ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-11-2022
Welke teams kunnen Ajax en PSV loten in de Europa League?

Vanmiddag is de loting voor de tussenronde van de Europa League. Bij winst voegen Ajax en PSV zich zich bij de laatste zestien. Maar ze hoeven niet te rekenen op een makkelijke loting. Beide ploegen kunnen Europese grootmachten treffen.


lees verder
Youssoufa Moukoko breekt record

Youssoufa Moukoko (17) schoot dit weekend een Bundesliga-record aan diggelen. De aanvaller van Borussia Dortmund is de jongste speler ooit in de geschiedenis die minimaal tien doelpunten maakt in de Duitse competitie.

lees verder
Extra dikke WK 2022 Special: alle 32 deelnemers, interviews met Pasveer, Gullit, Haan, De Ligt en meer!

Op zondag 20 november gaat het los: het WK 2022 in Qatar. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 11 van dit jaar alweer, staat vol over het mondiale evenement. Lees alles over de 32 deelnemende landen, het speelschema, de vele cijfers, de shirts en diverse interviews. We spraken met Oranje- en Ajax-doelman Remko Pasveer, met Matthijs de Ligt, met Ruud Gullit, met Arie Haan, met Xavi Simons en met de chauffeur van de Oranje-bus. En nog veel meer.

lees verder
Samenvatting Ajax - PSV (1-2)

De strijd om de koppositie in de Eredivisie is weer helemaal spannend. Ajax ging in de topper met PSV namelijk ten onder en daardoor is het gat (in verliespunten) nog maar een puntje. Een overhitte topper werd verdiend gewonnen door de gasten uit Eindhoven. 

lees verder
Van afscheid Pique tot euforie in blessuretijd: hoogtepunten van prachtige zaterdag

De voetballiefhebbers mogen tot dusver niet klagen over dit voetbalweekend. Niet alleen omdat er zondag vijf geweldige wedstrijden op het programma staan, maar ook doordat de zaterdag al erg veel moois bood. Een overzicht van de mooiste momenten en een vooruitblik naar zondagmiddag. 

lees verder
Wie wint de Gouden Schoen op het WK 2022 in Qatar?

Na lang wachten staat het WK 2022 in Qatar op het punt van beginnen en dus begint ook de strijd om de Gouden Schoen, de prijs voor de topscorer van dit WK. Vier jaar geleden won de Engelsman Harry Kane de Gouden Schoen met zes doelpunten en als we de bookmakers moeten geloven is de spits van Tottenham Hotspur opnieuw een belangrijke kanshebber voor die titel. De favorieten gaan er zeker niet altijd met de prijs vandoor, dus kan dit een interessante weddenschap zijn. Dit zijn de belangrijkste kanshebbers volgens bookmaker Circus.

lees verder
PANNA! 70: extra dikke WK Special met alle landen, interviews met internationals, posters en kaartjes

Op 20 november gaat het helemaal los: het WK 2022. Je kunt je alvast helemaal voorbereiden en inlezen, want de extra dikke WK Special van PANNA! is uit! Lees alles over de 32 deelnemende landen, de voorspellingen van diverse BN'ers, interviews met Oranje-internationals Kenneth Taylor, Remko Pasveer, het grote talent Xavi Simons en speel de grote WK quiz! En gratis acht superposters en een setje voetbalkaarten!

lees verder
Hoe doen de spelers die deze zomer vertrokken bij Ajax het nu?

Wat een chaos was het deze zomer in Amsterdam. Er vond een hele volksverhuizing plaats: liefst zes jongens die regelmatig in de basis stonden vertrokken bij Ajax. Maar hoe doen de spelers - die vaak voor tientallen miljoenen euro's vertrokken - het nu? 

lees verder
Wanneer moet de definitieve selectie van Oranje voor het WK 2022 bekend zijn?

Het is bijna zover: het WK 2022 in Qatar. Op 20 november trapt gastland Qatar het toernooi af tegen Ecuador. Dat betekent ook dat de definitieve selectie van Oranje bijna bekend moet worden gemaakt. Momenteel bestaat de voorlopige selectie van bondscoach Louis van Gaal nog uit 39 man. Die groep moet worden teruggebracht naar 26 spelers. Check hier wanneer de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend wordt gemaakt.

lees verder