Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
woensdag 16 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Henry van Hattem: VAR-verklaring wordt modelovereenkomst

De kogel is door de kerk. De VAR-verklaring (Verklaring Arbeids Relatie) wordt vervangen door de modelovereenkomst. Waar eerst ZZP'ers elk jaar een nieuwe VAR-verklaring dienden aan te vragen, wordt binnenkort tussen opdrachtgever en ZZP'er een modelovereenkomst voor vijf jaar getekend. Welke haken en ogen zitten eraan en waar moet je attent op zijn? In dit blog schets ik mijn mening over deze verandering.

Lees meer
 
 
Naïeve AA berispt voor het missen van signalen van fraude

Een accountant-administratieconsulent, tevens fiscalist, wordt verweten dat hij een leningovereenkomst valselijk heeft opgemaakt dan wel heeft doen opmaken en deze vervolgens ter overtuiging aan de Belastingdienst heeft verstrekt. En dat terwijl hij wist dat dat de overeenkomst was geantedateerd en daarnaast inhoudelijk niet conform de waarheid was.

Lees meer
 
Accountancy Vanmorgen nummer 1 2016 is verschenen Advertorial

 In nummer 1 onder andere:
- De Accountancy Hype Cycle: innovatie in accountancy
- Bedrijfsopvolging en 'war on talent' als kansen voor kantoren
- Eigenwoninglening
- Fusies en overnames van accountantskantoren
Neem een jaarabonnement (€ 49,50) op ons kwartaalblad: aanmelden

 
Nico Koppel: De werkkostenregeling 2.0

Dit blog is geheel gewijd aan de werkkostenregeling (WKR), de maatregel die sinds 2015 in werking is getreden. Zoals het hoort bij een nieuwe regeling is die onderhevig aan aanpassingen. Sinds dit jaar gelden twee veranderingen: de gebruikelijkheidstoets wordt aangescherpt en de belasting op het rentevoordeel van personeelsleningen voor een eigen woning is ook veranderd.

Lees meer
 
 
SRA publiceert praktijkhandreiking "Van VAR naar modelovereenkomst"

SRA heeft een praktijkhandleiding opgesteld waarin nader wordt ingegaan op het gebruik van de modelovereenkomsten in het kader van de Wet DBA.

Lees meer
 
 
Al bijna een derde van het totaal aantal aangiften IB binnen

In de eerste twee weken van de aangifteperiode zijn ruim 2,5 miljoen belastingaangiften ingediend. Dat is al bijna een derde van het totaal aantal wat binnen moet komen.

Lees meer
 
 
KPMG: 'Rol internal audit bij risicobeheersing schiet veelal tekort'

Stakeholders van grote ondernemingen vinden dat de internal audit functie een veel grotere rol kan en moet spelen bij het identificeren en beheersen van de risico’s die het bedrijf loopt.

Lees meer
 
 
Wie gaat er met wie? Fusies en overnames in accountancy 2015/16
In het afgelopen jaar wisselden minder accountantskantoren van eigenaar dan in de voorafgaande jaren. De betaalde goodwill steeg echter licht. Dit stelt Arjen Schutte in de inventarisatie die vorige week in Accountancy Vanmorgen verscheen. Wat opvalt is het relatief forse aantal kantoren dat zich heeft afgesplitst van (middel)grote accountantskantoren.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door