De coronanieuwsbrief van Quest.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Pestlijders werden in de zeventiende eeuw zonder pardon opgesloten

Toen in Londen in 1665 wederom de pest uitbrak, was iedereen op zijn hoede. De pubs werden gesloten en geld werd niet meer aangenomen. Hele huishoudens werden gedwongen opgesloten in hun huis, inclusief hangslot op de deur.

 
 
Quest
 

Wat gebeurt er met onze voeten als we straks weer op hakken gaan lopen?

Nog zo’n voordeel van de coronacrisis: wie thuiswerkt, hoeft niet op hoge hakken naar kantoor. En wie normaal op hoogte in hotels en restaurants werkt, sloft nu platvoets van de keuken naar de bank. Hoe moet dat als de pumps straks weer aan moeten?

 
 
Quest
 

Vraag het aan Boy: hebben virussen nut?

Experimenteerexpert Boy van Quest Junior beantwoordt iedere week de vragen van kinderen (en hun ouders) over het coronavirus. Zo wilde een van onze lezertjes weten of virussen eigenlijk wel nut hebben. Maar ja, wat is nut eigenlijk?

 
 
Quest
 

Hoeveel privacy zou jij willen inleveren voor de volksgezondheid?

De overheid heeft een app aangekondigd die het coronavirus moet indammen. Alleen damt die ook je privacy in. Het tv-programma Zondag met Lubach schetste een aantal zeer interessante scenario's over de corona-app. Onder meer op basis van dat verhaal maakte Quest deze test.

 
 
Quest
 

Het Amerikaanse medium Sylvia Browne 'voorspelde' het coronavirus

'Rond 2020 zal een zware longontsteking-achtige ziekte zich over de wereld verspreiden en alle bekende behandelingen weerstaan.' In 2008 voorspelde het inmiddels overleden Amerikaanse medium Sylvia Browne al dat het coronavirus eraan kwam, lezen we nu op internet. Zo'n goede voorspelling kan toch geen toeval wezen?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Hoe vatbaar zijn onze huisdieren voor het coronavirus?

Twee katten, twee honden en een dierentuintijger hebben het coronavirus te pakken. Of toch niet? Hoe gevaarlijk is Covid-19 voor een huisdier? En kunnen huisdieren het virus aan je overdragen?