Loading...

Wekelijkse Nieuwsbrief

By Digi-cms.be received 6 years ago

Categories: Town Information Local
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text

Wekelijkse Nieuwsberichten

Jubilarissen 2012 gevierd

Naar jaarlijkse gewoonte vierde het gemeentebestuur van Glabbeek op zaterdag 15 december 2012 de huwelijksjubilarissen van de gemeente. De jubilarissen werden uitgenodigd op een receptie in het gemeentehuis. Dit jaar stonden maar liefst 21 paren in de schijnwerpers. Een gouden jubileum (50 jaar gehuwd) was weggelegd voor 11 koppels en 4 paren gingen voor diamant (60 jaar gehuwd).

Proficiat aan de koppels!

De foto's kan je bekijken op https://picasaweb.google.com/gemeenteGlabbeek/OntvangstJubilarissen2012

Waar naartoe met je kerstboom?

Zuurbemde FEEST! houdt op zaterdag 12 januari 2013 om 19.30 uur haar jaarlijkse kerstboomverbranding in Zuurbemde.

Om zoveel mogelijk kerstbomen te verzamelen, wordt er op de parking van de Glazuur een inzamelpunt georganiseerd van woensdagochtend 9 tot en met donderdagavond 10 januari (19 uur).

Gemeenteraad Glabbeek geïnstalleerd

Zoals in vrijwel alle Vlaamse gemeenten werd op woensdag 2 januari 2013 ook in Glabbeek de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

De contactgegevens van de gemeenteraadsleden kan je vinden op deze pagina.

Peter Reekmans voorzitter Gemeenteraad Glabbeek, met nieuwe stijl

Bij zijn installatie als nieuwe voorzitter van de Glabbeekse Gemeenteraad stelde Peter Reekmans zeer duidelijk dat zijn voorzitterschap een breuklijn zal betekenen met het vorige bestuur. Alle gemeenteraadsleden, zowel van de meerderheid als van de oppositie, moeten maximaal kunnen deelnemen aan het debat. Gemeenteraadsvoorzitter Peter Reekmans: “De raadsleden van de meerderheid zullen hierdoor een grotere rol krijgen dan enkel als stemmachine te fungeren, zoals in het verleden al te vaak het geval was.

En de taak van de raadsleden uit de oppositie is ook duidelijk, ik ben namelijk een ervaringsdeskundige i.v.m. het principe "the duty of the opposition is to oppose”. Voorzitter Reekmans reikte ook namens de meerderheid de hand naar een constructieve oppositie die correct en inhoudelijk onderbouwd het oppositiespel zal spelen. En hij stelde dat de meerderheid op een volwassen manier positieve voorstellen van de oppositie zal beoordelen en zelfs goedkeuren.

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019