Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 30 mei 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Minister Kaag positief over beëindigen beursnotering bedrijven zonder accountant
Het besluit om de notering te beëindigen van zes bedrijven zonder OOB-accountant borgt de reputatie, stabiliteit en kwaliteit van de Nederlandse kapitaalmarkt. Dat antwoordt minister Kaag van Financiën op Kamervragen van SP’er Alkaya (SP).
Lees verder »
Wat is er toch met de voorlopige jaarrekening?
Als je een voorlopige jaarrekening zou willen deponeren, wat deponeer je dan eigenlijk? Reden om deze vraag aan de orde te stellen is een recente uitspraak van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam (OK) inzake Atlas Hotel B.V. (ECLI:NL:GHAMS:2022:2662). Daarin heeft de OK – niet voor het eerst overigens – duidelijk gemaakt dat een jaarrekening […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
3 opleidingsroutes naar je AA-titel bij HAN Hogeschool

De vraag naar goed opgeleide accountants is groot. Wil jij graag je AA-titel halen? Lees in dit artikel dan meer over de 3 meest gekozen opleidingsroutes. Wat zijn de verschillen? Welke route past bij jou? Laat je bijpraten door de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Start jij ook in september?

Lees het artikel »
‘WHOA is te complex en te duur’
De in 2021 ingevoerde Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) is nog geen denderend succes. Ondernemers kunnen vaak de advieskosten niet betalen, terwijl het traject wel dusdanig ingewikkeld is dat een adviseur noodzakelijk is.
Lees verder »
Nieuwe bedrijfsactiviteiten met oud KvK-nummer: NOW-steun terecht afgewezen
Een ondernemer uit het Zuid-Hollandse Rockanje moet bijna 40 mille aan te veel ontvangen voorschot in het kader van de NOW-1 terugbetalen, heeft de rechtbank Rotterdam bepaald. Het geschil draaide om de vraag of er sprake was van een startende onderneming of niet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Duurzaamheid: wat is jouw rol als accountant?

SRA heeft wel 15 verschillende duurzaamheidscursussen waarmee je aan de PE-verplichting 2023 kunt voldoen. Zowel voor samenstel- als controlerend accountants, altijd een cursus die past bij jouw leerdoelen.

Schrijf je snel in! »
Van Rij ziet verplaatsen eigen woning naar box 3 niet zitten
Staatssecretaris Van Rij van Financiën is niet voornemens de eigen woning naar box 3 te verplaatsen, antwoordt hij op Kamervragen.
Lees verder »
Geen deugdelijke urenadministratie, werkgever moet achterstallig loon betalen
Het niet voeren van een deugdelijk registratiesysteem voor arbeids- en rusttijden kan een werkgever behoorlijk opbreken, blijkt uit een uitspraak van het hof Den Haag. Een werknemer heeft volgens het hof nog recht op achterstallig loon. Het verweer van de werkgever is onvoldoende gemotiveerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Maximaal profiteren van Microsoft 365? Zo doe je dat in 6 stappen met Power BI

Waarschijnlijk werk je al jaren met Microsoft 365 in je accountantskantoor, maar heb jij géén idee op welke goudmijn je zit. Werkte je bijvoorbeeld al eens met Power BI? Dit is een applicatie waarmee je interactieve datavisualisaties maakt. Ideaal om je bevindingen bij financiële adviezen, risico-inschattingen en trendanalyses mee te illustreren. Hoe Power BI precies […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat moet je doen als je op een phishinglink hebt geklikt?

Je zat even niet op te letten en klikt per ongeluk op een link in een onbetrouwbare e-mail of WhatsApp bericht. Wat moet je nu doen?

Lees verder »
Jaarrapportage Belastingdienst 2022
Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) heeft de jaarrapportage van de Belastingdienst over 2022 opgestuurd naar de Eerste en Tweede Kamer. Als bijlagen zijn onder meer ook een onderzoek naar inzage in gegevens over boekenonderzoeken en fraudebestrijdingsinitiatieven in 2022 en een jaarverslag dat ziet op alle rulings met een internationaal karakter toegevoegd.
Lees verder »
Versoepelingen aflossingseis bij toepassing KEW-vrijstelling
Een van de vereisten voor de uitkeringsvrijstelling bij een kapitaalverzekering eigen woning (KEW) is dat de uitkering wordt gebruikt voor aflossing van de eigenwoningschuld (EWS). Er doen zich situaties voor waarin de KEW-uitkering niet meer kan worden benut voor de aflossing van de EWS omdat deze al is afgelost met ander geld. Ingevolge recent gepubliceerd […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Meeste zzp’ers zijn tegen verplichte verzekering arbeidsongeschiktheid’
Nederlands boekhoudkantoor op Amerikaanse sanctielijst
BDO in 2022: belastingadvies groeit accountancy voorbij
Jan Bouwens: ‘Bij wettelijke controleplicht heeft bijna niemand baat’
OPLEIDINGEN
Online cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen
15 juni 2023
Arbeid en Recht (2)
Fiscount
15 juni 2023
Rol van de Financial bij Duurzaamheidsvraagstukken
Markus Verbeek Praehep
20 juni 2023
VACATURES
Belastingadviseur
Flynth
Heerhugowaard
Relatiebeheerder – 32-40 uur p.w | Brielle
WEA Deltaland
Brielle
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN