4 juli 2019
 
Samen staan we sterk(er)

Minimum tarief voor zzp'ers geen oplossing schijnconstructies

Minister Koolmees kondigde eind juni 2019 aan, dat zelfstandige ondernemers een minimaal uurtarief van 16 euro in rekening moeten gaan brengen bij hun opdrachtgevers. Inmiddels is het plan met een brief aan de Tweede Kamer ook bevestigd. Het kabinet wil deze maatregel instellen om schijnconstructies tegen te gaan en (schijn) zelfstandigen met een laag inkomen financieel te beschermen. Volgens ZZP Nederland is dit echter niet de juiste methode...

Link: | Lees meer |

Is jouw verdiencapaciteit als zzp'er wel toekomstbestendig?

Als zzp’er ben je voor je verdiencapaciteit niet alleen afhankelijk van jouw klanten, maar ook of je lichamelijk en geestelijk je werk nu en in de toekomst goed aankunt. Dat lukt misschien nu nog, maar lukt dat ook nog als je de 50 of de 60 gepasseerd bent? Als je daar pas over na gaat denken op het moment dat het niet meer gaat, dan ben je te laat.

Als 45-plusser heb je nu de kans om kosteloos onder professionele begeleiding over je eigen situatie te praten en je mogelijkheden op een rij te zetten.

Link: | Meer info en aanmelden |

Wetsvoorstel; maak einde aan telemarketing-irritatie voor zzp'ers

Zzp'ers zijn een blijvend doelwit voor fraudeurs. Zeker net beginnende ondernemers worden bestookt met telefoontjes, aanbiedingen en (digitale) facturen. Dat is een reden voor Mona Keijzer om eindelijk, na veel aandringen van ZZP Nederland, een wetsvoorstel in te dienen dat een einde moet maken aan de telemarketing-irritatie.

Haar wetsvoorstel moet een einde maken aan de irritatie door telemarketeers voor consumenten en ondernemers zonder rechtspersoonlijkheid (zoals een eenmanszaak (zzp)). Straks mag deze groep alleen nog worden benaderd nadat zij expliciet toestemming hebben gegeven. Ook mogen Telemarketeers niet ...

Link: | Meer info |

ZZP Nederland stimuleert pensioenopbouw zzp’ers met Taskforce

Samen met een aantal maatschappelijke organisaties en het ministerie van SZW gaat stichting ZZP Nederland de pensioenopbouw van zzp’ers stimuleren. Met de oprichting van de Taskforce ‘Inkomen voor later’ willen de organisaties vooral het bewustzijn onder zzp’ers vergroten.De aftrap van de Taskforce vond plaats tijdens een Pensioenlunch die op 12 juni in Rotterdam plaatsvond. De komende tijd zal de Taskforce....

| Lees meer |

Blog: Elke zzp’er kan een auto leasen

Het leasen van een zakelijke auto gaat niet altijd zonder slag of stoot. Vaak worden zzp’ers onderworpen aan een volledige financiële check voordat ze een bedrijfsauto kunnen leasen.

Het oordeel is soms negatief, terwijl dit helemaal niet terecht is. Een onafhankelijke kredietbeoordelaar kijkt niet verder dan de cijfers en beoordeelt situaties niet persoonlijk. Leasemaatschappijen maken op deze manier eenvoudig een risicoafweging, maar is dit wel terecht?

Link: | Lees verder |

Handhaving Wet DBA met een jaar uitgesteld

De handhaving van de Wet DBA is wederom uitgesteld. De wet is en blijft van kracht, maar wordt tot 1 januari 2021 niet gehandhaafd, tenzij de opdrachtgever kwaadwillend is. Intussen wordt hard gewerkt aan nieuwe regelgeving, maar ook de nieuwe regelgeving wordt niet voor 2021 verwacht.

Dit staat te lezen in de brief die minister Koolmees naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Twitter
Facebook
LinkedIn
Link
Website
Copyright © 2019 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Regattaweg 482
Groningen, 9731 NE
Netherlands

Add us to your address book


Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link

Je kunt hier jouw gegevens en voorkeuren voor de nieuwsbrief wijzigen.