Weet jij wat je moet doen bij een hartstilstand? Krijg alle info die je nodig hebt!

1 year ago


Text only:

Bekijk hier de webversie
Uit eigen onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat 74% van de Nederlanders onvoldoende weet wat te doen als iemand een hartstilstand krijgt. En dat terwijl er wekelijks 300 mensen in Nederland een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis. Man, vrouw, jong, oud... het kan iedereen overkomen.  


Het Rode Kruis en Zorgverzekeraar CZ vinden het belangrijk dat meer mensen in Nederland weten wat zij moeten doen in het geval van een reanimatie. Zodat ook jij je vader, moeder, broer of tante kan helpen in geval van nood! 


 
Lees hier hoe je moet reanimeren
Video 'Wat te doen bij een hartstilstand'
EHBO is niet moeilijk, iedereen kan het leren. Het begint al bij het onthouden van een aantal simpele stappen. Wil jij weten welke stappen je moet zetten in het geval van een reanimatie?
Bekijk de video zodat je precies weet wat je moet doen
 
Leer reanimeren in slechts 4 uur!
Het Rode Kruis heeft verspreid over Nederland Reanimatie en AED cursussen. Je leert in slechts 4 uur tijd reanimeren en het gebruik van de AED.
Meld je eenvoudig aan via onze EHBO webshop
 

'EHBO heb ik niet nodig, denk je. En dan valt je schoonvader neer'

Carolien; "Mijn schoonvader viel opeens neer. Ik was de enige in de kamer die een reanimatie-cursus in het verleden had gedaan dus ik zei: 'ik weet hoe dit moet' en begon met reanimeren." Het was vijftien jaar na haar laatste reanimatie-cursus, dus twijfelde ze over hoe het ook alweer moest. "Maar ik deed het gewoon. Ik bleef rustig. Ik probeerde. Als iemand neervalt, moet je gewoon proberen. Dan help je gewoon, ook al weet je niet meer precies hoe het moet."
 
Lees het hele verhaal van Carolien
Afmelden | Wijzigen | Contact | Website

Rodekruis.nl

Categories: Business goods Charity | Funds Hobby | Leisure Care | Help | First Aid
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018