En nog veel meer vega nieuws!
Word deel van onze historie !
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Click 'Download images' to view images
Vandaag:
Wereld Voedsel Dag
Beste lezer (m/v/x),
Veel minder vleesconsumptie wereldwijd. Minder dierlijke eiwitten. Een vegetarische voedingswijze. Én overgaan op een hoofdzakelijk plantaardig voedselpatroon... Die hebben een positieve impact op de serieuze problemen met voedselverdeling.

Voor de liefhebbers: een long-read over dit maatschappelijke thema dat voor ons, en velen wereldwijd, zeer belangrijk is:  
Elke dag dierendag

Dierendag gemist? Geen zorgen, hier staat alles wat wij onze achterban aanboden voor 4 oktober - en dus eigenlijk voor elke dag:
Nieuw V-Label gecertificeerde product
Bijna wekelijks verschijnen er nieuw gecertificeerde producten in de supermarkt.
Transparant. Betrouwbaar.
Een product wordt V-Label 'vegan' gecertificeerd na uitvoerige controle op ingrediënten, hulpstoffen en het productieproces - zoals deze kroepoek van Inproba en deze nieuwe popcorn van Jimmy's. 

In het kort...
  • Vrijdag jl. was het International Egg Day. Een ei hoort erbij, en soms ook niet. Dit is wat wij voor jullie klaar hadden gezet: over ei-vervangen in traditionele recepten met ei.
     
  • Vleesconsumptie in 2021 net als in 2020 lager dan pre-corona. Lees hier het waarom en de nuances.
     
  • Stijgende prijzen winkelmandje en energie zorgen voor populariteit LekkerVega Challenge 'Budget'. Doe gratis mee!
     
  • Nog maar 1400 tekenaars heeft de Petitie 'Recht op meer Vega in de Zorg' nodig. En dan overhandigen wij deze plus een zwartlijst van zorginstellingen waar het uiterst belabberd is qua vega voeding aan de minister.
    Natuurlijk doen wij daar ook een lijst bij met instellingen die het uitstekend doen, als ook een overzicht van producten en diensten die zorgen voor meer vega in de zorg. 
    Al getekend? Spoor ook je familie, vrienden, collega's aan aub.
     
  • "Ik ben allergisch voor kippenei-eiwit. Hoe krijg ik met zuivel alleen toch voldoende B12 binnen?" Dit is het antwoord.
     
  • Bekijk ook 's de andere VoedingsVragen.
Waarom staat er 'Kan sporen van melk bevatten' op plantaardige producten?
In dit stuk geven wij antwoord op vragen en verduidelijking rondom kruisbesmetting, allergeneninformatie op verpakkingen van vegetarische en plantaardige producten. 
4 vega recepten ism. Foodies Magazine

Voor de samenwerking tussen Foodies Magazine en Vegetariërsbond komen wij deze keer uit bij 4 recepten met zeekraal. Geniet ervan!
Word nu lid en ontvang kookboek naar keuze & meer!
VegaAtlas cadeauIn 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt.
Met onze welkomstgeschenken en de gratis services helpen we je op weg.

Als dank voor jouw lidmaatschap ontvang je:
  • Gratis een (kook)boek naar keuze
    'Vega Atlas' van Isabella 'De Hippe Vegetariër' Boerdam, of het populaire 'Vegan Familie' of het boek van Sytske de Waart: '77 Fabels & Feiten Rond Plantaardige Voeding'.
     
  • 4x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat 

Alle leden, donateurs en abonnees hebben het Herfst-nummer van LekkerVega Magazine in huis. Het is een editie vol 'soulfood' en kleur geworden, passend bij dit seizoen. 
Wil ook jij genieten van 96 pagina's met vegetarische en plantaardige recepten, rubrieken als de historische keuken, Aan Tafel Met, De Boer Op, VoedingsVragen, en nog veel meer?
Onze missie als 127-jarige kennisexpert is 50% reductie van vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doen wij middels evenementen, een eigen nationaal verkrijgbaar Magazine, een eigentijds platform 'Lekker Vega' met restaurants, recepten en kookboeken, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, en via nationale campagnes.
De Vegetariërsbond mengt zich uitdrukkelijker in het publieke debat, en certificeert vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels
het V-Label keurmerk.  

Vegetariërsbond
Lekker Vega

Volg ons op social media:
Je kan je hier uitschrijven.