Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 21 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wet DBA uitgesteld tot 2018
De wet DBA wordt voorlopig uitgesteld: in ieder geval tot 2018. Dat geeft Staatssecretaris Wiebes aan. Zoals we eerder al meldden, kreeg hij veel klachten vanuit de Tweede Kamer en ondernemersorganisaties. Bij het Meldpunt DBA kwamen 1.801 meldingen binnen van onbedoelde gevolgen voor de arbeidsmarkt van de wet DBA.
Lees meer
 
 
Tweede Kamer stemt in met Belastingplan 2017
De Tweede Kamer heeft ingestemd met het Belastingplan voor volgend jaar. Er zijn enkele (belasting)wetten en wetsvoorstellen gewijzigd: de Fiscale vereenvoudigingswet 2017, de Overige fiscale maatregelen 2017, het wetsvoorstel uitfasering PEB en overige fiscale pensioenmaatregelen, het wetsvoorstel uitwisseling inlichtingen over rulings en het wetsvoorstel tijdelijk verlaagd tarief openbare laadpalen.
Lees meer
 
Bent u SBR ready? Advertorial

De papieren jaarrekening verdwijnt. Per 1 januari moet u jaarrekeningen voor micro- en kleinbedrijven elektronisch deponeren. De papieren accountantsverklaring valt dus weg, maar geen nood. PinkWeb heeft SBR Assurance nu volledig geïntegreerd in Client Online. Zo kunt u digitaal een accountantsverklaring bij jaarrekeningen leveren.

Meer info? Ga naar www.pinkweb.nl/1januari.

 
Bijna 40% modelovereenkomsten afgewezen
De Belastingdienst heeft 6.143 modelovereenkomsten ontvangen. Hiervan zijn er 4.153 verwerkt. Een kleine 40% van de overeenkomsten werd afgewezen. Zo blijkt uit een bijlage bij de Tweede voortgangsrapportage Wet DBA die staatssecretaris Wiebes naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees meer
 
 
Accountant adviseert nauwelijks meer dan 11 jaar geleden
Is advies de heilige graal van de accountant? Het blijkt niet uit de cijfers. Dit stelde Marcel Maassen gisteren op de laatste benchmarkmiddag in Zwolle. In 2005, zo blijkt uit onderzoek van Full • Finance, was advies goed voor 10% van de omzet van MKB-accountants. In 2016 is dit met 11% van de omzet nauwelijks […]
Lees meer
 
Tax Control voor Bestuurders Advertorial

Op woensdag 8 maart 2017 start het Erasmus Executive Program ‘Tax Control voor Bestuurders’. Na afronding van dit Executive Program bent u beter in staat het gesprek over fiscale issues aan te gaan, de juiste vragen te stellen en fiscale dilemma’s te bespreken. Het programma bestaat uit 7 modules, deelname is al mogelijk vanaf 3 modules. PE-uren: 42 voor het hele programma.

Bekijk hier het volledige programma!

 
Fosfaatakkoord bereikt
LTO, NZO, Nevedi, NAJK, NMV en de Rabobank hebben een akkoord bereikt over de vermindering van de uitstoot van fosfaat in de melkveehouderij. Met het pakket aan maatregelen komt de fosfaatproductie in 2017 weer onder het Europese plafond. Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
SBR Banken breidt uit met vastgoedtaxonomie
SBR Banken breidt uit met een specifieke vastgoedtaxonomie. Zo willen ze voor deze grote markt meer eenduidigheid, efficiency en transparantie afdwingen.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
NOB: commentaar op Corporate Tax Reform Package
Wegens het grote belang voor het Nederlandse belastingstelsel, geeft NOB commentaar op het voorgestelde Corporate Tax Reform Package van de Europese Commissie van 25 oktober 2016.
Lees meer
 
 
Camelot ontvangt Assurance-Rapport voor intermediaire verhuur
Camelot CFO ontving eind vorige maand het Assurance-Rapport uit handen van PwC. Daarmee beantwoorden ze aan de huidige eisen en ontwikkelingen in de markt.
Lees meer
 
 
1.801 meldingen Meldpunt DBA
In de periode van 17 oktober tot 14 november zijn er 1.801 meldingen binnengekomen bij het Meldpunt DBA van de Belastingdienst. De meeste opmerkingen zijn ingediend door partijen uit de zakelijke en persoonlijke dienstverlening. De drie belangrijkste inzichten uit het meldpunt zijn de terughoudendheid van opdrachtgevers, het onderscheid tussen ondernemerschap en dienstbetrekking dat niet aansluit bij […]
Lees meer
 
 
Aantal ZZP’ers groeit niet verder
Het aantal ZZP’ers is niet verder toegenomen. In het derde kwartaal van 2016 hadden 1 miljoen mensen een hoofdbaan als ZZP’er. Dat was weer iets meer dan het voorafgaande kwartaal, maar opnieuw minder dan een jaar geleden. Dat meldt CBS vandaag.
Lees meer
 
 
Alliander wint Kristalprijs
De Kristalprijs gaat dit jaar naar Alliander. De hoofdprijs van de Transparantiebenchmark wordt jaarlijks uitgekeerd om de inhoud en kwaliteit in maatschappelijke verslaggeving in beeld te brengen van de top 500 ondernemingen. Schiphol en de NS eindigen dit jaar op de derde en vierde plaats.
Lees meer
 
 
Bedrijven besteden meer aandacht aan geïntegreerde verslaggeving
Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) besteden bedrijven meer aandacht aan geïntegreerde verslaggeving, maar is verdere verbetering mogelijk. Dat blijkt uit drie onderzoeken die dit jaar plaatsvonden. De onderzoeken hadden betrekking op geïntegreerde verslaggeving, de risicoparagraaf en de omvang en kwaliteit van toelichtingen in jaarverslagen.
Lees meer
 
Stouten & Wijnen Accountants en Arjan Staal richten Credion Rivierenland op Contentpartner
Door de sterke behoefte naar aan onafhankelijk zakelijk financieringsadvies in de regio Rivierenland, hebben Stouten & Wijnen Accountants en oud-bankier Arjan Staal gezamenlijk initiatief genomen tot de oprichting van Credion Rivierenland. Per 1 november 2016 zijn zij een samenwerking aan gegaan met de landelijke adviesorganisatie Credion.
 
Leergang externe verslaggeving Opleiding
voor kleine rechtspersonen De voorschriften voor externe verslaggeving worden steeds belangrijker, ook bij samenstellingsopdrachten. Deze leergang verdiept en verbreedt uw kennis op dit gebied en verhoogt daarmee uw adviesvaardigheid. In de leergang besteden we aandacht aan praktische toepassingen van externe verslaggeving in het mkb, waaronder alle wijzigingen uit 2015 in het Burgerlijk Wetboek. De micro […]
 
Senior Accountant Europe Vacature
U zoekt een bureau dat u ondersteunt met interim-oplossingen voor de bedrijfsvoering van uw organisatie. Een bureau dat vernieuwend en onderscheidend is. Dat betrokkenheid toont en oprecht geïnteresseerd is in zowel de opdrachtgevers als de hoog opgeleide kandidaten. Een bureau dat vooruit denkt, op de hoogte is van relevante ontwikkelingen in het werkveld en een […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn