Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 5 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wet DBA niet uitgesteld, alleen de overgangsperiode is verlengd
De wet DBA is niet uitgesteld, maar de overgangsperiode is verlengd. Dat stelt Staatssecretaris Wiebes in antwoord op de vragen van Tweede Kamerleden van Weyenberg (D66) en Omzigt (CDA). In strict formele zin betreft de wet immers alleen de afschaffing van de VAR en dat heeft reeds zijn beslag gekregen.
Lees meer
 
 
Fiscalisten leiden onder hoge werkdruk en angst voor onvoldoende budget
Fiscalisten zijn bang dat ze niet over voldoende budget beschikken om doelen te bereiken. Ze verwachten wel dat de arbeidsmarkt verder aantrekt, maar de balans tussen werk en privé lijkt verstoord te raken. Tot die slotsom komen Sdu en Berenschot in hun onderzoek ‘Werken in de fiscaliteit’.
Lees meer
 
Nieuwe Accountancy verandert alles Advertorial

Ambitieuze accountants gebruiken Exact Cloud Business Software

Wil je volledig betrokken zijn bij je klanten? Wil je dag en nacht voor ze klaar staan? Wil je hun toekomst én die van jezelf veiligstellen? Dan ben je klaar voor Nieuwe Accountancy. Onze kwaliteitssoftware en ondersteuning stellen jou én je klanten in staat om te groeien.

Start vandaag nog met Nieuwe Accountancy

 
NBA publiceert Alert 40 – Controle staten bij verzekeraars
Naar aanleiding van de implementatie van Solvency II verandert de controle van de verzekeringsstaten die verzekeraars moeten opstellen ten behoeven van DNB. Voor accountants die betrokken zijn bij de controle hiervan, heeft NBA de Alert 40, Controle van de Solvabiliteit II Toezichtrapportage bij verzekeraars, opgesteld.
Lees meer
 
 
Manifesto kan na crowdfunding aantal vestigingen uitbreiden
Manifesto heeft via crowdfunding in korte tijd 350.000 euro verzameld. Daardoor kan de coöperatie verder groeien en het aantal vestigingen uitbreiden. Manifesto wil als accountantskantoor op grote schaal maatschappelijke impact maken.
Lees meer
 
Is jouw kantoor klaar voor e-facturatie? Advertorial

Per 1 januari accepteert de Rijksoverheid alleen nog maar e-facturen. Wat houdt deze verplichtstelling precies in en hoe ga je als accountant met e-facturatie aan de slag? We geven je alle ins & outs tijdens onze gratis informatiebijeenkomst. Ook vertelt een gastspreker van een gerenommeerd accountantskantoor over zijn ervaringen.

 
Akkoord met melkveehouders moet uitstoot verminderen
Om te voorkomen dat Brussel de zogenaamde derogatie afschaft, komt staatssecretaris Van Dam met een fosfaatwet. Hij heeft voor 2017 een akkoord gesloten met de melkveehouderijsector. Daarmee moet de uitstoot tot onder het Europese fosfaatplafond teruggebracht worden. Het inhoud van het fosfaatreductieakkoord is ambitieus en wijst er volgens de staatssecretaris op dat de sector beseft […]
Lees meer
 
 
Regeling Pensioenknip met half jaar verlengd
De ongeveer 1 miljoen mensen met een pensioen in de vorm van een premie- of kapitaalregeling kunnen nog tot 1 juli 2017 een tijdelijke uitkering voor maximaal twee jaar aankopen. De regeling Pensioenknip wordt door staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met een half jaar verlengd.
Lees meer
 
 
Beroep op niet betaalde boete Accountantskamer: ongegrond
Voor een openbaar accountant die in de periode 2010-2012 minder dan 120 PE-punten behaalde, of deze in ieder geval niet registreerde, meldde NBA in 2014 dat de appellant niet voldeed aan zijn registratieplicht. De Accountantskamer verklaarde daarop klacht gegrond, en stelde naast een waarschuwing een geldboete vast van € 900,-. 
Lees meer
 
 
E-facturatie richting rijksoverheid: veel toeleveranciers zijn er klaar voor
De Rijksoverheid heeft de laatste maanden een voortrekkersrol vervuld, om ervoor te zorgen dat bedrijven en medeoverheden versneld op e-facturen zouden overgaan. Blijkbaar met resultaat, want heel wat toeleveranciers blijken er inmiddels klaar voor te zijn en een groeiend aantal van hen geeft aan het bijna rond te hebben. Dat mag ook wel, want vanaf […]
Lees meer
 
 
Pensioenstelsel: nieuw plan wordt voorjaar 2017 verwacht
Na jarenlange discussie ligt er wellicht in het vroege voorjaar van 2017 een doorontwikkeld plan voor de hervorming van het pensioenstelsel. Dat moet mogelijk zijn, zo stelt de Pensioenfederatie in haar reactie op de perspectiefnota Toekomst Pensioenstelsel van 8 juli jl. 
Lees meer
 
 
Buitenlandse bedrijven genereren ruim een derde van onze omzet
Ongeveer 1 op de 100 Nederlandse bedrijven is in buitenlandse eigendom (1,2% oftewel 12.000). Toch is deze kleine groep van enorm belang voor onze economie. CBS meldt dat maar liefst 37% van de omzet in het Nederlandse bedrijfsleven voor rekening komt van bedrijven met een buitenlandse moeder. Bedrijven onder Amerikaanse zeggenschap voegen veruit het meeste […]
Lees meer
 
Succesvolle klantenavond e-facturatie bij Dijck & De Ridder Contentpartner
Donderdag 24 november organiseerde Dijck & de Ridder uit Hilversum voor hun relaties een speciale avond over elektronische facturatie. Tijdens de bijeenkomst kregen zo’n 30 ondernemers meer informatie over e-factureren en het begrijpelijk presenteren van de financiële cijfers.
 
Meer rendement uit social media Opleiding
Bent u benieuwd wat de inzet van social media voor uw organisatie kan betekenen?  En hoe u sociale netwerken kunt  inzetten om positieve ‘buzz’ te creëren rondom uw organisatie? Werk aan uw socialmediastrategie LinkedIn, Twitter, Facebook, Youtube en andere social media: in deze workshop leert u welke platforms voor u nuttig kunnen zijn. En hoe […]
 
Controleleider – Alphen a/d Rijn of Ridderkerk Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen professionals die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn