Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 15 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant niet de fout in met hulp bij onderzoek curator naar oud-collega
Een AA kreeg een verzoek van een curator om haar te assisteren bij het rechtmatigheidsonderzoek na het faillissement van twee vennootschappen. De accountant en de eigenaar van de bedrijven waren tot halverwege de jaren tachtig collega’s bij hetzelfde accountantskantoor, en daarna was hij tot eind 2001/begin 2002 als adviseur betrokken bij de vennootschappen.
Lees verder »
Opgestapte bestuurder Hogeboom nu helemaal weg bij KPMG
Vanwege hun betrokkenheid bij examenfraude gaven bestuurder Marc Hogeboom en RvC-voorzitter Roger van Boxtel vorig jaar juli al hun functie bij KPMG op. Hogeboom bleef wel als accountant en partner verbonden aan het accountantskantoor, maar blijkt nu na enkele decennia bij KPMG de deuren helemaal achter zich te hebben dichtgetrokken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe werkt het saneren en invorderen van (corona)schulden na 1 april 2024?

Per 1 april 2024 beoordeelt en accepteert de Belastingdienst een schuldsaneringsvoorstel op een andere wijze. In dit webinar op 13 maart gaat de Belastingdienst in op het nieuwe beleid. We bespreken de ervaringen met betrekking tot de tot nu toe ingediende saneringsvoorstellen. En we gaan in op het beleid van het UWV, RVO en de banken bij het saneren van schulden.

Lees verder »
Wet werkelijk rendement box 3 aangepast na consultatie: wat moet je weten?
De contouren van het nieuwe box 3-stelsel beginnen steeds meer vorm te krijgen. Demissionair staatssecretaris Van Rij heeft enkele aanpassingen gemaakt ten aanzien van het voorliggende wetsvoorstel.
Lees verder »
Toezichthouder bevraagt recent gestarte administratiekantoren over Wwft
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) vraagt deze maand aan een gedeelte van de in 2022 gestarte administratiekantoren om een online vragenlijst over de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) in te vullen. De administratiekantoren zijn verplicht om de lijst in te vullen als zij diensten verlenen die onder de Wwft vallen, meldt […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Mijn klant heeft private equity aangetrokken, en nu?

Hoe bied je dan de beste ondersteuning aan je klant? Op het Nationaal Congres Familiebedrijven vertellen we je graag meer over familiebedrijven en private equity. Op 6 juni praten onze specialisten je bij over de achtergronden, trends en ontwikkelingen.

Meer informatie »
AV-Top 50 | Zonder gedoe kansen pakken
Belastingadviseur Frans Heeren maakte op jonge leeftijd stappen bij Vermetten | accountants en adviseurs. Sustainability manager Stephan Mourits net zo: hij zet een volledig nieuwe propositie op binnen Vermetten. Hoe kijken ze terug op hun kansen toen en in de toekomst?
Lees verder »
Aansprakelijkheid bestuurders wegens gebreken in administratie geen grond voor naheffing
Bestuurders van een BV zijn terecht aansprakelijk gesteld, gelet op de al langer bestaande problemen in de administratieve organisatie die hen als bestuurders bekend moeten zijn geweest. Toch wordt de aansprakelijkstelling verminderd met het bedrag van de naheffingsaanslagen loonheffingen. 
Lees verder »
Aanscherping concurrentiebeding: stand van zaken
Minister Van Gennip van SZW gaat in op een aangenomen motie over aanscherping van het concurrentiebeding en het wetsvoorstel dat binnenkort in internetconsultatie gaat.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom zou je als accountant of boekhouder softwareadvies geven? 
De rol van accountants en boekhouders is in transitie en verschuift van het controleren van cijfers naar die van begeleiding en advies. We snappen dat het adviseren van klanten over boekhoudsoftware niet per se jouw taak is, maar je kunt er in onze snelle en digitale wereld bijna niet om heen. En wellicht vind je […]
Lees verder »
Zijn AOV-premies in privé aftrekbaar wanneer de BV die betaalt?
Bij twee recente uitspraken draait het om de vraag of iemand over een bepaalde periode recht heeft op aftrek van premies voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Het geschil in beide zaken spitst zich toe op het antwoord op de vraag of er sprake is van ‘op de belastingplichtige drukkende premies’ in de zin van artikel 3.124, […]
Lees verder »
Btw-naheffing over balansschuld door verkeerde toepassing margeregeling
Als aan het einde van het jaar geen suppletieaangifte is gedaan om het verschil aan omzetbelasting alsnog te voldoen blijft er een schuld aan de Belastingdienst op de balans staan. Als een inspecteur op de hoogte komt van die schuld kan hij een naheffingsaanslag omzetbelasting opleggen voor datzelfde bedrag.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Controle Scholen voor Persoonlijk Onderwijs schoot tekort, RA half jaar doorgehaald
Accountant roemruchte saunaclub kreeg terecht Wwft-boete
Ambtenaren adviseren: belastingstelsel moet snel eenvoudiger
Coney Minds publiceert transparantieverslag 2023
OPLEIDINGEN
Legal ontbijtsessie Wil de echte zzp’er opstaan?
The Legal Company
14 maart 2024
Erven en schenken; fiscaal bezien
Extendum
7 maart 2024
Cursus Erfrecht
Accountancy Vanmorgen
15 april 2024
VACATURES
Assistent Accountant Agrarisch
WEA Gouda
Gouda
(Gevorderd) Assistent accountant
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg, Barneveld
Country Accountant
Jobs in Finance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN