Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 31 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Werken à la carte: PwC begint er mee in de UK
PwC in Groot-Brittannië heeft een plan gelanceerd dat mensen in staat stelt te werken zonder gebonden te zijn aan een fulltime contract en standaard werktijden. Het zogeheten ‘Flexible Talent Network’ biedt nieuwe medewerkers de mogelijkheid om zelf hun ​​werktijden en -patroon te kiezen.
Lees meer
 
 
261 x uurtje factuurtje; vermoedelijk €8,7 miljoen verduisterd
Het OM heeft onvoorwaardelijke celstraffen van vijf en twee jaar tegen twee mannen die €8,7 miljoen achterover zouden hebben gedrukt van vier stichtingen voor goede doelen. Dat meldt het FD.
Lees meer
 
Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt! Advertorial

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

 
Accountants meest gezochte financiële professionals
Accountants zijn veruit het meest populair op de arbeidsmarkt voor financieel professionals. De vraag naar deze beroepsgroep stijgt met maar liefst 26% ten opzichte van de eerste helft van een jaar eerder. Dit blijkt uit een periodieke analyse van de NBA.
Lees meer
 
 
De Jong & Laan verliest weer rechtszaak om grondaankoop
Opnieuw heeft accountantskantoor De Jong & Laan een rechtszaak verloren in een langslepend conflict over een grondaankoop. Dat meldt dagblad Tubantia. De rechtbank, twee gerechtshoven en de Hoge Raad hebben zich over de zaak gebogen, en nu weer de kantonrechter. Deze keer ging het om betaling door De Jong & Laan van de wettelijke rente […]
Lees meer
 
Tijdschrift Bedrijfsopvolging met online PE-toetsen Advertorial

– 4 x per jaar een editie met maximaal 6 geaccrediteerde nascholingspunten per editie
– Gratis Online toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities (6 jaar)
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier
– Geld terug als je niet tevreden bent (binnen twee weken na aanschaf mail sturen naar igno@accountancyvanmorgen.nl)

 
‘Dividend’ omgekat naar ‘gift’: FIOD doet 9 invallen
De FIOD heeft woensdag invallen gedaan in vijf strafrechtelijke onderzoeken naar witwassen. De doorzoekingen vonden plaats in negen woningen en kantoorpanden in Apeldoorn, Hattem, Houten, gemeente Lopik, Oldenzaal en Zwolle.
Lees meer
 
 
24.000 bezwaren tegen spaartaks
Zeker 24.000 Nederlandse belastingplichtigen hebben dit jaar bezwaar gemaakt tegen hun belastingaanslag over 2017. Ze zijn het niet eens zijn met de spaartaks die ze moeten betalen.
Lees meer
 
Elk kantoor krijgt de klanten die het verdient 2. Joinson&Spice, Louis van Garderen: Als je klanten bedient vanuit een accountantsbril kom je geen steek verder Contentpartner
Nieuwe economie, dat is het segment waar Joinson&Spice zich thuis voelt. Start ups en scale ups waarbij IT een wezenlijk onderdeel is van het business model. Dat vraagt een bovengemiddelde IT-inzet van het kantoor. Crossers heb je daarvoor nodig. Mensen die de digitale code kunnen beoordelen, kunnen schrijven, maar die ook auditwise zijn en digitale […]
 
 
Enquête over RGS voor intermediairs
Hoe kijkt u als intermediair aan tegen RGS? Welke voor- en nadelen ziet u? De RGS organisatie wil dat graag weten en roept gebruikers maar ook niet-gebruikers onder intermediairs op mee te doen aan enquête over hun ervaringen en mening over RGS en de bekendheid ervan.
Lees meer
 
 
Aansprakelijkstelling verminderd? Nieuwe rondes, nieuwe kansen voor fiscus
Als de belastingrechter een aansprakelijkstelling vermindert omdat ten aanzien van een belasting het verdedigingsbeginsel is geschonden, hoeft de Belastingdienst het er niet bij te laten. Nieuwe rondes, nieuwe kansen, vindt Rechtbank Noord-Holland.
Lees meer
 
 
Tuinhuis of kamer op Airbnb, dan volle pond belasting
Een echtpaar gooit z’n tuinhuis op Airbnb. Hoe worden vervolgens de huurinkomsten belast? Twee D66-ers wilden dat weten. Niet onbelast, meldt staatssecretaris Menno Snel in zijn antwoorden aan de Tweede Kamer.
Lees meer
 
Cryptocurrencies & blockchain in Nederland Contentpartner
Cryptocurrencies en blockchaintechnologie zijn steeds meer in opkomst in Nederland. In de Verenigde Staten en China zijn er duidelijke regels rondom cryptocurrencies. In China worden fundraisers voor nieuwe munten, zogenaamde ICO’s, volledig verboden. In Europa wordt met name de anonimiteit van cryptocurrencies ingeperkt, om zo witwassen te voorkomen. Hoewel ook in ons land de cryptocurrencies […]
 
Zo start u uw eigen accountantskantoor [Stappenplan] Contentpartner
Heeft de gedachte aan uw eigen accountantskantoor een vast plekje in uw dagdromen? En wilt u graag de sprong wagen tussen fantasie en werkelijkheid? Dan bent u in dit artikel aan het juiste adres: hier vindt u een handig stappenplan waarmee u eenvoudig de route kunt uitstippelen en plannen – en veelgemaakte fouten kunt vermijden. Veel succes!
 
Cursus Fiscale aspecten bedrijfsoverdracht Opleiding
Bent u voldoende op de hoogte van de fiscale aspecten die spelen bij een bedrijfsoverdracht? Weet u bijvoorbeeld wat de mogelijkheden van de doorschuifregeling aanmerkelijk belang en de voorwaarden zijn? Kent u de gevolgen voor de bedrijfsopvolgingsfaciliteit? Of hoe het zit met de eis van 36 maanden dienstbetrekking/samenwerking? In deze praktische cursus op 13 september praten […]
 
Junior HRM/Salarisadviseur Vacature
Ben jij de gids in het personele landschap? Dan hebben wij dé plek voor jou! Wij zoeken een Junior HRM/Salarisadviseur met ons DNA die wil weten wat kan! Bordan weet wat kan! Betrouwbaar, Relatiegericht en Richtinggevend. Dat is ons DNA van waaruit wij samen met ruim 40 collega’s werken. Wij hebben vestigingen in Rijssen en in Almelo. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn