ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-03-2022
Welke Nederlanders gingen Cody Gakpo bij Arsenal voor?

Arsenal heeft concrete interesse in PSV-buitenspeler Cody Gakpo. De ploeg uit Londen meldde zich deze week in Eindhoven. Het zou niet de eerste keer zijn dat een Nederlander in het rode gedeelte van Londen terecht komt. We zetten de bekendste voorgangers op een rijtje.


lees verder
Wat zijn de jongste competities van Europa?

De Eredivisie staat al jarenlang te boek als talentenfabriek van Europa en verschillende Nederlandse ploegen hebben records op hun naam staan met betrekking tot de jongste elftallen die opgesteld werden in Europees verband. Hoe verhoudt de Eredivisie zich nu tegenover de andere competities van Europa?

lees verder
Deze Keuken Kampioen Divisie-spelers spelen deze week interlands

Van Afrika tot aan Zuid-Amerika, verscillende clubs uit de Keuken Kampioen Divisie moeten deze week spelers missen die op interlandavontuur zijn. Deze acht spelers zetten de clubbelangen even opzij en dragen nu trots de kleur van hun land.

lees verder
Eredivisie nog altijd talentenfabriek van Europa: geen competitie levert zoveel Onder 21-internationals

Dinsdagavond staan er een hoop duels op het programma in de strijd om kwalificatie voor het EK onder 21. Jong Oranje treft Jong Zwitserland, maar bijna elk ander Europees land komt ook in actie. Daarbij gaan we opvallend veel Eredivisiespelers in actie zien. Sterker nog, geen competitie levert zoveel jeugdinternationals in Europa.

lees verder
Gerrit Nauber, Go Ahead Eagles-verdediger: "Uiteindelijk kozen we de dikste, haha"

Ze delen een kwaliteit: hun balgevoel. Waar Gerrit Nauber wekelijks de verdediging van Go Ahead Eagles gesloten probeert te houden, passes en voorzetten tracht te onderscheppen en medespelers aan het werk zet, daar haalt hond Cooper veel plezier uit het zo snel mogelijk terugbrengen van tennisballen. "Hij is lief en makkelijk. Al is hij nu in de publiciteit."

lees verder
Wie wordt de opvolger van Erik ten Hag bij Ajax?

De kans is groot dat Erik ten Hag Ajax deze zomer gaat verlaten. Hij wordt momenteel namelijk sterk aan Manchester United gelinkt en lijkt klaar te zijn voor de volgende stap. De club lijkt daarom opzoek te moeten naar een opvolger. Wat zijn de opties?

lees verder
Interview Dani de Wit, AZ nummer 10: "Ik moest zorgen dat de bollen in een kist vielen"

Een blauwdruk voor de nummer 10 nieuwe stijl. Actief, trefzeker, vastberaden, gezegend met een onversneden winnaarsmentaliteit. En dat is in het geval van Dani de Wit geen toeval. De nummer 10 van AZ groeide als zoon van een bollenboer in Bovenkarspel op en zat zomers op de rooimachine. "Dan zat mijn vader op de trekker en stond ik achterop. Krachttraining kan ik je vertellen."

lees verder
De personele problemen van Ajax voor het duel met FC Groningen

Momenteel ligt het clubvoetbal stil vanwege de interlandbreak. Het duurt nog een week voordat de clubs weer actief zijn en één van de mooiste wedstrijden daarin is FC Groningen - Ajax. Voor de koploper wordt het een spannende wedstrijd, helemaal omdat het flink wat personele problemen heeft. Een overzicht. 

lees verder
Interview Nikolai Baden Frederiksen: "Eerste keren durfde ik amper te douchen als Cristiano Ronaldo eronder stond"

Na avonturen in Turijn, Sittard en Tirol heeft Nikolai Baden Frederiksen eindelijk een basis gevonden om op terug te vallen. De Deen hoopt meerdere seizoenen voor Vitesse te voetballen en naam te maken in de Eredivisie. Met de voetbal- en levenslessen die hij heeft opgedaan in Italië in zijn rugzak. "Iedere training werd ik weer geslacht door Chiellini en Bonucci."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Arsenal FC - Manchester United23-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Watford FC23-04-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Crystal Palace - Leeds United23-04-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Chelsea FC - West Ham United23-04-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Liverpool FC - Everton FC23-04-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen