Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 9 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Weglakken mag, maar hoogst zelden
 In een beroepszaak mogen gegevens alleen worden ‘weggelakt’ of geanonimiseerd als daarvoor zwaarwegende redenen bestaan. De geheimhoudingsplicht blokkeert het verstrekken van gegevens van derden in een te behandelen beroepszaak niet.
Lees meer
 
 
BTW telecommunicatiediensten verplicht verleggen
Business to business leveranciers van telecommunicatiediensten die in Nederland worden verricht, mogen vanaf 1 september op hun facturen géén btw meer berekenen over deze diensten. In plaats daarvan moeten ze vermelden ‘BTW verlegd’. De Belastingdienst wil hiermee BTW-fraude voorkomen.
Lees meer
 
10 Quizvragen + Factsheet over jouw toekomst Advertorial

: In onze 360° Audit Quiz kijk je letterlijk om je heen. Beantwoord de 10 vragen en na 5 minuten weet jij waar je staat. Na het doorlopen van de 360° Audit kan je meteen ook onze factsheet downloaden. Het document is een grafische weergave van de stand van zaken binnen jouw vakgebied en wij geven een korte onze visie over hoe jij relevanter wordt voor de toekomstige arbeidsmarkt.
Start hier de 360° Finance Quiz

 
Zzp’er profiteert niet van uitstel handhaving DBA
Het uitstel van de handhaving van de wet DBA heeft 87 procent van de zzp’ers niets opgeleverd. Een derde van deze groep heeft zelfs meer moeite met het verkrijgen van opdrachten sinds handhaving van de wet is uitgesteld, beweren de ZZP Barometer en IT-Staffing. Zij deden een volgens hen representatieve online steekproef. 
Lees meer
 
 
Accountancy in VS lijstaanvoerder winstgevendheid
De accountancy- en boekhoudsector en payrollbedrijven die zorgen voor arbeidsbemiddeling zijn in de Verenigde staten de branches die de hoogste nettowinst realiseren. Dat meldt Forbes op basis van onderzoek van Sageworks, een bedrijf dat zich specialiseert in financiële informatie.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Maakindustrie worstelt met dienstverleningsconcepten
Een wasmachine die aangeeft dat het wasmiddel op is en zelf een nieuwe voorraad bestelt. Een verwarmingsketel die een seintje geeft dat hij aan onderhoud toe is en een afspraak plant met de installateur, na eerst in uw agenda te hebben gekeken. Of een koelkast die aangeeft dat de zuivelvoorraad er doorheen is en deze […]
Lees meer
 
 
Fransen willen belastingwetten snel aanpassen
Frankrijk is van mening dat lacunes in Europese belastingwetgeving sneller moeten worden aangepakt. Frankrijk voerde over de belastingwetgeving onlangs overleg met Duitsland. 
Lees meer
 
De BTW-regelgeving inzake sport moet worden gewijzigd. Advertorial

Dit heeft grote financiële gevolgen voor gemeenten en andere exploitanten van sportaccommodaties. Zorg dat u kunt anticiperen op de wijzigingen en het belastingvoordeel kunt behouden. Joep Swinkels praat u bij op 21 september. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u.

 
Rechtbank: inspecteur moet tijdig en voldoende gegevens verstrekken
Als de inspecteur tijdens de zogenoemde ‘voornemensfase’ een belanghebbende niet alle gegevens verstrekt die de grondslag vormden voor een op te leggen aanslag en boete, is dat een schending van het verdedigingsbeginsel.
Lees meer
 
 
Gifzaak kost leghennenbedrijf dagelijks duizenden euro’s
Het fipronil-schandaal kost een gemiddeld leghennenbedrijf 4.150 euro per dag. Dat heeft accountantsbureau accon■avm becijferd voor het vakblad Boerderij.
Lees meer
 
 
DizzyData koppelt met Unit4
Na koppelingen met Exact Online, Twinfield, Afas, Cash en Accountview biedt DizzyData vanaf 9 augustus ook een koppeling met Unit4. Hierdoor kunnen Unit4 administraties volautomatisch geboekt worden met DizzyData.
Lees meer
 
 
Consultatie waardeoverdracht klein pensioen
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een internetconsultatie geopend  in verband met de Wet waardeoverdracht klein pensioen.
Lees meer
 
‘Steeds meer klanten willen elektronisch factureren’ Contentpartner
Duizenden facturen vinden elke dag hun weg via de post of via e-mail. Facturen die voor een groot deel nog handmatig worden verwerkt. Met elektronisch factureren kan dit gemakkelijker, sneller en goedkoper. Ook zakelijke klanten van Stedin kunnen hun periodieke transportfacturen voortaan elektronisch ontvangen.
 
Effectieve auditrapportages schrijven Opleiding
Schrijf auditrapporten die objectief, onderbouwd en kernachtig de boodschap verwoorden die uit de audit naar voren is gekomen. Voor wie? Deze training richt zich op internal auditors die de kwaliteit van hun auditrapportages willen verhogen. Resultaat Na deze training ben je in staat om auditrapporten te schrijven die objectief en kernachtig de boodschap verwoorden die […]
 
Assistent accountant (medior) – Alkmaar Vacature
Het is tijd voor een echt goede privé – werk balans. ’s Avonds op tijd thuis zijn en in het weekend gewoon doen waar je zin in hebt. Kom werken bij De Hooge Waerder. Kijk op www.dehoogewaerder.nl/werkenbij. De Hooge Waerder is een fullservice accountants- en advieskantoor met vijf vestigingen in Noord-Holland (Alkmaar, Heerhugowaard, Beverwijk, Haarlem […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn