ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-11-2021
Welk Ajax-team is het best? Dat van Benfica, Juventus of Borussia Dortmund?

Welk Ajax-team is het best? De ploeg die Benfica op 23 oktober 2018 met 1-0 versloeg, het elftal dat op 16 april 2019 in Turijn met 1-2 won van Juventus of juist het team dat op 19 oktober 2021 thuis met liefst 4-0 won van Borussia Dortmund? We lieten dit cijfermatige onderzoek over aan partner FACTS Consultancy.


lees verder
Samenvatting Rotterdamse derby: Sparta - Feyenoord (0-1)

De eerste Rotterdamse derby van het seizoen 2021/22 is geëindigd in een overwinning voor Feyenoord. Het altijd beladen duel leek lang op weg naar een gelijkspel, tot invaller Cyriel Dessers in blessuretijd de winnende maakte namens de bezoekers. Bekijk hier de hoogtepunten van de stadsderby. 

lees verder
Vertessen, Ngonge en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 11

Speelronde nummer elf in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

lees verder
Waar zijn ze nu? Het jongste PSV-elftal ooit in de Eredivisie

Op 10 oktober 2013 trad PSV destijds aan met het jongste elftal ooit in de Eredivisie. Alleen Peter Bosz stelde een aantal jaar later een nog jongere selectie op. In eigen huis tegen NEC was Georginio Wijnaldum met 22 jaar de oudste speler aan Eindhovense zijde. Zakaria Bakkali de jongste. Het werd een eenvoudige wedstrijd voor het piepjonge elftal. NEC werd met 5-0 van de mat getikt. Waar zijn de jonge PSV'ers nu?

lees verder
Interview Wieke Kaptein: “Het was heel gek om mijn debuut eerder in de Champions League dan in de Eredivisie te maken”

Een dag in het leven van de inmiddels zestienjarige Wieke Kaptein ziet er compleet anders uit dan het leven van de gemiddelde tiener. Op haar vijftiende maakte ze dit seizoen haar Champions League-debuut én heeft ze een profcontract bij de FC Twente Vrouwen op zak. ELF Voetbal sprak haar over haar komeetachtige ontwikkeling.

lees verder
Ronald Koeman en Mark van Bommel ontslagen: deze Nederlandse trainers in het buitenland zijn nog over

Het seizoen is pas enkele maanden onderweg, maar de eerste Nederlandse oefenmeesters zijn alweer de laan uitgestuurd. Dat terwijl er aan het begin van het seizoen niet eens zo gek veel Nederlandse oefenmeesters überhaupt de leiding hadden over een buitenlandse clubs. Hoe is het met het Nederlandse trainersgilde gesteld?

lees verder
Interview PSV-talent Fodé Fofana: "Spelen voor FC Barcelona, daarvan droomt elk jongetje"

Dromen: iedereen heeft ze. De droom van Fodé Fofana kwam op zijn tiende met een overstap naar FC Barcelona een stuk dichterbij. Maar werd twee jaar later door ingrijpen van de FIFA ruw verstoord. Na het overwinnen van diverse fysieke tegenslagen werkt hij in het shirt van PSV keihard verder aan het realiseren van zijn droom. "Ik heb ontzettend veel geleerd van Ruud van Nistelrooij."

lees verder
Ian Smeulers koos na Feyenoord voor Noors avontuur: "Wij spelen juist aanvallend"

Een basisplaats bij zijn club in de hoogste divisie. In een land met een cultuur die op Nederland lijkt, goed georganiseerd en wonend in een zomerse kustplaats op tien kilometer van een vliegveld met een rechtstreekse vlucht naar Nederland. Ian Smeulers heeft het na zijn afscheid bij Feyenoord volgens eigen zeggen getroffen met Sandefjord Fotball. "Ik moest binnen een dag schakelen en alles regelen, maar dat is het absoluut waard geweest."

lees verder
Het levensverhaal van Jorginho: "Toen hij aankwam, had hij moeite om te dribbelen"

Hij won de Champions League én het EK in een tijdsbestek van krap anderhalve maand en werd door de UEFA uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Toch bevat de Nederlandse Wikipediapagina van Chelsea-middenvelder Jorginho niet meer dan een paar alinea's tekst. "Van zijn eerste salaris bij Verona kocht hij een auto: een tweedehands, zwarte Peugeot 106."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Crystal Palace - Aston Villa27-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Arsenal FC - Newcastle United27-11-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Chelsea FC - Manchester United27-11-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Liverpool FC - Southampton FC27-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - West Ham United27-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen