Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 17 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Weinig ZZP’ers gebruiken app voor boekhouding
Maar een klein percentage ZZP’ers maakt gebruik van een boekhoud-app die bij het boekhoudprogramma wordt aangeboden dat zij gebruiken, blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1020 ZZP’ers in samenwerking met MoneyMonk.
Lees meer
 
 
Business interruption grootste bedrijfsrisico
Volgens risico-experts in Nederland zijn business interruption en cyber-incidenten de belangrijkste bedrijfsrisico’s, stelt Allianz in haar wereldwijde Risk Barometer 2018. De Allianz Risk Barometer wordt jaarlijks uitgebracht door Allianz Global Corporate & Specialty. In totaal ondervroeg Allianz 1.900 risico-experts uit tachtig landen voor het onderzoek.
Lees meer
 
SRA organiseert op 17 locaties Fiscale kringen Advertorial

Verrijk uw kennis in 2,5 uur en verdien 21 PE-punten bij deelname aan het Fiscale jaarprogramma. Dit jaar tweemaandelijkse actualiteitenbijeenkomsten over btw, vennootschapsbelasting, DGA, bedrijfsopvolging, loonactualiteiten, formeelbelastingrecht en de auto. Het programma start in januari op 17 locaties.
Meer informatie, sprekers & inschrijven

 
Vermogensrendementsheffing was in 2014 te hoog
Het Amsterdamse gerechtshof bepaalt   in een uitspraak in hoger beroep tegen de vermogensrendementsheffing dat die heffing in 2014 te hoog is geweest, meldt het FD.
Lees meer
 
 
Flinke groei voor AFAS
Softwareleverancier AFAS heeft zijn winst en omzet vorig jaar behoorlijk opgeschroefd. De jaaromzet van het bedrijf uit Leusden is gegroeid naar 121 miljoen euro, dat is 13% meer dan in 2016 en net boven verwachting. De winst groeide met 18% naar ruim 53,5 miljoen euro.
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en het nieuwe boekjaar te starten in Visma eAccounting! Tot 1 februari 2018 is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer…..

Nee. Contentpartner
‘Nee?’ ‘Nee.’ ‘Dat snap ik niet. Dit heeft iedereen toch nodig?’ ‘Tja.’ ‘En wanneer komt het er dan in?’ ‘Dat weet ik niet.’ ‘Maar… jullie hebben toch een planning?’ ‘Tuurlijk.’ ‘Dan kun je toch zo zeggen wanneer het beschikbaar is?’ ‘Nee, dat niet.’
 
 
PERSONALIA: nieuwe bestuursleden EY Nederland
De raad van bestuur van EY Nederland wordt voor een periode van drie jaar uitgebreid met twee nieuwe leden. Mirjam Sijmons is in dienst getreden als Talent & Transformation Leader. Tegelijkertijd wordt Nico Pul benoemd als Quality Leader.
Lees meer
 
De regels rondom BTW en sport(structuren) gaan veranderen, laat u nu bijpraten! Advertorial

De BTW-regelgeving inzake sport wordt per 1 januari 2019 gewijzigd. Dit heeft grote financiële gevolgen voor gemeenten en andere exploitanten van sportaccommodaties. Zorg dat u kunt anticiperen op de wijzigingen en het belastingvoordeel kunt behouden. Joep Swinkels praat u bij op 29 januari. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u.

AVG, wat moet je ermee? Contentpartner
Na vele aankondigingen is het dit jaar dan zover: de Algemene Verordening Gegevensbescherming is vanaf 25 mei van toepassing. Het doel van deze nieuwe wetgeving is betere bescherming van persoonsgegevens, met meer aandacht voor digitale data, en gelijke wetgeving in heel Europa. Maar wat betekent dit nou eigenlijk voor jou, de accountant?
 
 
Nieuwe wetgeving bankpassen en creditcards blijft te lang uit
De Europese Commissie stuurt een aanmaningsbrief naar Nederland en 19 andere lidstaten om een richtlijn over toeslagen op het gebruik van bankpassen en creditcards. De toeslagen worden verboden en dat had op 13 januari op orde moeten zijn.
Lees meer
 
 
Banken zien risico’s bij rentemiddeling
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wil dat banken meer kosten in rekening mogen blijven brengen bij rentemiddeling dan alleen de boeterente, omdat de risico’s voor de geldschieters anders niet helemaal worden gedekt.
Lees meer
 
 
Betalingen iDEAL flink omhoog
Het totaal aantal online betalingen met iDEAL is vorig jaar met circa een derde gestegen tot ruim 378 miljoen transacties. Gemiddeld werd een bedrag van ruim 86 euro afgerekend. Daarmee werd in totaal meer dan 32,5 miljard euro omgezet via iDEAL.
Lees meer
 
 
ABN AMRO start nieuwe fintech
ABN Amro begint een nieuwe start-up voor internationale betalingen en valutatransacties. Online platform Franx richt zich op de tienduizenden MKB-ondernemers in Nederland die internationaal zakendoen. 
Lees meer
 
 
Beperkte stijging gemeentelijke woonlasten
De stijging van de woonlasten in de grote gemeenten is dit jaar zeer beperkt. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (Coelo) van de Rijksuniversiteit Groningen.
Lees meer
 
AVG, wat moet je ermee? Contentpartner
Na vele aankondigingen is het dit jaar dan zover: de Algemene Verordening Gegevensbescherming is vanaf 25 mei van toepassing. Het doel van deze nieuwe wetgeving is betere bescherming van persoonsgegevens, met meer aandacht voor digitale data, en gelijke wetgeving in heel Europa. Maar wat betekent dit nou eigenlijk voor jou, de accountant?
 
Open huis 19 januari 2018 Opleiding
Op vrijdag 19 januari 2018 houden wij van 16.00-19.00 uur een open huis met informatie over de opleidingen van hbo A&A. Je kun vragen stellen over alle theoretische opleidingen en over de praktijkopleiding AA. Wij zorgen ervoor dat vanaf 16.00 uur de koffie klaar staat.
 
Vaktechnische Actualiteiten (1) Opleiding
Wilt u snel inzicht in de belangrijkste fiscale actualiteiten voor uw praktijk? Laat u in 4 uur volledig bijpraten door de specialisten van Fiscount tijdens één van de 23 Vaktechnische Actualiteiten (1). Onze fiscalisten behandelen thema’s die in uw praktijk uw aandacht vragen. Zesmaal per jaar presenteren zij de voor uw praktijk relevante fiscale ontwikkelingen in […]
 
Senior Assistent Accountant samenstel/adviespraktijk (AA/RA)- Schiphol Vacature
RSM is een gerenommeerde accountants- en belastingadviesorganisatie in Nederland. Samen met meer dan 800 andere RSM-kantoren vormen wij het 6e netwerk van wereldwijd opererende accountants- en adviesorganisaties. Persoonlijk en professioneel zijn kernwaarden die bij ons centraal staan. Kwaliteit is een principe dat in ieder aspect van ons werk te vinden is. Onze medewerkers zijn een belangrijk onderdeel […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn