Lees deze e-mail in uw browser
Thema van de week: Mozaïek van kerkplekken
Welke vormen van kerk-zijn kent de Protestantse Kerk?
Met pioniersplekken, kerngemeenten en mogelijkheden voor ‘kleine gemeenten lichter ingevuld’ lijkt het aantal vormen van kerk-zijn binnen het mozaïek van kerkplekken toegenomen. Wat kenmerkt deze vormen? Welke voorwaarden gelden er? 
Lees verder
Toekomstgerichte gemeente ontstaat aan twee kanten
Enerzijds zoeken kleine gemeenten naar mogelijkheden om toekomstgericht te zijn in tijden van verandering. Anderzijds ontwikkelen nieuwe vormen van kerk-zijn zich tot volwassen geloofsgemeenschappen. Het mozaïek van kerkplekken is in beweging. Lees verder
Themapagina Mozaïek van kerkplekken
Kerken en geloofsgemeenschappen hebben zich als een mozaïek ontwikkeld tot een diversiteit aan kerkplekken binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Van grotere en kleinere meer traditionele gemeenten tot pioniersplekken, leefgemeenschappen, kliederkerken en meer. Op de themapagina vindt u alle informatie
Materialen en tips voor gemeenten
Kerk-zijn na de lockdown: download brochure
De coronapandemie heeft het kerkelijk leven flink overhoop gehaald. Langzaam kunnen we uitzien naar de tijd ná corona. In de nieuwe brochure ‘Kerk na corona - hef op uw hoofden’ worden handreikingen gegeven bij verschillende momenten van versoepelingen.
Vraag de brochure gratis aan
Onderzoek onder geestelijk verzorgers
Om meer inzicht te krijgen in de behoeften van geestelijk verzorgers is de Protestantse Kerk met PThU een behoefteonderzoek gestart. De enquête is voor predikanten en kerkelijk werkers, werkzaam in alle sectoren van geestelijke verzorging en/of categoriaal pastoraat. Meedoen kan tot eind mei. 
Enquête invullen
Buitenlandse theologiestudenten uitnodigen in uw kerkdienst
Wereldwijd kerk-zijn kun je ervaren door een christen uit het buitenland te ontvangen in uw eigen kerk en met hen van gedachten te wisselen over kerk-zijn hier en daar. Als alles meezit kunt u in september of oktober buitenlandse theologiestudenten ontvangen in uw gemeente.
Opgeven kan tot 1 juli
Vakantie voor mantelzorgers en thuiswonende partner met dementie
Ook in 2021 organiseert het Vakantiebureau vakanties voor mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie. Vrijwilligers nemen de zorg voor de partner over, zodat gasten kunnen genieten van hun vakantie. Kent u mensen voor wie deze vakantieweken geschikt zouden zijn?
Er is nog plek in diverse weken
Rikkert Zuiderveld heeft een indrukwekkend gedicht geschreven voor de coronaslachtoffers in India, zoals alleen hij dat kan. Het gedicht is verwerkt in dit filmpje.
Nieuwe vacatures

Ambtelijk secretaris Gorinchem (8 uur) | Student-trainee Amsterdam (10 uur) | Student-trainee tienerwerk Amsterdam (10 uur) | Coördinator Kerkelijk Bureau Zwolle (32 uur) | Kerkelijk werker Dirksland (24 uur)

Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
In de media
Volg ons online
Twitter
Facebook
LinkedIn
Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Voeg dit adres toe aan uw adresboek zodat deze mail niet in uw spam belandt

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.