Kennisbanken E-installatie
Online versie
Wel of geen aardlekbeveiliging toepassen?
Moet je nu wel of geen aardlekbeveiliging toepassen? Deze vraag is niet standaard met ja of nee te beantwoorden.
Lees verder >
Werkschakelaar voor pv zorgt voor minder ‘gedoe’
Paul van Lümich is een van de geestelijke vaders van de pv-werkschakelaar. Als key accountmanager residentieel bij Eaton kreeg hij geregeld te horen dat de potentiaalvereffening ofwel de aardaansluiting van de pv-installatie bij woningen wel wat gedoe was. 
Lees verder >
‘Opdelen meterruimte maakt verantwoordelijkheden meteen duidelijk’
In dit artikel vertelt Ben Pol, business development manager bij ABB, over de meterruimte van de toekomst. "We zullen soms buiten de gebaande paden moeten durven treden om nieuwe wegen te ontdekken."
Lees verder >
(advertorial)
alt
ABB i-bus KNX-slimme gebouwen
Een gebouw dat iedere bezoeker/gebruiker past als een maatpak? Dat kan! Alle ingrediënten komen samen in ABB i-bus KNX, slimme gebouwautomatisering. Alle huidige en toekomstige elektrische installaties geïntegreerd, geschakeld en bestuurt via één intelligent en veilig bussysteem.
Gelijkspanning & openbare verlichting
De toepassing van gelijkspanning in de openbare verlichting (OVL) zorgt ervoor dat er meer vermogen binnen bestaande netten getransporteerd kan worden waardoor parallelle benutting van OVL-netten mogelijk wordt. 
Lees verder >
Circulair installeren: wat komt er bij kijken?
Waar moet je bij circulaire installaties en technieken aan denken? Wat is er zoal mogelijk? En wat zijn de kansen voor de installatiebranche? 
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Brandveiligheid is meer dan het installeren van een goede rookmelder
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onlangs een voorgenomen wijziging gepubliceerd van het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).
Lees verder >
Dit is waar je op moet letten bij het installeren van indaksystemen
Steeds meer woningeigenaren die zonne-energie willen opwekken, kiezen om esthetische redenen voor een indaksysteem waarbij de panelen niet ‘op’ maar ‘in’ het dak worden gemonteerd. 
Lees verder >
Overzichtsartikel
Laadpunten: de ins en outs
Het aanleggen van laadpunten is een interessante markt voor e-installateurs. In dit artikel behandelen we een aantal aandachtspunten van dit relatief nieuwe marktsegment.
Lees verder >
Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright