Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 24 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
DBA-dossier: 10 varianten kwalificatie arbeidsrelatie
Een interdepartementale ambtelijke werkgroep heeft tien beleidsvarianten uitgewerkt voor de kwalificatie van een arbeidsrelatie.
Lees meer
 
 
Wil de echte overlever opstaan?
Het is in de vroege morgen van 31 mei 2028 dat ik net Rotterdam passeer en de A13 oprijd richting Den Haag. Nog steeds kan ik de route redelijk blindelings rijden, hoewel dat natuurlijk helemaal niet nodig is. Mijn Tesla s3 rijdt autonoom en ik hoef dus helemaal niets te doen. Nog steeds beweegt mijn […]
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
CBb verklaart beroep SRA opgehoogde normen praktijkopleiding niet-ontvankelijk
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft dinsdag 23 mei het beroep van SRA tegen de nieuwe eindtermen van CEA niet gehonoreerd. SRA gaat nu de gang naar de civiele rechter maken.
Lees meer
 
 
SRA start civiele procedure tegen CEA
Het CBb heeft dinsdag in de procedure van SRA tegen de CEA het beroep over de opgehoogde normen in de praktijkopleiding niet ontvankelijk verklaard. SRA is teleurgesteld dat de rechter over het inhoudelijke geschil geen uitspraak heeft kunnen doen en gaat een civiele procedure opstarten.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
Herziening BTW op investeringsgoederen binnenkort ook voor ‘kostbare diensten’?
Op 18 mei 2017 is een internetconsultatie geopend over de uitbreiding van de herziening van BTW voor zogenoemde kostbare diensten (hierna: investeringsdiensten). Het ministerie van Financiën beoogt met dit concept wetsvoorstel diensten die vergelijkbaar zijn met investeringsgoederen op dezelfde manier te behandelen. PwC zet de mogelijke gevolgen van dit wetsvoorstel voor ondernemers op een rij.
Lees meer
 
 
Wijziging BTW-regelgeving sport
De geluiden dat het BTW-regime met betrekking tot sportaccommodaties gaat wijzigen worden steeds luider. De BTW-sportvrijstelling moet volgens het Ministerie van Financiën worden uitgebreid. De dienstverlening van gemeenten die bestaat uit het zonder winstoogmerk geven van gelegenheid tot sportbeoefening is na uitbreiding van de BTW-sportvrijstelling vrijgesteld van heffing van BTW.
Lees meer
 
Actualiteiten Wet waardering onroerende zaken (WOZ) Advertorial

De WOZ-waardering van onroerende zaken is fiscaal van groot belang. Er zijn veel ontwikkelingen en er is nog meer jurisprudentie op dit gebied. Onmogelijk om deze allemaal bij te houden als u niet dagelijks met deze problematiek te maken hebt. Maar voor een goede advisering is kennis natuurlijk zeer noodzakelijk. Sjoerd Bosma brengt u in 1 dag op de hoogte.

 
DNB onderzoekt kredietverlening aan MKB
De Nederlandsche Bank doet onderzoek naar de kwaliteit van de leningen van Nederlandse banken aan het MKB.
Lees meer
 
 
Novak stelt manifest op voor MKB-accountant
Novak heeft een manifest voor de MKB-accountant opgesteld. Dit document maakt onderdeel uit van de visie van de belangenbehartiger op de MKB-accountant.
Lees meer
 
 
Adviseren op basis van benchmarkdata CBS
Het CBS trakteerde 216 Accountants onlangs op een taart, omdat het voor het eerst de cijfers aan het CBS leverde met behulp van SBR én het RGS. ‘Iedere accountant zou deze stap moeten willen maken’, aldus Marcel Bisschops. Hij is bestuursvoorzitter van 216 Accountants.
Lees meer
 
Dit zijn de 15 genomineerden voor de Exact Cloud Award 2017 Contentpartner
De jury heeft de 15 genomineerden voor de Exact Cloud Award 2017 bekendgemaakt. Dit is de verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten naar grote hoogte stuwen. 67 kantoren hebben de vragenlijst volledig ingevuld. Ruim 300 ondernemers staken het enthousiasme over hun accountant niet onder stoelen of banken. Hoe oordeelt […]
 
PE-meerdaagse Opleiding
Elk jaar organiseert Full•Finance pe-meerdaagsen voor accountants, fiscalisten en adviseurs die in de mkb-praktijk werkzaam zijn en hun kennis op peil willen houden. In een informele sfeer neemt u intensief en interactief deel aan een cursusprogramma dat u zelf kunt samenstellen. Zoals u van ons gewend bent, wordt er in kleine groepen gewerkt waardoor de kennisoverdracht bijzonder […]
 
Gevorderd assistent-accountant met IT-kennis (Haarlem) Vacature
Heb je een afgeronde HBO-opleiding en enige jaren ervaring in de MKB-praktijk en zoek je een werkomgeving waar je jouw inbreng kwijt kunt? Wat kenmerkt Cramer? CRAMER Accountants is een succesvol kantoor met 10-12 medewerkers in centrum van Haarlem. Hoog in ons vaandel staan dienstbaarheid aan de klant en aan elkaar. Bij ons zijn de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn