NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Containerrederijen tot de tanden toe gewapend 2021 in
 
Oorlog in de scheepvaart? Ja, dat werd het wel in 2020, maar op een andere manier dan voorspeld. In plaats van dat ze moegestreden de witte vlag moesten hijsen, kwamen containerrederijen als winnaars terug van het coronafront. Het jaar 2021 betreden ze nu met extra munitie op zak.
 
 
 
#
 
Wegvervoer ziet lichtpuntjes, maar het herstel is broos
 
2020 gaat de boeken in als jaar waarin de economie, en daarmee het wegvervoer, in een achtbaan terecht kwam. Aan het begin van het jaar keken bedrijven al bezorgd naar wat er zou komen: brexit, stikstof en een afkoelende economie. De dreun van de coronacrisis kwam daar nog eens bij. In het nieuwe jaar is...
 
 
 
#
 
Niwo: ‘Wegvervoer op z’n vroegst na 2022 op niveau van voor corona’
 
In het meest gunstige scenario duurt het tot na 2022 voordat het wegtransport weer op het niveau zit van voor de coronacrisis. Als het wat tegen zit, valt dat herstel eerst na 2025 te verwachten. Dat stellen onderzoekbureaus Policy Research Corporation en Panteia in een rapport in opdracht van wegvervoerorganisatie Niwo.
 
 
 
#
 
Optimaliseer de logistieke keten met data
 
Meer dan 11 miljoen klanten hebben keuze uit 25 miljoen artikelen en willen hun aankopen het liefst zo snel en gemakkelijk mogelijk ontvangen. Dat is de opgave waar medewerkers bij Logistiek binnen bol.com iedere dag mee te maken hebben. Laura Rook is als Business Analist binnen het team Fulfilment Optimisation dagelijks bezig met de vraag...
 
 
 
#
 
Verladers en expediteurs klagen in Brussel over containerreders
 
Een delegatie van Europese verladers en expediteurs heeft binnenkort een ontmoeting met de Europese Commissie waarin ze willen toelichten waarom het handelen van rederijen in de containerlijnvaart volgens hen momenteel ‘schadelijk voor de handelsgroei’ is.
 
 
 
#
 
Het jaar van de waarheid voor de Rotterdamse haven
 
Je hoeft geen Nostradamus te zijn om de voorspelling aan te durven dat de Rotterdamse haven er aan het eind van het jaar beter voor zal staan dan aan het begin. Maar of de klap van het afgelopen jaar, een overslagdaling van bijna 9% in de eerste drie kwartalen, in het net begonnen jaar kan...
 
 
 
#
 
Topmanager Maersk: ‘Er zijn gewoon te weinig containers’
 
Volgens chief commercial officer Vincent Clerc van Maersk waren er in het derde en vierde kwartaal van het afgelopen jaar te weinig containers beschikbaar om te kunnen voldoen aan de torenhoge vraag naar containervervoer.
 
 
 
#
 
De ‘belly’ blijft veelal afwezig maar luchtvracht treurt niet
 
Torenhoge vrachtprijzen en overvolle freighters in combinatie met een gezonde vraag naar vrachtruimte. Dit jaar begint zoals 2020 eindigde: met een overhitte luchtvrachtmarkt. En dat zal zeker tot eind 2021 zo blijven door het gebrek aan belly-ruimte.
 
 
 
#
 
Havens zien meer uitdagingen dan alleen corona verslaan
 
Hoe staan de sterren in 2021 voor Port of Amsterdam, Port of Rotterdam, Groningen Seaports, North Sea Port, Port of Moerdijk en Port of Zwolle? We vroegen het aan de insiders.
 
 
 
#
 
Distributiecentrum blijft booming in 2021
 
Veel bedrijven willen nieuwe XXL-distributiecentra bouwen. Maar is er in Nederland nog wel genoeg ruimte beschikbaar?
 
 
 
#
 
Brexitparkeerplaats Dover is pas eind februari klaar
 
De geplande truckparking met 2.000 plaatsen bij Dover is op zijn vroegst eind februari klaar. Tot die tijd blijven chauffeurs aangewezen op het voormalige vliegveld Manston.
 
 
#
 
Rechtbank hervat zaak over afpersing fruitimporteur Hedel
 
De rechtbank in Arnhem hervat woensdag de zaak over de afpersing van fruitimporteur De Groot Fresh Group uit Hedel. De zaak liep vorige maand vertraging op omdat hoofdverdachte Ali G. (35) uit Bussum vergeefs de rechters wraakte, die volgens hem vooringenomen zouden zijn.
 
 
 
#
 
Vrachtteam Schiphol wordt verder ontmanteld
 
Luchthavenbeheerder Schiphol bouwt de knowhow op vrachtgebied verder af in het kader van een lopende reorganisatie van het management.
 
 
 
#
 
Den Hartogh doet overname in Finland
 
Den Hartogh neemt de Finse tanktransporttak van de Tschudi Group over. Het bedrijf verwacht daarmee zijn activiteiten in Noord-Europa te kunnen uitbreiden.
 
 
 
#
 
Brexit: vervoer met Eurovergunning blijft mogelijk
 
Het leek er lange tijd op dat voor het transport naar het Verenigd Koninkrijk (VK) een CEMT-vergunning nodig zou zijn. Uit het brexitakkoord blijkt nu echter dat zelfs voor derdelandenvervoer een Eurovergunning volstaat.
 
 
 
#
 
Burkhard Eling nieuwe ceo van Dachser
 
Sinds 1 januari is Burkhard Eling de ceo van logistiek dienstverlener Dachser. Eling volgt Bernhard Simon op, die medio 2021 het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van het bedrijf overneemt.
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 
De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het proefabonnement voor drie maanden.

Bekijk actie
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam