Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 4 juli

Welke medicijnen mag je niet combineren?

Medicijnen met elkaar combineren, is niet zo onschuldig als je misschien denkt. Het kan ervoor zorgen dat middelen niet meer werken of net sterker werken. Ook het risico op maagbloedingen kan sterk toenemen bij sommige combinaties.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kind op kamp: wat met heimwee?

In de vakantie gaan veel kinderen op kamp, en vaak blijven ze er overnachten. Wat als je kind niet op kamp wil? Of veel last heeft van heimwee? Enkele tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Kan het kwaad om in je ogen te wrijven?

Baby’s doen het wanneer ze moe zijn. Volwassenen doen het omdat ze jeuk hebben, omdat ze vermoeid zijn of soms gewoon omdat het een tic geworden is. Maar kan het eigenlijk ook schade aanrichten? Oogchirurg Dr Steven Renier zegt van wel.

Lees verder

Gezondheid.be

Histamine-intolerantie: symptomen en voedingslijst

De lichaamseigen stof histamine is betrokken bij belangrijke lichaamsprocessen. Het is pas als je lichaam de hoeveelheid histamine niet meer onder controle kan houden, dat je klachten krijgt. Een histaminearm dieet kan je dan helpen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom roze urine na het eten van rode biet?

Het eten van rode bieten kan de kleur van urine en ontlasting roze of rood kleuren. Bieturie, heet dat. Waarom verkleurt de urine door rode biet, en wanneer ziet je plas er opnieuw normaal uit?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven