Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 4 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Werkdruk accountant bovengemiddeld
Accountants ervaren een bovengemiddelde werkdruk, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Ze scoren op dat gebied hoger dan boekhoudkundig medewerkers. Koks, artsen, juristen, leerkrachten in het basisonderwijs en managers in de zakelijke en administratieve dienstverlening hebben de meest stressvolle beroepen.
Lees meer
 
 
Vissers Konings sluit aan bij Schipper Groep
Accountants- en belastingadvieskantoor Vissers Konings (Roosendaal) gaat fuseren met de Schipper Groep. Belangrijkste reden voor het samengaan is verbreding van de dienstverlening en het waarborgen van de continuïteit van het bedrijf.
Lees meer
 
Gratis elektronisch factureren? Advertorial

MUIS Software maakt online boekhouden voor accountants en ondernemers pas écht gemakkelijk. Jij en je klanten werken altijd met de meest recente cijfers én… elektronisch factureren is bij ons altijd gratis! Benieuwd hoe eenvoudig jij en je klanten gratis kunnen factureren?

Bekijk het hier… =>

 
Woningcorporaties betalen 8% meer aan accountant
De accountantskosten voor woningcorporaties zijn vorig jaar sterker gestegen dan in 2015. Dat blijkt uit onderzoek van Aedes en de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) onder 82 corporaties en toezichthouders van 105 corporaties. Vooral kleinere corporaties hebben moeite om een accountant te vinden: “De spoeling is te dun geworden voor een gezonde marktwerking.”
Lees meer
 
 
‘Wet uitfasering PEB is aansprakelijkheidsrisico voor accountants’
De Wet uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB) zou accountants nog weleens aansprakelijkheidsclaims kunnen gaan opleveren. Dat verwacht pensioendirecteur Hans Visser van Zwitserleven. “Accountants moeten keuzes gaan maken en die moeten uitgelegd, begrepen en vastgelegd worden om latere claims te voorkomen.”
Lees meer
 
Whitepaper Hoe organiseer ik een klantevent? Advertorial

De winst van een geslaagd klantevent? Steviger klantenbinding, grotere klantenloyaliteit en wellicht nieuwe ambassadeurs voor je kantoor. Dat vraagt dus om een professionele aanpak. Van het uitnodigen van de juiste doelgroep tot de follow-up na het event. In deze checklist helpen we je op weg!

Download gratis >

 
IASB consulteert markt over nieuwe verslagregels
De International International Accounting Standards Board (IASB) heeft een document gepubliceerd met suggesties voor het verbeteren van de toelichtingen op de financiële jaarrekening van bedrijven. Marktpartijen en andere belanghebbenden kunnen tot 2 oktober via een consultatie laten weten wat zij van de voorstellen vinden.
Lees meer
 
 
NBA houdt online debat over toekomst accountancy
De NBA houdt op dinsdag 18 april een online debatsessie over de toekomst van het accountantsberoep. De sessie is onderdeel van het visieproces ‘Een beroep met toekomst’, waarmee de NBA de toekomstvisie over het accountantsberoep in kaart wil brengen.
Lees meer
 
 
Rfv gaat op in Rob
De adviesfunctie van de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv) wordt later dit jaar overgedragen aan de Raad voor het openbaar bestuur (Rob). Daartoe is de wet op de ROB gewijzigd; de wijziging is maandag gepubliceerd in het Staatsblad.
Lees meer
 
 
EY plant innovatiecentrum in Amsterdam
EY heeft een wereldwijd netwerk van groei- en innovatiecentra opgezet. Doel is om daarmee klanten te helpen mee te gaan in “de volgende golf van radicale doorbraken in de transformatie van ondernemen”. Volgend jaar opent er zo’n vestiging in Amsterdam.
Lees meer
 
 
Nieuwe versie Bankentaxonomie actief
SBR Banken heeft de Bankentaxonomie 11 (BT11) live gezet. Kredietrapportages kunnen sinds afgelopen zaterdag met de nieuwste versie van de BT aangeleverd worden via SBR Banken. “Niet alleen de banken zijn er klaar voor op deze datum, ook de relevante softwareleveranciers hebben aangegeven de nieuwe taxonomie op tijd te hebben verwerkt in hun softwarepakketten.”
Lees meer
 
 
Wet aanvullende maatregelen niet controversieel verklaard
De behandeling van de voorgestelde Wet aanvullende maatregelen accountantsorganisaties zal geen vertraging oplopen door de formatie van een nieuw kabinet. De vaste Kamercommissie van Financiën heeft de behandeling van het wetsvoorstel niet-controversieel verklaard.
Lees meer
 
 
Ceta-registratie open voor exporteurs
Bedrijven die voor meer dan € 6.000 aan zendingen (gaan) exporteren naar Canada, kunnen zich bij de Belastingdienst laten registreren als geregistreerde exporteur (REX). Daarmee kunnen zij profiteren van het nieuwe handelsverdrag dat de EU met Canada heeft gesloten.
Lees meer
 
 
DNB en de AFM: proces rondom personentoetsingen wordt beter
DNB en de AFM hebben de afgelopen periode verschillende verbeteringen doorgevoerd in het proces van personentoetsingen. De informatievoorziening is verbeterd en de interne werkwijze aangepast. Bovendien hebben DNB en AFM nadere stappen gezet in de uitwerking en het voorbereiden van de pilot met externe deskundigen in het toetsingsproces.
Lees meer
 
Nominering Exact Cloud Award 2017 van start Contentpartner
Kantoren kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Exact Cloud Award 2017. Het kantoor dat deze prijs wint zich een jaar lang het meest innovatieve accountants- of administratiekantoor van Nederland noemen. De aanmeldprocedure sluit op 7 mei a.s. 
 
Main Capital koopt meerderheidsbelang in MUIS Software Contentpartner
Main Capital, een Haagse investeringsmaatschappij, heeft geïnvesteerd in de groei van MUIS Software door een meerderheidsbelang te kopen. Door deze overname verstevigen Main Capital en MUIS Software hun samenwerking. Main Capital gaat MUIS Software actief ondersteunen in de verdere groei van het bedrijf, waarbij er ook goed naar internationale uitbreidingsmogelijkheden zal worden gekeken.
 
Actualiteiten / aandachtspunten samenstelpraktijk Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties SRA-Accountancy kringen. Tijdens de tweemaandelijkse bijeenkomsten van deze kringen behandelt een deskundige een actueel vaktechnisch thema. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. Ook kunt u vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, die veelal […]
 
Accountantsadviseur (AA/RA) Vacature
Vanwege de uitbreiding van ons team Accountantsadviseurs zijn wij, voor de regio’s Oost- en West-Nederland, op zoek naar een: Accountantsadviseur (AA/RA) Jouw uitdaging Als accountantsadviseur profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige kennis van de voor de samenstelpraktijk geldende wet- en regelgeving en kantoororganisatie. Je vindt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn