Wie neemt het romantische voortouw?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Wat gebeurt er in het hoofd van iemand met migraine?

Sterretjes in allerlei kleuren, misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid en bonkende koppijn: hallo migraine. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft stress er vrij weinig mee te maken. Wat veroorzaakt deze ellende dan wel?

 
 
Quest
 

In de herhaling

Panda's die koprollen zijn schattig. Maar wat vinden ze er zelf van?

Panda's zijn niet de meest elegante beesten, maar ze wekken wel een een hoop kreten van verrukking bij ons op. Vooral als ze spelen. Maar is een koprollende panda ook een blije panda?

(Vorige week ging deze link naar het verhaal over het eten van mensenvlees, maar nu is de link minder luguber. Beloofd.)

 
 
Quest
 

Gesponsord bericht

Waarom zijn pubers zo ongelooflijk idealistisch?

In demonstraties lopen jongeren massaal vooraan. Waarom? Neuropsycholoog Suzanne van de Groep (Erasmus Universiteit Rotterdam) zoekt het antwoord in hun brein.

 
 
Quest
 

Hoe lukt het criminelen om hun illegaal verdiende geld uit te geven?

Een miljoen euro onder je matras klinkt fantastisch, maar je kunt er geen grote aankopen mee doen zonder gepakt te worden. Daarvoor moet je het eerst witwassen. En dat doe je in drie stappen, meldt een bijzonder handige informatiegids van het Anti Money Laundering Centre.

 
 
Quest
 

Geschiedenisliefhebber opgelet: Quest wil jou vraag beantwoorden

De jaarlijkse Vraag & Antwoordspecial van Quest Historie is in de maak. Met 101 boeiende geschiedenisvragen. Heb je ook een vraag? Stuur 'm nu in.

 
 
Quest
 

Mannen willen vrouwen eerder de liefde verklaren dan je misschien denkt

Vrouwen worden dan wel gezien als de emotionele romantici, maar mannen zeggen toch echt eerder dat ze van hun partner houden. 5 dingen over mannen in een romantische relatie.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Hoeveel calorieën krijg je binnen als je mensenvlees eet?

Een bruine boterham met kaas levert zo’n 160 kilocalorieën op. Hoe zit dat als je een heel mens opeet? Archeoloog James Cole van de University of Brighton berekende het.