ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-07-2020
Wesley Sneijder: "Nooit gevoeld dat Van Hanegem het in me zag zitten"

Het EK van 2004 was een 'kut-toernooi'. In de ogen van Wesley Sneijder dan. Dat vertelt de recordinternational van Oranje in zijn afgelopen week uitgekomen biografie. "Ik rekende op een eerlijke kans, maar die heb ik voor mijn gevoel nooit gekregen."


Lees verder
Interview John Goossens: "Een ander doelpunt dan die uit verkiezing het mooist"

Voor de tweede keer mocht John Goossens de prijs voor het Doelpunt van het Jaar in de Eredivisie in ontvangst nemen. Exact tien jaar na zijn vorige uitverkiezing was het dit seizoen opnieuw raak voor de 31-jarige middenvelder van ADO Den Haag. "Eerlijk gezegd vind ik een ander doelpunt dat ik heb gemaakt het mooist."

Lees verder
PANNA! Vakantie Doeboek boordevol tips, quizzen, spelletjes en strips

Het PANNA! Vakantie Doeboek is er weer! Natuurlijk weer super dik en boordevol leuke verhalen, weetjes, quizzen, puzzels, kleurplaten, spellen, strips en de leukste moppen. Extra handig nu de zomervakantie bijna aanbreekt.

Lees verder
Van Griekenland tot Denemarken: de gekste Europees kampioenen

Het is vandaag op de dag af 16 jaar geleden dat Griekenland voor het laatst Europees kampioen wist te worden. Zo gebeurde het dus dat een outsider de beste van Europa wist te worden, maar het is zeker niet de enige opvallende Europees kampioen. In dit artikel zoomen we in op de gekste Europees kampioenen.

Lees verder
Win de spraakmakende biografie van Wesley Sneijder

Recordinternational, Champions League-winnaar, voormalig aanvoerder van Oranje, WK-finalist, celebrity, kind van het Utrechtste Ondiep, Ajax-icoon. Het zijn enkele typeringen van Wesley Sneijder. Nu er een einde is gekomen aan zijn imposante loopbaan, heeft Kees Jansma zijn verhaal op papier gezet en ligt 'Sneijder' in de winkelschappen.

Lees verder
Even voorstellen: Wie is promotiekandidaat Heidenheim?

We kennen genoeg clubs uit de 2. Bundesliga van dit seizoen hartstikke goed. VfL Bochum kennen we nog uit de tijd dat Rein van Duijnhoven er keeper was. Traditieclubs als HSV, Werder Bremen, FC Nürnberg, Hannover 96 en St. Pauli behoeven ook geen uitleg. Maar zelfs in Duitsland gaan er genoeg gezichten de leegte in als je het over FC Heidenheim hebt. Toch spelen ze donderdagavond om promotie naar de Bundesliga tegen Werder Bremen. Hoog tijd dus voor een introductie. 

Lees verder
Wie is de nieuwe Feyenoorder Christian Conteh?

Op donderdagochtend maakte Feyenoord een nieuwe versterking wereldkundig. Christian Conteh komt over van Sankt Pauli. Frank Arnesen heeft nog maar eens gebruik gemaakt van het feit dat hij in Hamburg de weg goed kent. De twintigjarige linksbuiten tekent bij zijn overgang van de ene havenstad naar de andere tot medio 2024 en zal in Rotterdam aansluiten zodra de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. We stellen hem eens voor!

Lees verder