niet leidt tot onnodige administratieve lasten voor accountants. Het NBA-bestuur heeft dan ook besloten om Standaard 4410 verplicht te stellen voor jaarrekeningen op grond van BW2 en (andere) financiële overzichten.

Lees meer
 
 
Nico Koppel: Een nederlaag voor de Belastingdienst

Wat is er gebeurd op fiscaal gebied de afgelopen tijd? De Belastingdienst lijdt een nederlaag in zijn poging gegevens van zwartspaarders in Zwitserland te achterhalen, als het gaat om belastingregels zijn directeur-grootaandeelhouders (dga’s) niet op hun achterste gevallen en 244 duizend huishoudens lopen door hervormingen 900 euro mis. 

Lees meer
 
 
DNB gaat DNBcoin ontwikkelen

Een van de doelstellingen voor 2016 voor DNB is de ontwikkeling van een concreet prototype DNBcoin, gebaseerd op de blockchaintechnologie.

Lees meer
 
 
Femke Hogema: Maak de jaarrekening begrijpelijk voor je klant
De jaarrekening: het is de kers op de taart van jouw werk. En wat doet je klant ermee? Niets! Die stopt hem het liefst zo snel mogelijk ver weg. Onder in een la, of in het (digitale) mailarchief. Zonde, vind jij. Maar, probeer dat de klant maar eens duidelijk te maken. Die richt zich tenslotte het liefst op zijn of haar onderneming en laat die vervelende cijfers liever aan jou over.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door