Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 26 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
De ontwikkelingen rondom het UBO-register
Op 19 december heeft de Europese Commissie een amendement gepubliceerd om de zogenoemde Vierde anti-witwasrichtlijn (2015/849) aan te passen. Daarin zijn regels opgenomen voor het UBO-register dat naar verwachting komend voorjaar in wet- en regelgeving wordt omgezet. KPMG Meijburg & Co zet de belangrijkste zaken op een rij.
Lees meer
 
 
Kamervragen VVD over vermogensrendementsheffing 
Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) heeft staatssecretaris Snel van Financiën gevraagd welke consequenties hij verwacht als een recente uitspraak van het Amsterdamse gerechtshof standhoudt. In hoger beroep bepaalde het hof onlangs dat de vermogensrendementsheffing in 2014 te hoog is geweest.
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video. =>

 
Vermogensrendementsheffing niet proportioneel, zegt Gerechtshof opnieuw
Nederlanders hebben ook in 2013 al te veel belasting betaald over spaargeld en beleggingen. Dit stelt het Amsterdamse gerechtshof in hoger beroep in een rechtszaak van een individuele belastingplichtige tegen de vermogensrendementsheffing die hij over 2013 kreeg opgelegd. Het arrest van het hof is woensdag gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Vermogensrendementsheffing was in 2014 te hoog
Het Amsterdamse gerechtshof bepaalt   in een uitspraak in hoger beroep tegen de vermogensrendementsheffing dat die heffing in 2014 te hoog is geweest, meldt het FD.
Lees meer
 
Wanneer is een subsidie belast met BTW? Advertorial

Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van BTW? Wat is een prijssubsidie en hoe zit het met subsidieverstrekking en sport? Wat kunt u met subsidies en het BTW compensatiefonds? Joep Swinkels bespreekt de belangrijkste ontwikkelingen met u tijdens deze verdiepingscursus op 6 maart. Na deze cursus kunt u de juiste fiscale keuzes maken!

 
Hoe realiseert u meer adviesomzet? Deel 2: Stel de waardecreatie van de onderneming centraal
Om met de ondernemer een zinvol gesprek over zijn toekomst te kunnen voeren, is het van belang dat u zicht heeft op de missie, visie en strategie van de ondernemer. In het MKB zal deze zelden op papier staan, maar een ondernemer heeft daar, als het goed is, wel een beeld bij. Iedere ondernemer weet […]
Lees meer
 
 
Berisping wegens afgeven tekortschietend deskundigenoordeel
De Accountantskamer heeft een berisping en een waarschuwing opgelegd aan een accountant die optrad als deskundige voor de rechtbank en aan diens ‘sparringpartner’. De vraag waar het tijdens een voorafgaande procedure draaide was of de bank al of niet terecht een krediet had ingetrokken van een assurantiebedrijf c.q. makelaardij. De accountant had tijdens die zaak […]
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
Gesjoemel met registratie melkkoeien
Volgens landbouwminister Carola Schouten wordt door boeren op flinke schaal gefraudeerd met de registratie van het aantal melkkoeien. Schouten schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat mogelijk duizenden bedrijven kalveren van de ene koe toeschrijven aan een andere koe. Een boer kan zo meer melkkoeien houden dan wettelijk is toegestaan. 
Lees meer
 
 
AFM start geschiktheidstoetsen OOB-bestuurders en accountants
De AFM gaat in 2018 een begin maken met het toetsen van de geschiktheid van bestuurders en commissarissen van alle OOB-organisaties, en ook van beleidsbepalende functionarissen van OOB-accountants. Daarnaast richt de AFM zich op de wettelijke controles en de voortgang van de verbetermaatregelen van de overige OOB-organisaties. De toezichthouder heeft dat woensdag bij het publiceren […]
Lees meer
 
 
Gebruikelijk loon medisch specialisten vastgesteld
De Belastingdienst heeft het gebruikelijk loon van medisch specialisten in 2018 vastgesteld. Dat bedraagt € 130.950, eventueel verhoogd met de verplichte bijdrage aan het beroepspensioenfonds.
Lees meer
 
BTW terugvragen bij oninbare facturen. Hoe werkt dat? Contentpartner
Je hebt (meer dan) een jaar geleden een opdracht aangenomen voor een klant en vervolgens keihard gewerkt om de opdracht uit te voeren. Alles is netjes volgens afspraak uitgevoerd en de factuur is zoals afgesproken naar de klant gestuurd. Wat nou als je klant de factuur niet betaalt? Zelfs niet na meerdere herinneringen of na […]
 
 
Belastingdienst: zwartspaarders alsnog de pineut
De Belastingdienst gaat belastingplichtigen die hardnekkig ontkennen dat zij rekeninghouder bij de Luxemburgse bank KB Lux zijn,  nogmaals aan een fiscaal onderzoek onderwerpen. Dit naar aanleiding van gegevens die de Belastingdienst eind 2017 van de Luxemburgse overheid heeft ontvangen. 
Lees meer
 
7 adviestips voor productiebedrijven. 7 kansen op extra omzet Contentpartner
Productiebedrijven zien hun accountant als betrouwbare partner. Maar nog niet iedere accountant beseft dat. Sterker nog, veel accountants laten geld liggen. In dit blog geef ik adviestips waar een productiebedrijf gelukkig van wordt. Mijn gouden advies: ga niet de boekhouder uithangen!
 
AA Accountancy-Finance Opleiding
De diplomalijn Financieel-Administratief is met ingang van 2016 vernieuwd De vernieuwde diplomalijn financieel-administratief is actueler en sluit nog beter aan bij de financieel-administratieve praktijk. Van MBO+ niveau (MBA) tot en met AD-niveau (Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy) is er een logische en modulaire opbouw en kun je binnen een specifieke specialisatie stap voor stap doorstromen naar […]
 
Kwaliteitsbeheersing in de mkb-praktijk Opleiding
Hoe past u als mkb-accountant de regelgeving toe? Deze cursus is gebaseerd op praktijksituaties die toetsers en onderzoekers zijn tegengekomen in de praktijk. U krijgt inzicht in de valkuilen voor de mkb-accountant en u leert deze omzeilen. De kans wordt sterk vergroot dat u na deze cursus en implementatie van het geleerde in uw praktijk […]
 
Junior Belastingadviseur – Ridderkerk Vacature
Wil je op breed vlak fiscaal advies kunnen geven en jezelf ontwikkelen tot volwaardig Fiscalist? En heb je een wo-opleiding? Bekijk dan onze vacature voor Junior Belastingadviseur! Junior Belastingadviseur 32-40 uur per week in Ridderkerk Wil jij je bezig houden met de fiscale implicaties van de door Accountants gemaakte aangiften? En wil je een rol […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn