Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 27 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Tandarts en inspecteur in geschil over zakelijk gebruik luxe woning
Een tandarts heeft een luxe woning laten bouwen waar hij vanaf 2012 woont. In geschil is of hij de onroerende zaak bij het vaststellen van de IB/PVV-aanslag terecht als ondernemingsvermogen heeft aangemerkt.
Lees meer
 
 
Tekort financiële professionals leidt tot hogere beloningen
De strijd om talent wordt steeds verhitter. Dit leidt tot meer kieskeurigheid en hogere beloningen.Dit meldt recruiter Robert Half, die recent zijn Salarisgids 2018 voor finance-, accounting- en administratieve professionals publiceerde. 
Lees meer
 
Hoe speel je als accountantskantoor in op de ‘abonnementeconomie’? Advertorial

Om het als accountantskantoor te redden in de abonnementeconomie, is het niet genoeg om een standaardproduct tegen een lage maandelijkse prijs te gaan verkopen. Je moet echt opnieuw gaan kijken naar wat je levert en hoe je dat levert.

Lees meer =>

 
AA vraagt niet door in discussie rekening-courantposities
De Accountantskamer heeft een AA een waarschuwing gegeven, omdat hij bij de verrekening van een vordering in rekening courant alleen is uitgegaan van de informatie van één partij. Dit terwijl hij wist dat er dat er over de rekening-courantposities een discussie speelde op aandeelhoudersniveau.
Lees meer
 
 
Accountant Vast: Henk Kenter’s reis van oud naar nieuw business model onder één dak
Henk Kenter AA heeft met zijn compagnons Peter Kenter AA en Jeroen Voorn RB eigenlijk twee kantoren: Kenter Accountants en Accountant Vast. Maar het ene kantoor is wel onlosmakelijk verbonden aan het andere. En misschien is hun kantoor – of beter gezegd: zijn de kantoren- wel een schoolvoorbeeld van transitie en innovatie in de MKB-accountancy. […]
Lees meer
 
PE à la Carte Advertorial

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 november vindt in Hotel de Buunderkamp de PE à la Carte plaats. Een unieke educatiemidweek, waarin u op een efficiënte en informele manier uw kennis kunt verbreden. U stelt uw eigen PE-programma samen, waarbij u kunt kiezen uit 28 verschillende trainingen van elke 3 punten/uren. De trainingen gaan gegarandeerd door, zo komt u niet voor overwachte verassingen te staan. Wij ontmoeten u graag!

 
Suppletie alleen nog digitaal
Suppletie van de BTW-aangiften kan vanaf 1 januari 2018 alleen nog digitaal, meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
‘Strengere controle op belastingadviseurs’
De controle op belastingadviseurs moet strenger worden, vindt PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. Hij zei dat afgelopen weekend in consumentenprogramma Kassa. Reden voor zijn oproep is dat belastingadviseurs veel privacygevoelige informatie hebben van hun klanten. Van die persoonsgegevens blijkt nogal eens misbruik te worden gemaakt.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Fiscus teruggefloten over ‘powerplay’ bij waardebepaling reorganiserend bedrijf
De Belastingdienst is teruggefloten door de rechter, vanwege een afwijking van de waardebepaling van een bedrijf dat werd gereorganiseerd. Dat schrijft het FD. Op de fiscus rust een zware bewijslast als die bij het opleggen van belasting wil afwijken van een onderbouwde bedrijfswaardering, aldus de rechtbank.
Lees meer
 
 
Nep-fiscalisten riskeren (cel)straf
Personen die zich ten onrechte als belastingadviseur voordoen, opzettelijk onjuiste aangiften namens klanten indienen en daarmee ten onrechte teruggaven realiseren, riskeren een strafrechtelijke veroordeling.
Lees meer
 
Wie organiseert de financiering voor de MKB-ondernemer? Contentpartner
Zitten ondernemers wel te wachten op een accountant die hen begeleidt bij een financieringsaanvraag? En is het begeleiden van een financieringsaanvraag niet veel te risicovol? Zomaar wat vragen die mij met enige regelmaat worden gesteld. Maar voordat ik daar antwoord op geef, ga ik in op de onlangs verschenen update van de Financieringsmonitor.
 
 
BTW-herziening kostbare diensten niet per 1-1-2018
De nieuwe regeling voor herziening voor kostbare diensten in de BTW treedt in elk geval niet per 1 januari 2018 in werking. Dat schrijft staatssecretaris Wiebes van Financiën in de nota naar aanleiding van het verslag – Wet afschaffing van de BTW-landbouwregeling.
Lees meer
 
Boekhouden maar dan slimmer en efficiënter. No hands accounting: Artificial Intelligence en Machine Learning Contentpartner
Moderne technologie, zoals Artificial Intelligence en Machine Learning, komt steeds dichter bij de accountantspraktijk. Het resultaat: boekhouden wordt eenvoudiger, zorgvuldiger, sneller, kent minder fouten, spookfacturen worden afgevangen en oneigenlijke boekingen voorkomen. Voor de ondernemer betekent dit dat hij/zij beter kan sturen op cijfers. Voor de accountant betekent het betere service verlenen, minder vraagposten en slimmer […]
 
Effectief samenstellen Opleiding
Deze cursus gaat in op alle kwaliteitsmaatregelen rond het proces van de samenstelling van opdrachtaanvaarding tot afronding, met de nadruk op vastleggingen en verdere dossiervorming. Hierbij wordt uitgegaan van een werkwijze waarbij de gesignaleerde risico’s op materiële afwijkingen centraal staan. Natuurlijk wordt aandacht besteed aan de aspecten van de vernieuwde standaard 4410 en ook de […]
 
Cursus Werken met BTW Opleiding
Cursus gaat gegarandeerd door! Tweedaagse cursus op 15 en 22 november 2017. Hoe gaat u om met BTW-formaliteiten? Is uw boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet u hoe u moet handelen bij steekproefcontroles? Hoe zit het met aftrek van voorbelasting? Tijdens deze interactieve cursus leert u alle ins en outs van de BTW. U […]
 
Assistent accountant Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Vacature assistent accountant in Langenboom Wil je een impuls geven aan je carrière en ben je op zoek naar een volgende baan als assistent accountant? Dan is je nieuwe baan […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn