Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 16 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Werkgelegenheid MKB blijft stijgen
De werkgelegenheid in het Nederlandse MKB blijft stijgen. In september 2016 steeg de werkgelegenheid met 3,2%. Zo blijkt uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor.
Lees meer
 
 
Tweede nota van wijziging PEB naar Tweede Kamer
Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de tweede nota van wijziging bij het wetsvoorstel Pensioen in Eigen Beheer naar de Tweede Kamer gestuurd. Met deze nota wordt duidelijker gemaakt dat het wetsvoorstel geen gevolgen heeft voor het sinds 1 januari 2014 geldende overgangsrecht voor op 31 december 2013 bestaande stamrechten. 
Lees meer
 
Kredietrapportages voor uw klanten digitaal aanleveren? Advertorial

Per 1 januari 2017 is SBR de norm. Ook voor de kredietrapportages aan de banken. Bent u al klaar voor SBR Banken?

De voordelen van digitale gegevensuitwisseling:
– Hergebruik van gegevens (grotere efficiency)
– Veilige verzending van gegevens
– Minder foutgevoelig
– Vanuit de banken een betere klantbeoordeling

Wilt u kredietrapportages voor uw klanten ook digitaal aanleveren? Wij helpen u bij het aansluiten op SBR Banken. Klik hier =>

 
Ook ING verwerkt pinbijschrijvingen in weekend
In navolging van de Rabobank en ABN AMRO kunnen ondernemers nu ook bij de ING in het weekend en feestdagen over hun omzet van de vorige dag beschikken. 
Lees meer
 
 
Belastingdienst: Toeslagen 2015 verkeerd berekend
Bij de definitieve berekening van de Toeslagen 2015 met een datum van 18 november 2016 kloppen de bedragen mogelijk niet, meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
Volledige scholingsaftrek alleen onder 30
De leeftijdsbeperking die Nederland hanteert voor de aftrek van scholingsuitgaven in de Wet inkomstenbelasting is volgens het Europese Hof gerechtvaardigd en dus niet in strijd met het EU-recht. Zo meldt Taxence op basis van een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie.
Lees meer
 
 
Frans Heitling: Accountantseed is een kwestie van stijl
Geleidelijk aan leggen alle accountants nu de eed af. En meestal gebeurt dat in stijl. Immers het is een  formele gebeurtenis. ‘Accountants beloven beterschap,’ stellen sommigen misschien wel. Daar ligt natuurlijk wel een deel van de oorzaak. ‘Het is symboliek,’ roepen anderen. En die hebben ook gelijk. Een accountantseed is symboliek. Maar dat geldt in […]
Lees meer
 
 
Geheime top fosfaatrechten leidt nog niet tot oplossing
Er is maandagavond nog geen oplossing gevonden voor de aanpak van de fosfaatproblematiek. Dat blijkt uit een korte verklaring van LTO.
Lees meer
 
 
‘Verklein subsidieverschillen op woningmarkt’
Slechts 5% van de mensen in Nederland woont in het vrije huursegment. Deze omvang kan vergroot worden door de subsidieverschillen voor koopwoningen, sociale huurwoningen en vrije huurwoningen te verkleinen.
Lees meer
 
 
Nederlandse economie trekt verder aan
De Nederlandse economie trekt verder aan. Het vertrouwen van consumenten en producenten neemt toe, de investeringen, consumptie huishoudens en export groeien, het aantal faillissementen is stabiel en de arbeidsmarkt verbetert verder. 
Lees meer
 
Opzet begeleidingsdagen assurance Full•Finance Opleidingen goedgekeurd Contentpartner
De Raad voor de Praktijkopleidingen heeft de opzet voor de begeleidingsdagen van Full•Finance Opleidingen goedgekeurd. Hierdoor is de onderwijsinstelling de eerste die deze begeleidingsdagen mag gaan aanbieden. De begeleidingsdagen maken onderdeel uit van de nieuwe praktijkopleiding Accountancy-MKB.
 
BTW Actualiteiten Opleiding
De actualiteit wordt gecombineerd met de laatste btw-aangifte over het jaar 2016. De bijzonderheden ten aanzien van de laatste btw aangifte, zoals bijvoorbeeld toepassing van de herzieningsregels en heffing over privégebruik, worden op overzichtelijke wijze in kaart gebracht. In deze educatiebijeenkomst worden aan de hand van schema’s en voorbeelden alle relevante ontwikkelingen besproken, met een […]
 
Senior Specialist Analyse & Rapportages Vacature
Versterk jij de EO als financieel talent? Solliciteer dan hier naar deze baan bij de EO. 32-36 uur per week Senior Specialist Analyse & Rapportages Als Senior Specialist Analyse & Rapportage versterk je de missie van de EO met je financieel/zakelijke expertise. Samen met het team van managers en hoofdredacteuren stel je jaar- en projectbegrotingen […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn