ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-08-2024
Welke club heeft het vaakst de UEFA Super Cup gewonnen?

Vanavond staat de UEFA Super Cup op het programma: Real Madrid – Atalanta. De wedstrijd waarin de winnaar van de Champions League het opneemt tegen de winnaar van de Europa League. Real Madrid lijkt in Europa niet te stoppen, maar heeft de club ook het vaakst deze prijs gewonnen?


lees verder
Wie is de mogelijke nieuwe aanwinst van Feyenoord: Ibrahim Osman?

Calvin Stengs lijkt Feyenoord te gaan verlaten voor het Amerikaanse Charlotte FC. In de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler zijn de Rotterdammers uitgekomen bij de Ghanees Ibrahim Osman. Wie is deze vleugelspeler van Brighton & Hove Albion? ELF Voetbal licht hem voor je uit.

lees verder
PANNA! Magazine 88 is uit! Alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie 2024/25!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2024/25 en de Vrouwen Eredivisie 2024/25! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer en nieuw deze editie: de buitenlandgids! Hierdoor ben je volledig op de hoogte van al het topvoetbal in de Premier League, LaLiga, Serie A en Bundesliga! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en voorspellen een aantal bekende Nederlanders het komende Eredivisie-seizoen!

lees verder
Zo ziet het eerste speelweekend van de Premier League eruit

Afgelopen weekend was de opening van het voetbalseizoen in Engeland met de strijd om het FA Community Shield. Op Wembley won Manchester City uiteindelijk na strafschoppen van stadsgenoot Manchester United. Nu de strijd om de Community Shield is gestreden worden alle ogen in Engeland gericht op het start van de Premier League, welke wedstrijden staan er in het openingsweekend op de planning?

lees verder
De ELF Voetbal Nationale Voetbalgids 2024/25 is uit! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2024/25. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle speelschema's per club, per competitie en de Europese schema's, overzichten van alle Nederlanders in het buitenland, de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
PSV koploper na eerste Eredivisie-speelronde, wat betekent dit voor de rest van het seizoen?

Na een comfortabele 5-1 zege op RKC Waalwijk gaat PSV aan de leiding in de Eredivisie na de eerste speelronde. Hoewel er nog weinig te zeggen valt over de rest van het seizoen, zal Peter Bosz toch tevreden zijn met de snelle koppositie. Zal het PSV dan ook dit seizoen lukken om na 34 wedstrijden bovenaan te staan? We kijken terug naar de koplopers van de vorige seizoenen, om te zien hoe het hen verder verging.

lees verder
Voorbeschouwing Ajax - Panathinaikos: Houden de Amsterdammers het vol?

Donderdag om 20.15 uur staat de return op het programma van de derde voorronde van de Europa League. Met een 0-1 overwinning in Athene op zak heeft Ajax zichzelf een prima uitgangspositie verschaft in het tweeluik met Panathinaikos. Wat kunnen we verwachten van de return?  

lees verder
Grootste kanshebbers voor de topscorerstitel Eredivisie

Met de start van het nieuwe Eredivisieseizoen barst ook de strijd om de topscorerstitel weer los. Vorig seizoen eindigden zowel Luuk de Jong als Vangelis Pavlidis op 29 doelpunten. Pavlidis is inmiddels vertrokken naar Benfica dus van die concurrent is De Jong af. Tussen wie zal de strijd dit jaar gaan? We zetten de grootste kanshebbers op een rij aan de hand van de quotering van wedkantoren.

lees verder
Miljoenentransfer voor Chelsea: Pedro Neto komt over van Wolves

Met Pedro Neto heeft Chelsea de duurste aanwinst tot nu toe deze zomer binnen. De Portugese buitenspeler komt over van Wolverhampton Wanderers, waar hij al sinds 2019 onder contract stond. Wie is deze Portugees precies en wat kan hij brengen in het spel van Chelsea?

lees verder