Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 2 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
PwC trad niet naar buiten met misleidende boekhouding
Accountants van PwC stelden intern vast dat de boekhouding van een SVH-dochterbedrijf in het Midden-Oosten ‘misleidend’ was, maar keurden deze toch jarenlang goed. Dat schrijft NRC.
Lees meer
 
 
Wet DBA blijft politiek heet hangijzer
De wet DBA is voorlopig opgeschort, maar daarmee is het debat nog niet voorbij. In Den Haag blijft de wet DBA een heet hangijzer. Dat blijkt uit interviews die ZZPkiest.nu hield met verschillende Tweede Kamerleden.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Schoonmaakbedrijf beboet voor € 230.000
De inspectie SZW heeft een schoonmaakbedrijf een boete gegeven van € 230.000 voor het overtreden van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. De inspectie heeft de boete opgelegd, omdat het schoonmaakbedrijf de door 22 werknemers gewerkte uren niet inzichtelijk kon maken, waardoor niet kon worden vastgesteld of zij voldoende loon en vakantiebijslag ontvingen.
Lees meer
 
 
Register moet belastingontwijking voorkomen
Europarlementariërs hebben 28 februari gestemd voor de komst van een openbaar register van bedrijven en trustfondsen, zo meldt RTLz.nl. Volgens de nieuwssite is dit een belangrijke stap in de aanpak van belastingontwijking door bedrijven in de EU.
Lees meer
 
 
’t AccountantHuis lanceert Vaktechnisch DienstenCentrum
’t AccountantHuis heeft het Vaktechnisch DienstenCentrum in het leven geroepen. De coöperatieve vereniging wil daarmee haar leden steunen bij kennisontwikkeling en innovatie.
Lees meer
 
 
Onafhankelijk toezicht moet nieuw dieselschandaal voorkomen
Om een nieuw dieselschandaal te voorkomen, moet een nieuw onafhankelijk Europees agentschap gaan toezien op de goedkeuring van nieuwe autotypes door nationale keuringsinstanties als de Nederlandse RDW.
Lees meer
 
 
Frontoffices BPM gaan sluiten
Per 1 maart 2017 sluiten bij de Dienst Wegverkeer (RDW) de laatste vijf frontoffices voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM).
Lees meer
 
 
ECB gaat kwetsbaarheid banken testen
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat de grootste banken van de eurozone doorlichten op hun kwetsbaarheid voor veranderingen in de rente, zo meldt de nieuwssite Europa Nu.
Lees meer
 
 
Unit4 verwoordt toekomstambitie: ‘Verregaande digitalisering randvoorwaarde voor toekomstig succes van accountant’
‘Smart en self-driving’ zijn de belangrijkste begrippen in de ambitie van Unit4 voor de komende tijd. Hoe slimmer en meer zelfsturend software is, hoe meer tijd de accountant kan besteden aan zijn adviseursrol richting zijn klant, zo stelt de softwaremaker. Unit4 is in ieder geval ‘vastbesloten om een investering te doen in toekomstbestendige softwareoplossingen voor de […]
Lees meer
 
 
Belastingdienst Douane: geen berichtenverkeer mogelijk op 11 maart
De Belastingdienst meldt dat er op zaterdag 11 maart 2017 tussen 07.00 en 20.00 uur geen berichtenverkeer mogelijk is met de douanesystemen.
Lees meer
 
Bloemen, bloembollen en planten: real time transactievastlegging van veilingfacturen Contentpartner
Bloemen, bloembollen en planten, van oudsher een onderdeel van Holland’s trots en goed voor meer dan € 2 miljard omzet per jaar. Ondernemers brengen hun producten bijna dagelijks naar hun coöperatieve veiling. Dit levert veel financiële transacties op. Van Velzen accountants & adviseurs uit Warmond heeft vorig jaar het initiatief genomen om de daarbij behorende […]
 
De auto van de zaak, kansen en risico’s Opleiding
In een dag weer up-to-date met recente fiscale ontwikkelingen De auto van de zaak blijft een dankbaar onderwerp van gesprek bij elke klant. Wat zijn de kansen die de fiscale regeling biedt? Welke risico’s dient u te vermijden? Laat uw klant geen voordelen liggen? Heleen Elbert praat u op een heldere en praktische wijze bij […]
 
Belastingadviseur m/v Vacature
De ondernemer adviseren inzake de juistheid van zijn koers. Dat is in essentie het werkterrein van EDO Registeraccountants en Belastingadviseurs. EDO heeft haar vestiging in Oude Meer onder de startbaan van Amsterdam Airport Schiphol. Wij bedienen vanuit deze internationaal georiënteerde locatie onze klanten. Dit zijn vaak buitenlandse bedrijven met een vestiging in Nederland en Nederlandse […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn