ZZP Nieuwsbrief
5 oktober 2023

In deze nieuwsbrief:

Wet gericht op aanpak schijnzelfstandigheid schiet doel ver voorbij

De wet gericht op de aanpak van schijnzelfstandigheid, die minister Van Gennip deze week ter internetconsultatie aanbiedt, schiet zijn doel ver voorbij. De Wet ontneemt zelfstandigen zelfs het Europees grondrecht op ondernemen. Daarnaast biedt de toevoeging van het element ‘inbedding’ in de voorgestelde Wet “Verduidelijking beoordeling arbeidsrelatie en rechtsvermoeden”, geen verduidelijking omdat er niet objectief vast te stellen criteria worden toegevoegd aan de beoordeling.

Lees meer

Hoe zorg je als zzp'er voor inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid 

Wanneer je start als zelfstandige zal je moeten nadenken over wat er gebeurt als je ziek wordt; hoe vang je het op als je geen inkomen kan genereren? En wat is er eigenlijk geregeld? We merken dat veel zzp’ers het spannend vinden meteen een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten omdat ze ervan uitgaan dat dit veel geld kost. Is dat ook zo? En zijn er alternatieven? Wij leggen het je uit! 

Meer over de mogelijkheden

Wil jij jouw facturen op tijd betaald krijgen? Volg ons debiteurenbeleid

Natuurlijk wil jij jouw factureren op tijd betaald krijgen. Maar helaas betalen jouw debiteuren je soms niet uit binnen de gestelde termijn. 
Er zijn maatregelen die je kunt nemen om de kans op tijdige betaling te vergroten. Het belangrijkste is duidelijkheid naar je opdrachtgevers en je houden aan een duidelijk schema. Hoe dat werkt kun je lezen via onderstaande link.

Naar het debiteurenbeleid

Ondernemersspanning: Wat doe je ermee?

Je hebt de zoveelste drukke dag achter de rug. Je bent gespannen en uitgeput. Wat betekent dat voor jouw werkzaamheden en welzijn? Op de korte maar vooral ook op de langere termijn? Ontdek hoe je spanning door het zelfstandig ondernemerschap kunt managen.

Hoe ga jij om met ondernemersspanning?

10 tips voor jouw digitale veiligheid als zzp'er

Helaas zijn zzp’ers ook steeds vaker doelwit van hacks en ransomeware. In deze blog van KPN, marktleider op gebied van security, lees je in 10 tips wat jij kan doen aan jouw digitale veiligheid.

Naar de 10 tips

Wist je dat...? 


Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@zzpnederland.nl @zzpnederland.nl
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2023 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven