Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 22 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wet ‘aanvullende maatregelen’ half jaar opgeschoven
De Wet aanvullende maatregelen accountantsorganisaties zal niet op 1 januari, maar op 1 juli volgend jaar worden ingevoerd. Dat schrijft minister Dijsselbloem (Financiën) aan de Tweede Kamer. “Gelet op de stappen die nog gezet dienen te worden in het wetgevingsproces is het inmiddels realistischer om uit te gaan van inwerkingtreding bij het eerstvolgende vaste verandermoment […]
Lees meer
 
 
Te weinig omzetbelasting door administratieve fout: geen opzet
Een onderneming heeft met succes bezwaar gemaakt tegen een boete van de Belastingdienst wegens opzettelijk te weinig betaalde omzetbelasting. Volgens het gerechtshof Den Bosch is het per abuis door een medewerker een vakje aanvinken nog geen opzet. De bestuurder van het bedrijf kan daarvoor evenmin aansprakelijk worden gehouden.
Lees meer
 
Gratis whitepaper: Intakegesprek met een nieuwe klant Advertorial

Een nieuwe klant vinden hoeft niet moeilijk te zijn. Maar hoe start je nu een goede langdurige samenwerking? Daar heb je een gedegen intakegesprek voor nodig. In deze whitepaper lees je onder meer over:

• geven van een goede eerste indruk
• vaststellen of je klant betrouwbaar is
• samenwerken in een online boekhouding

Download whitepaper >

 
‘Tegenpartij NBA staat meteen al 2-0 achter’
Accountant Leon van de Kar zet zijn strijd tegen de NBA voort. Zijn wrakingsverzoek tegen de Accountantskamer is afgewezen, maar de tuchtklacht tegen de beroepsorganisatie wordt doorgezet. Belangenverstrengeling tussen de NBA en de tuchtrechter zorgt ervoor dat veel accountants weinig kans maken met een klacht, aldus Van de Kar tegenover het FD.
Lees meer
 
 
KPMG niet weg uit Suriname
KPMG blijft Surinaamse klanten actief bedienen. Zo reageert het bedrijf op berichten in lokale media dat het de vestiging in Paramaribo plotsklaps zou hebben verlaten. Het kantoor is wel gesloten, maar KPMG keert naar eigen zeggen binnenkort terug.
Lees meer
 
Gratis whitepaper: Intakegesprek met een nieuwe klant Advertorial

Een nieuwe klant vinden hoeft niet moeilijk te zijn. Maar hoe start je nu een goede langdurige samenwerking? Daar heb je een gedegen intakegesprek voor nodig. In deze whitepaper lees je onder meer over:

• geven van een goede eerste indruk
• vaststellen of je klant betrouwbaar is
• samenwerken in een online boekhouding

Download whitepaper >

 
NBA past voorbeeldbrieven aan
De NBA heeft enkele aangepaste Nederlandse en Engelstalige voorbeeldbrieven gepubliceerd. Ze hebben betrekking op de toestemming openbaarmaking van de controleverklaring, deel 3 HRA, sectie I, hoofdstuk 3.
Lees meer
 
 
Douane-aangifteprogramma uit de lucht
De nieuwe versie van het douane-aangifteprogramma AGS bevat een ernstige fout en is daarom weer uit productie gehaald, meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
ABN Amro stuurt eerste groep klanten derivaten-aanbod
ABN Amro heeft afgelopen week de eerste eerste MKB-klanten met een rentederivaat een aanbod gedaan voor een voorschot in het kader van het uniform herstelkader.
Lees meer
 
 
Huizenprijs opnieuw bijna 8% gestegen
Bestaande koopwoningen waren in juli 7,6% duurder dan in juli vorig jaar, meldt het CBS. Daarmee is de prijsstijging op de woningmarkt iets lager dan in juni.
Lees meer
 
‘Met Visma Advisor kunnen we veel eenvoudiger samenwerken met onze klanten’ Contentpartner
Koggenland Administraties is een klein zelfstandig kantoor dat zich richt op de kleine en middelgrote ondernemer. Het bedrijf werkt met AccountView en maakt daarnaast gebruik van Visma Advisor. Met deze practicemanagementtool kunnen cliënten eenvoudig aangesloten worden op online boekhoudsoftware Visma eAccounting. Architect Mark Min werkt op advies van het administratiekantoor met Visma eAccounting: ‘Ik verwerk […]
 
One week controlling Opleiding
U bent een accountant en wilt zich verbreden naar het controllersvak of een overstap maken naar een functie in het financieel-economisch management (accountant in business). Of u bent al als controller werkzaam, maar mist de theoretische onderbouwing. Deze masterclass controlling is uniek in Nederland en geeft u de inzichten waar u naar op zoek bent. […]
 
AA-opleiding Accountancy MKB Opleiding
Wil je je verder ontwikkelen tot accountant-administratieconsulent (AA), de adviseur van het midden- en kleinbedrijf? Schrijf je dan nu in voor de AA-opleiding oriëntatie Accountancy mkb. Onze opleiding tot accountant-administratieconsulent (AA) kenmerkt zich door een sterke praktijkgerichtheid en een hoog actualiteitsgehalte. Een AA-opleiding die niet alleen opleidt voor het theoretisch getuigschrift AA maar die daarnaast […]
 
Fiscaal adviseur bureau vaktechniek – Wageningen Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dichtbij zichzelf blijven. Want wie dichtbij zichzelf blijft, kan ver komen! Vacature fiscaal adviseur bureau vaktechniek in Wageningen Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Met 33 kantoren en 950 medewerkers zijn we een topadvieskantoor voor klanten in heel Nederland. Verdeeld […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn