ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-05-2022
Welke spelers gaan Ajax deze zomer verlaten? Dit zijn de twijfelgevallen

Het seizoen is voorbij en bij Ajax is al bekend dat bepaalde spelers gaan vertrekken.  André Onana en Noussair Mazraoui gaan weg en nu is ook duidelijk dat Ryan Gravenberch de hoofdstad achter zich laat voor Bayern München. De kans is echter groot dat er in ieder geval nog één en misschien nog wel twee spelers gaan vertrekken. Deze spelers zijn de twijfelgevallen. 


lees verder
Samenvatting ADO Den Haag - Excelsior (4-4)

Excelsior is gepromoveerd naar de Eredivisie. De Kralingers leken de strijd om promotie te verliezen van ADO Den Haag te gaan verliezen, omdat het met 3-0 achterkwam. De ploeg van Marinus Dijkhuizen vocht zich echter terug in de wedstrijd, maakt in de blessuretijd gelijk en won de wedstrijd uiteindelijk na strafschoppen. 

lees verder
Vacature: Marketing stagiair(e) voetbalmagazines ELF Voetbal en PANNA!

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e). 

lees verder
6 Bijzondere feitjes en statistieken na de Champions League-overwinning van Real Madrid

Zaterdagavond werd er in verschillende opzichten weer geschiedenis geschreven na een Champions League-finale. ELF Voetbal verzamelde de zes meest indrukwekkende statistieken na de gewonnen finale van Real Madrid. 

lees verder
Voorstelrondje: Deze Nederlanders worden nu klaargestoomd voor de Premier League

Een doorbraak in de Premier League als talent is maar voor weinigen weggelegd. Toch probeert elk seizoen een handjevol Nederlanders het weer aan de overkant van het Kanaal. Deze spelers waren dit seizoen vaste namen in de Engelse beloftencompetitie Onder de 21. 

lees verder
Samenvatting Liverpool - Real Madrid (0-1)

Real Madrid heeft de Champions League van het seizoen 2021/22 weten te winnen. De ploeg van Carlo Ancelotti was vrijwel de gehele knock-outfase de underdog, maar wist uiteindelijk steeds weer aan het langste eind te trekken. Dat deed het in de finale tegen Liverpool opnieuw dankzij een treffer van Vinícius Júnior. 

lees verder
Lennart Thy en hond Bailey: "Nu is leverworst zijn favoriet. En slagroom"

Vrolijk, aanhankelijk, beschermend en kindvriendelijk. Maar ook alert, de bal opeisend, jagend en energiek. In die laatste vier kenmerken lijkt Bailey op zijn baasje Lennart Thy, in het dagelijks leven spits van Sparta Rotterdam. De Duitser, in 2018 winnaar van de FIFA Fair Play Award, maakt graag een wandeling met zijn Engelse cockerspaniël. "Hij brengt alles terug dat je weggooit."

lees verder
Tijd voor een nieuw avontuur? Deze Nederlanders worden gelinkt aan een nieuwe club

Het seizoen is voorbij en de transfergekte gaat weer van start. Voor veel Nederlanders is het nog niet zeker of ze volgend seizoen in hetzelfde shirt te zien zijn. We zetten een aantal Nederlandse voetballers die in verband worden gebracht met een transfer op een rij. 

lees verder
Interview Donyell Malen over zijn eerste jaar Borussia Dortmund: "Je móet soms geduld opbrengen"

Donyell Malen maakte vorig jaar zomer voor liefst dertig miljoen euro de overstap van PSV naar Borussia Dortmund. Zijn eerste seizoen in Duitse dienst noemt hij er eentje van ups en downs. Hoog tijd om hem eens te vragen naar zijn ervaringen in Dortmund. "Iedereen hier weet exact wat hij moet doen."

lees verder