Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 2 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Discussie over wet DBA gaat verder
Is de wet DBA nog te redden? Volgens de commissie die de laatste maanden de wet evalueerde, is reparatie nog haalbaar via beperkte aanpassingen in de uitvoeringsregelingen van 1907.
Lees meer
 
 
Nico Koppel: Fiscale kieswijzer en de ommezwaai rond de wet DBA
Hoe het met de wet DBA en de ZZP’er verder gaat, is aan de politieke partijen die na de verkiezingen van maart 2017 een nieuw kabinet vormen. In deze blog ga ik dieper in op de verschillende partijplannen over dit onderwerp (al laat niet elke partij zich hierover uit). Ook kijken we naar hun andere […]
Lees meer
 
Checklist intakegesprek nieuwe klant Advertorial

Een nieuwe klant vinden voor je kantoor hoeft niet moeilijk te zijn. Maar met een informeel gesprekje kom je er niet. Deze whitepaper geeft je praktische tips voor een gedegen intakegesprek.
Lees:
• hoe je een goede eerste indruk geeft.
• hoe jij erachter komt of de klant betrouwbaar is.
• wat de eerste stappen in een goede samenwerking zijn.
• waarom samenwerken in een online boekhouding belangrijk is.

Download gratis whitepaper >

 
Wiebes specificeert begrip kwaadwillend
Door het uitstel van de wet DBA hoeven opdrachtgevers en opdrachtnemers ten minste tot 2018 niet te vrezen voor boetes en naheffingen. Met uitzondering voor de zogenoemde kwaadwillenden. Maar wanneer ben je kwaadwillend?
Lees meer
 
 
Topambtenaar Paul moet Belastingdienst inbedden in Financiën
Harry Paul wordt project-plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën. Hij moet de ophanging van de Belastingdienst onder het ministerie van Financiën versneld aanpassen.
Lees meer
 
De beste online boekhoudsoftware voor accountant en cliënt Advertorial

Online boekhoudsoftware voor uw cliënt voor maar € 15,- per maand. Laat uw cliënten nu overstappen op Visma eAccounting. Snel, eenvoudig en goedkoop. Ga naar www.boekhoudswitch.nl, vul het formulier vandaag nog in en probeer het 30 dagen gratis.

 
Ewoud de Ruiter: Nuttige handreiking van Wiebes voor de zelfstandige professional
Hoewel staatssecretaris Wiebes heeft laten weten dat handhaving van de Wet DBA voorlopig wordt opgeschort, is er nog veel onrust bij zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Want wat betekent zijn toezegging in de praktijk? En wanneer is een opdrachtgever of opdrachtnemer bijvoorbeeld ‘kwaadwillend’ – de groep die volgens Wiebes niet gespaard zal worden.
Lees meer
 
 
NOB: Belangrijke aspecten uitfasering PEB nog steeds onderbelicht
De NOB vindt dat enkele belangrijke aspecten nog steeds onderbelicht blijven in het wetsvoorstel uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen. Dat schrijft de Orde aan de Eerste kamer.
Lees meer
 
AV Magazine verschenen! Advertorial

Ons magazine is weer verschenen. In AV4 o.a. een rapportage over de Customer Journey, een interview met Michiel Werkhoven, Anton Dieleman over vaktechniek en alles over onze AV-dag op 14 december in het Spant in Bussum.

Interesse in een abonnement? Meld u nu aan en ontvang heel 2017 ons blad met 50% korting. Betaal dus het eerste jaar € 24,75 in plaats van € 49,50!

 
FD: NBA wil ook in 2017 uitstel voor gemeenten bij indienen jaarrekening
De deadline voor gemeenten voor het indienen van een goedgekeurde jaarrekening moet ook volgend jaar met twee maanden worden opgeschoven, naar september 2017. Zo krijgen accountantskantoren meer lucht bij het controleren van de gemeentelijke boeken en kunnen zij hun schaarse mankracht beter spreiden. Daarvoor pleit beroepsorganisatie NBA. Voorzitter Pieter Jongstra gaat dit advies binnenkort overbrengen […]
Lees meer
 
 
Kabinet zet koers uit met SDE+ 2017
Het kabinet wil € 12 miljard beschikbaar stellen voor hernieuwbare energie. In de voorjaarsronde SDE+ 2017 (7-30 maart) opent het kabinet een verplichtingenbudget van € 6 miljard. In het najaar wil het kabinet eenzelfde bedrag openstellen. Na de sluiting de voorjaarsronde zal minister Kamp hierover definitief een besluit nemen.
Lees meer
 
 
HR: Geen ANBI-status bij “commerciële tarieven”
Instellingen die tarieven hanteren die gericht zijn op het behalen van exploitatieoverschotten kunnen niet worden aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld.
Lees meer
 
 
KvK: veel ondernemers onzeker over hun financiële kennis
Veel ondernemers zijn op diverse belangrijke punten onzeker over hun kennis van geldzaken. Ondernemers die aangeven veel kennis van geldzaken te hebben, presteren vaak beter dan ondernemers die aangeven minder kennis te hebben. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Grip op de tent, ondernemers over hun financieel inzicht’, dat de KvK dinsdag heeft gepubliceerd.
Lees meer
 
Succesvolle klantenavond e-facturatie bij Dijck & De Ridder Contentpartner
Donderdag 24 november organiseerde Dijck & de Ridder uit Hilversum voor hun relaties een speciale avond over elektronische facturatie. Tijdens de bijeenkomst kregen zo’n 30 ondernemers meer informatie over e-factureren en het begrijpelijk presenteren van de financiële cijfers.
 
Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier Opleiding
Met de invoering van betaald advies is het verbreden van uw dienstverlening of juist het kiezen voor een specialisatie van groot belang. Echtscheidingsadvies geeft u hierin vele mogelijkheden. De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier biedt naast de noodzakelijke kennisgebieden ook de vertaling hiervan in de benodigde mediationvaardigheden. De leergang is zowel door de Stichting RFEA […]
 
Relatiebeheerder – Amsterdam Vacature
Relatiebeheerder Kop of Munt Amsterdam (32-40 uur) Wat zeg je tegen je vrienden? Ik doe iets met cijfers Maar wat doe je echt? Je werkt bij Kop of Munt, één van de meest vooruitstrevende accountantskantoren van Nederland. Als relatiebeheerder bij Kop of Munt ben je de vaste financiële sparringpartner van de klant. Maar je denkt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn