Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 22 maart 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Vacatures top 30-kantoren op een rij: grote onderlinge verschillen
Al enige jaren is het heel krap op de arbeidsmarkt voor accountants. Er is veel vraag vanuit audit, maar ook fiscalisten staan hoog op de ranglijst van gezochte talenten. Vervolgens is regio ook nog eens keer een complicerende factor. Marcel Maassen en Arjen Schutte van Full•Finance zijn met de stofkam door de  openstaande vacatures van […]
Lees verder »
MUIS Software neemt Ctrl over van Deloitte
MUIS Software, aanbieder van (SaaS-) boekhoud- en administratiesoftware, en haar meerderheidsaandeelhouder Main Capital Partners hebben overeenstemming bereikt met Deloitte over de overname van Ctrl.
Lees verder »
Advertorial: Proactief meedenken met je klant doe je zo!

Jouw cliënten verwachten van jou dat je proactief met hen meedenkt en dat je inspeelt op ontwikkelingen in de branche. Met de Fiscount eindklantproducten doe je meer dan dat. Je informeert niet alleen. Je attendeert jouw cliënten ook op risico’s en kansen met handige tips en actiepunten.

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier =>

RA onterecht beschuldigd van poging tot intimidatie
Een ontevreden ouder heeft weinig succes bij de Accountantskamer in zijn strijd tegen een RA die een positieve controleverklaring had afgegeven over de jaarrekening van een grote scholengroep met dertig basisscholen.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Onderzoek | MKB-accountants: begin met een duidelijke visie op de inzet van IT

Grote bedrijven die de IT beter hebben afgestemd op de bedrijfsprocessen (IT-business alignment) leveren een betere bedrijfsprestatie (business performance). Maar geldt deze stelling ook voor accountantskantoren in het midden- en kleinbedrijf?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met het vernieuwde Tijdschrift Familiebedrijven!

• Praktijkblad met max. 24 PE-punten
• Geaccrediteerd door NBA en RB
• Nascholen wanneer het u uitkomt
• Multidisciplinair
Gratis proefnummer aanvragen =>

Lees verder »
accon■avm trekt zich terug uit OOB-markt
Accon■avm kondigt aan zich terug te trekken uit de OOB-markt. Het accountantskantoor zegt zich volledig te gaan toeleggen op het leveren van diensten aan het MKB, het grootbedrijf en organisaties in het publieke domein, met aandacht voor haar kernsectoren, waaronder de agrosector.
Lees verder »
NBA bezorgd over daling aantal accountants met oob-vergunning
De NBA heeft met bezorgdheid kennis genomen van de mededeling van accountantsorganisatie Accon-avm dat zij uiterlijk per 30 juni 2019 haar oob-vergunning zal omzetten naar een niet-oob-vergunning. De beroepsorganisatie wil met het ministerie van Financiën en de AFM in overleg treden over mogelijke en gewenste maatregelen om de huidige trend te keren.
Lees verder »
Voorwaardelijke celstraf voor accountant die geld van bejaarde en dorpsvereniging verduisterde
Een 63-jarige accountant uit Ferwoude is vrijdag door de rechtbank Noord-Nederland vanwege verduistering en valsheid in geschrifte veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een werkstraf van 240 uur.
Lees verder »
EY en PwC botsen hard met AFM over toezicht op accountancy
De AFM en EY en PwC zijn donderdag in de rechtszaal hard met elkaar in aanvaring gekomen bij de behandeling van een zaak over het toezicht op de accountancy
Lees verder »
8 kritiekpunten op wetsvoorstel excessief lenen bij eigen bv
Op 4 maart 2019 is de internetconsultatie gestart voor het wetsontwerp excessief lenen bij de eigen bv. Per 1 januari 2022 treedt de nieuwe wet in werking. Deze wet zal leningen aan dga’s (directeur grootaandeelhouders) van de eigen bv in de belastingheffing betrekken. Hierna zal ik nader toelichten waarom het wetsvoorstel in mijn ogen slecht […]
Lees verder »
Alfa moet ruim ton schadevergoeding betalen aan melkveehouder die subsidie misliep
Alfa moet 102.979,00 euro schadevergoeding betalen aan een melkveehouder die klant was bij het accountantskantoor, heeft de rechtbank Gelderland onlangs geoordeeld.
Lees verder »
Oud-directeur accountantskantoor weet leugens voormalige kantoorgenoten niet aan te tonen
Een na een conflict vertrokken algemeen directeur bij een accountantskantoor heeft geen succes in zijn strijd om een hogere bonus mee te krijgen.
Lees verder »
Omzet de Jong & Laan in 2018 vrijwel gelijk gebleven
De omzet van de Jong & Laan is in 2018 met €200.000 zeer licht gestegen tot € 64,7 miljoen.
Lees verder »
‘Prominentere rol accountant in kredietverlening MKB nodig’
Accountants kunnen met hun bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis en hun inzicht in ondernemingsfinanciering een prominentere rol spelen in kredietverlening aan MKB-ondernemingen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Aanleveren SBR Jaarrekening bij banken minder werk dan mailen PDF

‘Gedoe en tijdrovend’ dat beschrijft het beste hoe het aanleveren van een SBR kredietrapportage naar de banken in het verleden voor accountants en administratiekantoren was. SBR Nexus, voorheen SBR Banken, gooide eind 2018 het roer om en in samenwerking met alle grote leveranciers van accountancysoftware ontwikkelde zij de SBR Jaarrekening. Die kun je vanaf nu […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
De do’s en don’ts bij fiscale procedures
Fiscount
6 mei 2019
De zzp-er en zijn fiscale positie
NBA Opleidingen
10 april 2019
Accountancy evenementen van Unit4 partner Datamex
Unit4
26 maart 2019
VACATURES
Medior-Accountant
De Hooge Waerder
Alkmaar, Beverwijk, Heerhugowaard
Vacature Senior Associate
Q-Concepts
Maastricht
Support Consultant (32-40 uur)
Muis Software
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN