Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 19 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Verplichte accountantscontrole MKB heeft veel waarde’
Tegen de trend  van deregulering in zou de verplichte accountantscontrole in het MKB in Nederland voorlopig gehandhaafd of zelfs uitgebreid moeten worden naar kleinere bedrijven.
Lees verder »
‘Grove fouten’ en ‘wanprestatie’ BDO’ers ook in hoger beroep niet bewezen
Een ondernemer die de FIOD op zijn dak kreeg omdat te weinig BTW was afgedragen heeft ook in hoger beroep weinig succes met zijn betoog dat twee accountants van BDO daar een kwalijke rol bij hebben gespeeld.
Lees verder »
Advertorial: Maar in mijn boekhoudpakket zit toch ook een dashboard?

Deze vraag horen wij regelmatig. Wanneer je let op de toekomst is het waarschijnlijk dat je steeds meer tijd zult spenderen in het dashboard van de klant en steeds minder tijd in het boekhoudpakket. Met welke dashboards ga je sturen? In deze whitepaper leggen we je de verschillen uit tussen de dashboards die worden aangeboden vanuit het boekhoudpakket en de dashboards vanuit Visionplanner.

Advertorial: Box 2 en 3 in 2019; wat te doen met een miljoen?

Talloze belastingtarieven wijzigen en nieuwe begrippen zijn boxhoppen, boxflitsen en de open FGR. Straks is de hypotheekrente voor de eigen woning nog maar aftrekbaar tegen 37%. Is aflossen dan voordeliger of sluit de DGA de hypotheek over naar zijn BV? Jeroen Knol bespreekt op 8 mei alle fiscaal juridische mogelijkheden en risico’s die zijn ontstaan.

KENNISPARTNER
Overname onderneming: aandelen- of een activa-passivatransactie?

Bij een overname van een onderneming kunnen de koper en verkoper de keuze hebben tussen een aandelentransactie of een activa-passivatransactie. Wat zijn de verschillen juridisch en fiscaal en daarmee de gevolgen voor de onderhandelingen tussen koper en verkoper?

Lees verder »
AA met failliete eenmanszaak kan fluiten naar aan klant geleend geld
Een man die werkzaam was als AA en failliet werd verklaard ziet waarschijnlijk niets meer terug van twee leningen die hij aan een voormalige klant verstrekte. De man eiste twee ton van de ondernemer, die een transportbedrijf heeft waarvoor hij jarenlang accountantswerkzaamheden verrichtte.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Whitepaper voor accountants: 10 tips om facturen sneller betaald te krijgen

Onderneem zonder financiële barrières! In deze whitepaper geeft Payt 10 tips om beter te factureren. Lees over het effect van ongebruikelijke betaaltermijnen, duidelijk taalgebruik, van data driven factureren en hoe u uw cijfermatig inzicht daarbij inzet om sneller betaald te krijgen.
Download de whitepaper >

Lees verder »
Fiscaal beleid elektrisch rijden blijft voor controverse zorgen
Het kabinetsbeleid rond de fiscale stimulering van elektrisch rijden komt steeds meer onder vuur te liggen, ook bij coalitiepartijen.
Lees verder »
Vechtscheiding tussen maten Dordts accountantskantoor
Een RA die samen met een andere ondernemer in 2011 een maatschap aanging die als franchisenemer van de KUBUS-formule actief was mocht er redelijkerwijs vanuit gaan dat die ondernemer met een e-mail in 2016 de maatschapsovereenkomst wilde opzeggen. Dat heeft het Gerechtshof Den Haag bepaald nadat de twee in een hevige strijd met elkaar verwikkeld […]
Lees verder »
RA berispt om slechte controle waardering vastgoed woningcorporatie
De Accountantskamer heeft een berisping opgelegd aan een RA die is tekortgeschoten bij de controle van de waardering van het vastgoed van een woningcorporatie. De Autoriteit Woningcorporaties had de klacht ingediend.
Lees verder »
Kabinet kondigt serie nieuwe onderzoeken naar verbetering belastingstelsel aan
Het ministerie van Financiën start dit jaar een serie nieuwe onderzoeken naar het toekomstbestendig en eenvoudiger maken van het belastingstelsel. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de de toekomst van de vennootschapsbelasting en het belasten van inkomens van directeuren-grootaandeelhouders.
Lees verder »
Voorlopig nog geen aanpassing box 3-heffing aan werkelijk rendement
Het in het regeerakkoord opgenomen voornemen om met een stelsel van vermogensrendementsheffing op basis van werkelijk rendement te komen is voorlopig alleen denkbaar als er concessies zouden worden gedaan aan enkele belangrijke uitgangspunten.
Lees verder »
Puntenstraf dreigt voor Achilles ’29 na terugtrekking accountant
Voormalig profclub Achilles ’29 uit Groesbeek dreigt punten in mindering gebracht te krijgen omdat het de jaarrekening  over het seizoen 2017-2018 niet heeft ingeleverd bij de voetbalbond KNVB. De oorzaak daarvan is volgens Achilles ’29 dat de accountant van de club de opdracht heeft teruggegeven.
Lees verder »
Hoogoplopend conflict over accountantsrapport in Gronings kerkbestuur
Het dagelijks bestuur van de Rooms-Katholieke Heilige Antonius van Paduakerk in Musselkanaal is oneervol ontslagen door het overkoepelende parochiebestuur van Zuid-Oost-Groningen na een hoogoplopend conflict over een accountantsrapport, melden het Dagblad van het Noorden en de Antoniuskerk.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vreemde valuta: automatiseer je internationale boekhouding

Accountant, doen jouw klanten zaken met partijen in het buitenland? Dan heb je waarschijnlijk te maken met vreemde valuta en wisselkoersen. Als accountant wil je eenduidig kunnen rapporteren en moeten internationale posten herwaardeerd worden. Dat doe je anno 2019 natuurlijk niet handmatig. Ontdek in dit artikel wat je allemaal kunt automatiseren in de valuta boekhouding, […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Spitsuursessie: De Mandatory disclosure richtlijn
NBA Opleidingen
24 april 2019
Krijg GRIP op jouw processen op Het Event van NU
Muis Software
21 mei 2019
Cursus Actualiteiten Vennootschapsbelasting
Fiscaal Vanmorgen
16 mei 2019
VACATURES
Consultant salarisadministratie in de accountancy
Quoratio
Corporate Finance Adviseur
Lansigt
Ridderkerk
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN